Tarun Taikakakut

perjantai 21. elokuuta 2015

Punaherukkamaljat (4 kpl)

Heippa!
Yhtenä päivänä kerättiin kaikki punaviinimarjat talteen ja lapset olivat reippaasti apuna. Ajattelin palkita apulaiset punaherukasta tehdyllä herkulla. 
Nämä ei ihan menneet nappiin vaikka olivat ihan hyviä. Ensinnäkin valkosuklaa ei sopinut kenenkään mielestä tuohon pohjaan. Maitorahkan vaihtaisin ensi kerralla vaniljarahkaan joka on valmiiksi makeutettua, tämä varmasti tasoittaisi ja pehmentäisi makua. Sokeria laitoin liian vähän ja täyte oli aika kirpsakkaa. Siis sokeria on tässä aivan sairaasti, mutta se ei riittänyt viemään pois marjan kirpsakkuutta. Jossain kakun välissä tämän täytteen sokerimäärä olisi riittänyt, kun kakkupohja laimentaisi täytteen makua, mutta näin pelkiltään oli aika muikeeta ;D

Muistutan kaikkia tässä samalla aivan ihanasta täytekakun punaherukkatäytteestä jossa on kaikki maut kohdillaan! :D Täyte on yksi omista lemppareista ja siitä on kovasti muutkin tykänneet!


Punaherukkamaljat: 4 kpl
8+1 kaurakeksiä
(8 palaa valkosuklaata)

2 dl kermaa
250 g maitorahkaa
2 dl punaherukkasosetta
2 dl sokeria (laitoin 1,75dl)
vaniljaa myllystä

Vatkaa kerma ja sokeri ja lisää siihen maitorahka. Soseuta punaherukka sauvasekoittimella ja paseeraa se siivilän läpi suoraan kerma-rahkavaahtoon, eli pyörittele marjamassaa siivilässä lusikan avulla niin kauan, että marjojen mehut on valuneet vaahdon joukkoon. 

Murskaa jokaisen maljan pohjalle kaksi kaurakeksiä ja pilko 2 palaa suklaata.
Lusikoi punaherukkatäyte tasaisesti jokaiseen maljaan ja koristele pinta kaurakeksin murulla ja marjoilla.



Terveisin Taru

6 kommenttia:

  1. Hyvältä näyttää kyllä! Meillä on punaherukkaa vain yksi vähän huonosti marjoja tuottava pensas. Ollaan kyllä syödäksemme siitä saatu vaan ei ole kannattanut säilömään ruveta..on ne tuoreinakin niin hyviä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ei meilläkään punaherukkaa ihan hirveitä määriä tullut, mutta silleen sopivasti omiin tarpeisiin, melkein 4 litraa :) Tuoreina ovatkin hyviä ja suoraan pensaasta. Mä pakastin kaikki ihan marjoina, sieltä saa sitten tehdä niille talven aikana mitä tykkää :)

      Poista
  2. Voi tää olis miun herkkua. MInun makunystyröitä hivelee kovasti kirpeät punaherukat. Lapsena muistan, että kävin punaherkukkapensaasta hakemassa kippoon marjoja, hieman sokeria ja pottunuijalla soseeksi - se oli minun suurta herkkua :) mukavaa viikonloppua Taru

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä veti kyllä makunystyrät kippuralle joten oisko sitten sinun makuusi tämä. Lapsuuden herkkusi kuulostaa melko muikealta ;D Kiitos samoin Kaisa!

      Poista
  3. nam,nam. Vaikuttaa passelilta ja helpolta ohjeelta. Täytyypä pistää testiin, kun nyt noita viinimarjojakin riittää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Doro. Ihan perusrahkaa lähdin tekemään, mutta sitten mopo lähti käsistä ;D Punaherukka on ihana marja leivonnassa!

      Poista

Kiitos kommentistasi 😊