Tarun Taikakakut

perjantai 28. elokuuta 2015

Bebe-leivokset (32kpl)

Hei!
Tein tilauksesta söpösiä Bebe-leivoksia. 
Olen kerran aikaisemmin näitä tehnyt, löydät ne bebet täältä.
 Kinuskikissalla on mahtava bebe-ohje jota käytin osittain hyväkseni. Pohjan ja kuorrutteen ohjeet olen siis kopioinut Kinuskikissalta täältä. Voi-sokerikreemin tein ammattimaisella ohjeella eli sokerisiirapilla, näin kreemistä tulee silkkisen pehmeää. Tilaajan toiveesta jätin marmeladin pois, mutta oikeaan bebeen kuuluu kreemin alle sipaisu mansikka- tai vadelmamarmeladia. Niin ja itse en muuten tykkää näistä yhtään, kun ovat niiiin makeita, mutta kiva näitä on tehdä ;D






           Bebe-leivokset 32 kpl

Pohjat:
200 g voita
1 ½ dl sokeria
1 kananmuna
4 ½ dl vehnäjauhoja

Vaahdota voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi (tähän menee noin 5-10 minuuttia). Lisää kananmuna ja vatkaa hetki, niin kauan että muna on kunnolla sekoittunut vaahtoon. Lisää jauhot muutamassa erässä. Jaa valmis taikina puoliksi ja puolikkaat taas puoliksi. Pyörittele nämä 4 taikinan palaa pötköiksi ja jaa jokainen pötkö 8:aan palaan. Voitele muffinssipellin kolot tai alumiiniset leivosvuoat ja painele taikinan palat koloihin. Paista 175 asteessa 10 minuuttia, kunnes pohjat ovat saaneet hieman väriä.

Laita jäähtyneiden pohjien päälle sipaisu marmeladia.

Voi-sokerikreemi:
150 g voita
75 g sokeria
37,5 g vettä

Mittaa kattilaan vesi ja sokeri. Kiehauta seos niin, että sokeri sulaa veteen ja anna seoksen jäähtyä. Vatkaa sitten pehmeää voita noin 10 minuuttia, kunnes vaahto on todella kuohkeaa ja valkoista. Lisää sitten jäähtynyt sokerisiirappi ohuena nauhana vaahtoon ja vatkaa vielä hetki. Lusikoi kreemi pohjiin, tai laita kreemi pursotinpussiin ja pursota pohjiin sopivasti kreemiä. Tämä kreemin määrä riittää juuri täydellisesti 32 bebeen. Tasoita lastalla kreemin pinta tasaiseksi. Laita leivokset jääkaappiin kovettumaan ja kylmenemään ainakin tunniksi.

Kuorrute:
4 dl tomusokeria
3 ½ - 4 rkl vettä/sitruunan mehua (mulla meni 7 rkl)
punaista tai vaaleanpunaista elintarvikeväriä
nonparelleja

Mittaa kulhoon tomusokeri, vesi, sitruunan mehu ja elintarvikeväri ja sekoita tasaiseksi. Nestettä kannattaa lisäillä pikkuhiljaa ettei seoksesta tule liian ohutta. Kuorrute saisi olla melko paksua ettei se valu leivoksen pinnalta pois. Lusikoi valmis kuorrute kreemin päälle ja auttele lusikalla sen leviämistä. Ripottele pinnalle vähän nonparelleja ja laita leivokset kylmään jotta pinta kovettuu hieman. Säilytä kylmässä! Nämä bebet voi hyvin myös pakastaa!



Suloisia leivoksia ♥

Terveisin Taru

14 kommenttia:

  1. Mä sit taas tykkään bebeistä niiiiiin paljon!!!! ♥ Muistan kuinka mamma näitä aina leipoi jouluksi, nami nami.
    En ole vielä koskaan itse tehnyt bebejä ja nyt haasteita asettaa nuo minun ruoka-ainekieltoni. Täytyy kehitellä joku resepti, jota minäkin voisin käyttää hyödykseni! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämähän on niitä makuasioita ;) Kovin suloisia nuo kyllä ovat ♥ Miten ihmeessä voisit korvata nuo vehnäjauhot, kun sulla oli niin monta viljaa ja perunakin kieltolistalla!?!? Riisijauhoilla? Ja olipa hyvä, kun eivät kieltäneet sulta sokeria! ;D

      Poista
  2. Suloisia kyllä! Mutta niin ovat minustakin vähän liiankin makeita.. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä ovat kyllä makeita ja ihan hirmu suloisia! :D

      Poista
  3. Tein bebeitä noin 3 vuotta sitten juuri kinuskikissan ohjeelle.Ylppärijuhliin tein ja olin niiiin tarkka niiden ulkonäöstä että "hirvittää" vieläkin ajatus niiden tekemisestä.Peukalot kipeänä painelin vuoan pohjalle taikinaa...Ihailen aina muiden tekemiä....ja nämäkin ovat niin kauniita.
    Kiitti tästä blogista,on niin kiva käydä täällä ja ottaa vinkkiä leipomiseen!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Anonyymi ihanasta kommentistasi :) Mukavaa, kun tykkäät blogistani ja löydät täältä itsellesi inspiraatiota! Onhan näissä bebeissä näpräilyä, mutta lopputulos yleensä palkitsee ;D

      Poista
  4. Huh huh miten kauniita leivoksia! Millaisia leivosvuokia sinulla on?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Henna :D Mä olen tehnyt nämä ihan muffinssipeltiin, tai mulla on kaks, saa kerralla tehtyä enemmän ;)

      Poista
  5. Sulosia ovat :). Itsekin olen joskus tehnyt Kinukikissan ohjeella bebejä ja joskus jollain muulla ohjeella mansikkkabebejä. Nuo mansikkabebet, jotka sisälsivät mansikkaa sisältävän voikreemin, olivat hiukan vähemmän makeita, mutta ne eivät pysyneet säilytettäessä ihan yhtä priimana.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Raili :) Tiiätkö, että sain näitä tehdessä ihan huikeen idiksen tehdä juuri marjaisen kreemin seuraaviin bebeihin! Ajattelin vadelmakreemiä. Josko vaikka sitten itsekin pitäisin näistä, kun ovat raikkaampia :D

      Poista
  6. Ovat kyllä niin suloisia ja ihania! ♥ Minun makuuni bebet eivät ole edes liian makeita... Sillä minua pahempaa sokerihiirtä tuskin on olemassakaan!;D Siitä on kyllä todella monta vuotta, kun olen tehnyt bebe-leivoksia, jokin koulun tilaus se oli. Kiva niitä oli tehdä! Sinulla on sen verran hyvä ohje, että ihan pakko ruveta harjoittelemaan bebe-leivoksien tekoa uudelleen!

    Tein juuri äitini 60-vuotisjuhliin vadelmakermakakun, ja kiitos blogisi hyvien ohjeiden ja selkeiden kuvien & vinkkien ansiosta onnistuin mielestäni aika hyvin. En ole leiponut täytekakkuja paljon, ja ne eivät ole koskaan olleet vahvinta alaani.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Heidi :) Kiva jos innostuit tästä postauksesta! Ehdottomasti teet näitä vaikka seuraaviin juhliin! ;D
      Joo mä näin sun postauksen, mutta en ole kerennyt kommentoimaan. Olin ihan otettu sanoistasi ♥ Ja kakkusi oli kyllä todella kaunis! :)

      Poista
  7. Aikoinaan olen ollut "allerginen" bebeille...syynä ei suinkaan niiden maku tai makeus (silloin tykäsin makeista leivonnaisista), vaan se että jouduin (vai sain?) tehdä niitä opiskeluaikoinani ihan yksin 300 kpl tilaukseen. Ja niidenhän kaikkien piti olla kuin samasta muotista, oli sen verran tarkka ope. Kiitos hälle monista vinkeistä ja opetuksista, vaikkei sitä sillon nuorena ihan niin osannut asiaa ottaa... 3 pitkää päivää minä niitä tein, vaan sain valmiiksi. sen jälkeenkin kyllä olen bebejä pieniä määriä tehnyt pikkasen eri versioina. Joskus yhdistäen mazariinien ja bebejen ohjettakin. Tosi ihanan näkösiä ovat nämä sinu tekemäsi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No tälläinen 30-40 kappaletta menee vielä, kun joskus harvoin tekee. Saati, että 300 pitäisi tehdä... aikamoinen työ on sulla siinä ollut! Kiitos Mimmi :)

      Poista

Kiitos kommentistasi 😊