Tarun Taikakakut

sunnuntai 2. elokuuta 2015

Mansikkajuustokakku (ø26cm)

Moi!
Meidän perheen kaksoset täyttivät 30-vuotta ja juhlimme sitä veljeni luona viime viikonloppuna. Minä sain tehdä heille kakut. Siskoni toiveesta tein kermaisen ja raikkaan mansikkajuustokakun ja veljeni (ja hänen vaimonsa ;D) toiveesta tein daim-mutakakut.
♥ Onnea vielä Jenni ja Eero! ♥


Mansikkajuustokakun ohjeen suurentelin aikaisemmasta mansikkajuustokakustani.
Tästä mansikkakakusta tulee tosi iso!

Mansikkajuustokakku ø26cm

Pohja:
250 g kaurakeksejä
100 g voita

Täyte:
6 dl kermaa
200 g vaniljarahkaa
400 g maustamatonta tuorejuustoa
6 dl mansikkasosetta (n.600g)
1½ dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
14 liivatelehteä

Murskaa keksit ja sulata voi. Sekoita nämä yhteen ja painele kevyesti 26cm irtopohjavuoan pohjalle. Laita vuoka jääkaappiin täytteen teon ajaksi. 
Juustokakkujen tekovinkkejä löydät täältä

Tee täyte. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma ja sokerit. Vatkaa toisessa kulhossa tuorejuusto ja lisää siihen vaniljarahka. Yhdistä vaahdot ja lisää siihen 5 dl mansikkasoseesta. Kiehauta kattilassa 1 dl mansikkasosetta. Sulata lionneet liivatelehdet siihen. Lisää neste ohuena nauhana täytteeseen ja kaada täyte vuokaan. Anna hyytyä vähintään 4 tuntia tai mielummin yön yli. Koristele haluamallasi tavalla.

Minulla oli tässä kakussa koristeena "rakkariruutu" kuvioinen sokeripaperi. Olen ostanut paperin Ullan Unelmasta ja leikkasin sen kakkuun sopivaksi. Paperin reunat koristelin pursotuksilla ja mansikoilla.


Leena-muorilta kopioin kivan idean laittaa keksipohjan päälle mansikoita yllätykseksi. Laitoin niitä tosi paljon, niin että peittivät koko pohjan, mutta ei niitä kunnolla näkynyt... taisi olla liian pieniä mansikoita :)

Tässä daim-mutakakut. Kirjoitin kakkujen pinnalle sulatetulla suklaalla sankareiden nimet. Tämä kakku onkin sellainen ikisuosikki! Olen tehnyt näitä kymmeniä! ;D Ohje kakkuun löytyy täältä.

Terveisin Taru

10 kommenttia:

  1. Upeat kakut, nams! Tuota mansikkakakkua on tullut tehtyä moneen kertaan, tänään taas :) Tuota Daim-mutakakkua kyllä on testattava, herkkua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kirsi! Tuo mansikkakakun resepti on niin hyvä! Sellainen kaikille sopiva, raikas, makoisa, herkullinen ja makea :) Kokeile ihmeessä! Et kadu sitä! ;D

      Poista
  2. Oi oi.. Tulevalle viikonlopulle on kakkuohjeet hakusessa, tässäpä voisi olla yksi vaihtoehto.. Kun on se uuni edelleen rikki, ei sellaiset tule nyt kysymykseen.. Soseutitko mansikat tuoreista vai käytätkö jotain valmista sosetta? Daim-mutakakku menee kyllä kanssa joskus testiin..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No hyydytettävät juustokakut onkin sitten avainsana sun leipomuksissa ;D Mä soseutan sauvasekoittimella itse mansikan, joko pakasteesta sulatan tai käytän tuoretta. Nyt on Porin seudulla ollut tarjolla mainiota mansikkaa joten suosittelen tuoreesta soseutettua. Tein tänään New Yorkin juustokakun mansikkamelballa ja tein tuon kastikkeen tuoreista mansikoista ja ai että se oli hyvää! :)

      Poista
  3. Kauniit ja ennenkaikkea hyvät oli molemmat kakut! :) En vaan muistanut että olivat noin kauniit! Taisi olla niin kova kakkunälkä että pistelin äkkiä poskeen! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sanna! Juhlissa on aina niin paljon häslinkiä ja häiriötekijöitä ettei välttämättä kerkeä kaikkeen keskittymään ;D Kiva kuulla, että tykkäsit! :)

      Poista
  4. Hei monellekohan näin isosta kakusta tarjoaa? Tosi kivan oloinen ohje:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Kakku onkin hyvää, sellaista joka miellyttää monia. Mansikasta taitaa kaikki tykätä :) Kyllä tästä helposti 20-25 henkeä syö. Kaikki riippuu syöjistä, onko isoja miehiä, pieniä lapsia yms. niin ja onko muuta tarjottavaa.

      Poista
  5. Voi ihanuus näitä sinun kakkujasi!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi 😊