Tarun Taikakakut

lauantai 18. toukokuuta 2013

Tuhkimo-Täytekakku Täytteenä Kinuskivaahto

Hei!
Tänään pieni Venla juhlii 4-vuotissynttäreitään. Toiveena oli prinsessaa, vaaleanpunaista ja vaaleankeltaista. Kuvissa ei kauhean hyvin näy tuo keltainen kun se on niin hempeä. Kakku on pieni 3 munan kaakaolla maustettu sokerikakku. Välissä on mangohilloa ja kinuskivaahtoa. Kuva on maalattu sokerimassalle. 
Paljon onnea Venla!


--------------------------------------------------------------------------------------
Kinuskivaahdon ohje20cm kakkuun 
(tuplaa ohje 24-28cm kakkuun)

2dl fariinisokeria
2dl+2dl kermaa
1/2dl vaniljakreemijauhetta

Keitä fariinisokeria ja 2dl kermaa muutama minuutti niin, että sokeri sulaa kermaan. Annetaan jäähtyä kylmäksi useita tunteja. Kinuski ei vaahtoudu jos se ei ole täysin kylmää. Kun kinuski on vaahdotettu vaahdotetaan toinen 2dl kermaa vaahdoksi ja nämä yhdistetään. Lopuksi lisää vaniljakreemijauhe, tämä jämäköittää vaahdon.
--------------------------------------------------------------------------------------

Kuvan maalaamiseen ja kukkiin meni aikaa kolme tuntia kaikkineen. Kakkukuvan teko alkaa jo viikkoa aiemmin kun laatta kaulitaan ja kukat tehdään. Yleensä seuraavana päivänä maalaan kuvan ja liimaan helmet kukkiin. Pientä sommittelua ja näpräämistä riittää moneksi päiväksi :) Tykkään kovasti juuri näistä hommista, kun saa olla luova, vaikka taitoni ei ole ihan huipputasoa :) Minusta kakusta tuli silti kovin herttainen :)

Sitten nippelitietoa ja mun kokemuksia kermoista. Haluan jakaa tämän jos tästä vaikka olisi jollekin hyötyä. Olen nyt pari kertaa ostanut prismasta laatikollisen Rainbow:n laktoositonta vispikermaa, kun se on sairaan halpaa, 0,99€/prk! (esim. pirkka maksaa 1,39€/prk) Tämä Rainbow:n kerma on ihanteellista pursotella, kun vaahdosta tulee kivan jämäkkää, mutta.... kun vaahtoon lisää jotain, tuorejuustoa, kinuskivaahtoa, rahkaa... niin vaahto lässähtää :/ Siitä häviää ihan jokainen ilmakupla. Äitienpäivänä tein kakkuun diplomaattikreemin ja kun lisäsin kreemin kermaan se lässähti. (tämä ei loppujen lopuksi haitannut kun täyte kuitenkin vielä vähän jähmettyi) Voileipäkakussa kun lisäsin kerman joukkoon tuorejuuston, sekin lässähti ja levitettäessä tahtoi valua kun oli niin löysää! Nämä ei nyt onneksi hirveästi haitanneet, mutta jos kyse olisi ollut esim. pursotuksista niin niitä olisi ollut mahdotonta tehdä. Että tälläinen kokemus :)

Terveisin Taru

2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi 😊