Tarun Taikakakut

keskiviikko 26. elokuuta 2015

Rukiinen kanttarelli-pekonipiirakka

Moi!
Sorruin sitten kaupan kanttarelleihin... en millään enää jaksanut odottaa kanttarellipiirakkaa. Tässä ohjeessa inspiraation lähteenä oli Kakkuviikarin kanttarellikupit. Tämän piirakan pohja on omalla ohjeella tehty, mutta täyteen ainekset on matkittu Kakkuviikarilta ja hänen ohjeestaan poiketen laitoin sienipaistoksen piirakan päälle jo ennen uunia. Halusin kokeilla kanttarellituorejuustoa piirakassa ja se olikin tosi maukasta. Ihanaa piirakkaa oli! Metsän sieniä odotellessa... ;)


                             Kanttarelli-pekonipiirakka 24-26cm vuoka

Pohja:
2½ dl vehnäjauhoja
1 dl ruisjauhoja
150 g voita
1 dl juustoraastetta
alle ½ dl vettä

Täyte:
180 g (1 prk) kanttarellituorejuustoa
150 g ranskankermaa
1 dl juustoraastetta
2 kananmunaa

Päälle:
250 g kantterelleja
1 pkt pekonia
1 iso sipuli
mustaapippuria
suolaa
juustoraastetta

Yhdistä jauhot ja juustoraaste. Lisää pehmeä voi ja nypi se jauho-juustoraaste-seoksen kanssa. Sekoita joukkoon nopeasti vesi ja painele valmis taikina jauhojen avulla voidellun vuoan pohjalle. Sekoita keskenään kanttarellituorejuusto, ranskankerma, munat ja juustoraaste. Kaada seos pohjan päälle. Paista pekoni, sipuli ja kanttarellit ja mausta ne. Laita täytteen päälle sieni-pekoni-sipulipaistos ja ripottele päälle hieman juustoraastetta. Paista 200 asteessa n.30-35 minuuttia.



Terveisin Taru

6 kommenttia:

  1. Nam kanttarellit ja pekoni sopivat loistavasti yhteen, varmasti siis hyvää piirakkaa! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Musta tuntuu, että pekoni taitaa sopia vähän kaiken kanssa... heh ;D Tämä oli kyllä ihana yhdistelmä ja piirakka oli ihanaa :)

      Poista
  2. Hyvältä näyttää :) Juuri tänään vilkuilin kaupan kantarellitarjontaa piirakasta haaveillen. Mä en tiedä täältä yhtään ainutta paikkaa, mistä kannattaisi kantarelleja etsiä :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Meillä on myös kanttarelli-paikka kadoksissa... Ollaan vasta muutama vuosi käyty metsissä niin on vasta yksi vakipaikka tullut josta saa suppilovahveroa ja vaaleaorakasta. Mutta ei yhdestä paikasta kauheasti saa, tai sitten pitäisi olla tosi hyvä paikka! Toivoa vielä onneksi on, kun on vasta elokuu :)

      Poista
  3. Mä en ole päässyt sienten makuun, mutta kyllä piirakkasi hyvältä näyttää.. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Raisa :D Onneksi ei kaikesta tarvikkaan pitää! :)

      Poista

Kiitos kommentistasi 😊