Tarun Taikakakut

maanantai 31. elokuuta 2015

Nutellajäätelö vadelmilla

Heips!
Useassa blogissa olen kesän aikana nähnyt Nutellajäätelöä. Halusin tehdä itse taas jäätelöä ja aika nopeasti hoksasin, että minäkin haluan kokeilla jätskiä Nutellasta. Pohjana käytin Kermaruusun ohjetta jota muokkasin omanlaiseksi. Tein samalla ohjeella aikaisemmin vaniljajäätelöä. Vadelmia mulla oli sopivasti niin laitoin niitäkin mausteeksi. Mukavasti ne tasapainottivatkin makeaa jäätelöä. Mielipiteeni tästä nutellajäätelöstä on, että kyllä oli ihan sairaan hyvää!! Todella pehmeä koostumus, makeaa nutellaa joka maistui kunnolla ja ihania kirpsakoita vadelmia! Nam! :D



Nutellajäätelö vadelmilla
6 dl kuohukermaa
1 prk (397g) kondensoitua maitoa
½ dl glukoosisiirappia
1 prk (400g) Nutellaa
tuoreita vadelmia

Mittaa kaikki muut ainekset kulhoon paitsi nutella ja vatkaa vaahdoksi. Lisää lopuksi nutella ja sekoita se joukkoon. Nutellan voi sekoittaa huolimattomasti niin jäätelöstä tulee kivan raidallista. Kaada 1½ litran vetoiseen astiaan ensin puolet massasta ja ripottele päälle vadelmia. Kaada astiaan sitten loput massasta ja vielä vadelmia päälle. Voit säästää osan nutellasta ja tehdä sen kanssa jäätelön päälle koristeeksi raitoja. Pakasta vähintään 8 tunnin ajan.
Minä laitoin koristeeksi mantelirouhetta, suklaahippuja, vadelmia ja nutella-raitoja.

Tein massasta muutaman puikonkin kokeeksi, mutta söimme ne illalla kun kuvausvaloa ei enää riittänyt. Siksi kuvassa jossa tyttäreni pitää puikkoa, on kamala kellertävä sävy.

T:Taru

17 kommenttia:

  1. Käääks taas! :) Mun on pitänyt monena päivänä tehdä satsi vaniljajätskiä pakastumaan vaan olen koko ajan siirtänyt sitä päivällä eteenpäin.. Onneksi, sillä tätähän mä teenkin, yksi nutellaa vastaava suklaalevitekin löytyy valmiiksi kaapista! Kiitos tästä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Terveisiä jätskikipolta! Olipas taas hyvää! ;) Mietiskelin syödessä, että miksiköhän nuo bebet on olevinaan liian makeita, mutta tätä jätskiä voisi syödä vaikka kuinka paljon!? ;D Tämä jätski on glukoosisiirapin ansiosta muuten taivaallisen pehmeää, koostumus tässä on ihan omaa luokkaansa! Kokeileppa niin kuullaan sunkin tuomio tästä ;)

      Poista
    2. Kyllä vaan hyvää tuli. Tein tuon pohjan vain kananmunaversiona, kun tuo kondensoitu maito alkoi niin tökkimään.. Jätski syötiin jo eikä kuvan kuvaa tullut otettua.. Pitää siis tehdä toinen satsi! ;)

      Poista
    3. Hyvä juttu! ;D Tota nutellaa voisi syödä suoraan purkista ihan sellaisenaan!!

      Poista
  2. Näyttääpäs namilta!! :) En oo koskaan tehny itse jäätelöä, tarvis varmaan joskus kokeilla ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täytyy vielä kysyä et onko toi kondensoitu maito valmiiksi makeutettua? Ku täältä googlaamalla löysin vain makeutettua.. Ja kuinka iso se purkki on? Ni tiedän että on oikea koko ;)

      Poista
    2. Kiitos Linda :) Tämä natsas tosi hyvin mun makuun! Kun on suklaasta ja pähkinöistä kyse niin yleensä mulle uppoo! Kokeile ihmeessä! Tää on tosi helppoa! Kaikki vaan kulhoon ja vatkataan sekaisin. Monitoimikone on tässä hyvä, kun tuo kestää kyllä hetken vatkaantua. Kurkkaa mun vaniljajätskikin!

      On tuo kondensoitu maito makeutettua ja painon lisäsin ohjeeseen. Tuo maitotiiviste on tosi makeaa, niin siksi monen mielestä itsetehty jätski on makeaa. Jätskin voisi tehdä myös kananmunista, mutta näin kondensoidusta maidosta tehtynä se on niin paljon helpompaa ;D Glukoosisiirappi makeuttaa myös massaa, mutta se tekee jätskin koostumuksesta aivan ihanan pehmeää ja jätski onkin heti pakkasesta ottamisen jälkeen valmista lusikoitavaksi tai palloiksi pyörittelyyn. Glukoosisiirappi on vasta hetki sitten saatu suomessa markkinoille, sitä en tiedä myydäänkö sitä teilläpäin... se ei kuitenkaan ole välttämätön aines. Jätski on ilman sitä sitten vaan hieman kovempaa ja saattaa hileytyä pikkuisen, ainakin ajan kanssa jos jätskiä säilyttää kauan pakkasessa.

      Kopsasin netistä juttua tuosta kondensoidusta maidosta:
      Makeutettu maitotiiviste on valmistettu maidosta, joka on tiivistetty keittämisen avulla ja sokeroitu. Keittämisen seurauksena maidon väri muuttuu kermaisen kauniiksi ja maku karamellimaiseksi. Maitotiivistettä kutsutaan myös kondensoiduksi maidoksi. Purkkeihin pakatulla, tiivistetyllä maidolla on erittäin pitkä säilyvyys. Tuote on kuumennettu, joten makeutettu maitotiiviste sopii myös raskaana oleville.

      Poista
    3. Taidan testata vaniljaa ku nutellasta en tykkää ;) mulla ei vaan oo monitoimikonetta :/ mut kaipa mä ilmanki pärjään :) täytyy kattoo löytyykö täältä glukoosisiirappia. Jätän tämän asian hautumaan ;)

      Poista
  3. Ihanaa! :) Onpas muuten hauska sattuma, sillä tein itsekin aika tarkkaan samanlaista jäätelö jokin päivä sitten :D Vain vadelmat puuttuivat, ne tosin olisivat olleet paikallaan, niin olisi tullut hieman raikkaampi :) Tuli meinaan melkos yltiömakea jätski, mutta kyllä vain kelpasi nautiskella helteisenä päivänä :P Bloggaan ohjeen kunhan kerkiän. Viime viikot on olleet ihan mahdottoman kiireisiä remonttia suunnitellessa ja sain ranteenikin kipeeksi maalaamisessa. Onneksi vasemmallakin kädellä pystyy herkkua tekemään ;) Oikein jo odotan että pääset leivoskelemaan uudessa keittiössä ja vierailemaan useammin muiden herkkublogeissa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Makeaahan tämä oli, mutta mä tykkäsin ihan sikana tästä silti! :D Tämä jätskin teko on niin nopeaa ja helppoa, että sen tekee helpolla vaikka sitten sillä vasemalla kädellä, hih ;D Mäkin kävin jo inspiroitumassa sun blogissa joku päivä, kun haluan kokeilla vielä pätkistä jäätelössä. Kävin lukemassa sun vinkkejä siihen ;) Mä olen kanssa kokenut keittiörempan, leivonnan ja blogin pitämisen yhdistelmän. Ei se ihan helppoa ole. Koitahan jaksella siellä rempan keskellä, kohta sitten pääset nauttimaan ihanasta uudesta keittiöstäsi! :)

      Poista
  4. Voi apua miten ihanan näköistä!<3 Ja vielä nutellasta.. nam!
    T:http://serkustensuklaaunelma.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Roosa! Hyvää tämä kyllä oli, nutella on niin hyvää! :D

      Poista
  5. Kondensoitua maitoa ja nutellaa...Ei voi olla kuin hyvää :) Itse pidän kaikista karamelli-pähkinä-suklaa-crunchy-funzy-sweetie-yhdistelmistä, joten senkin puolesta tämä uppoasi varmasti kuin väärä raha :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää oli taivaallisen hyvää ja tuo koostumus oli niin silkkinen! Toi sun yhdistelmä kuulostaa mahtavalta! ;D

      Poista
  6. Nam! Taatusti niin hyvää! :D Itsekin piti tehdä jäätelö kesällä, mutta kesä meni lopulta niin nopeasti ohi että se sitten jäi..no voihan sitä nyt syksylläkin tehdä..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä oli kyllä ihan parasta! Makeuskaan ei haitannut yhtään ;D Mä en tehnyt kesällä kun kerran jäätelö, mutta nyt syksyllä olen kokeillut pariakin erilaista. Tänään tein ihanaa jäätelöä villivadelmasta ja punaherukasta! Slurps! ;D

      Poista
    2. Oi kun kuulostaa hyvältä! :D Nam!

      Poista

Kiitos kommentistasi 😊