Tarun Taikakakut

lauantai 25. toukokuuta 2013

Seepra-Kahvikakku

Hei!
Näin netissä tälläisen kakun ja nyt kun kahvikakulle tuli tarvetta, pääsin kokeilemaan tämän tekoa :) Tämä on helppo tehdä ja oli hyvääkin :) Mun kakusta ei tullut ns. "kuivakakkua" vaan koostumus oli kiinteämpi. Ehkä en vatkannut tarpeeksi kauan munia ja sokeria... Vaaleaan taikinaan laitoin hiukan sitruunan mehua. Ohje löytyy Mimmiltä täältä.


Terveisin Taru

4 kommenttia:

 1. Minäkin aion kokeilla tätä. Kivaa vaihtelua tiikerikakulle. Kukahan tällaisia ihanuuksia oikein keksii..:)

  VastaaPoista
 2. Minä en ollut omaani tyytyväinen. Tein taikinan tuplana ja kakut selkeästi kärsi siitä... Pakko tehdä kakku uudestaan joku päivä yksinkertaisena :) Tämä on kyllä hienon näköinen kakku ja tekniikka on kuitenkin niin helppo :)

  VastaaPoista
 3. Meneekö tämä nyt niin että pursotetaan ympyrää ympyrän sisälle? kun katsoin teko-ohjeita pari päivää sitten yhdeltä videolta niin siinä ainakin tehtiin niin :) kokeiluun tämäkin! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ohjeessa laitetaan aina 3 ruokalusikallista taikinaa keskelle vuokaa. Eli ensin laitat keskelle vuokaa 3 rkl vaaleaa kakkutaikinaa. Seuraavaksi lisäät sen päälle 3 rkl tummaa kakkutaikinaa. Jatkat näin vuorotellen, kunnes taikinat loppuvat. Mimmillä on kyllä hyvä ohje kakun tekoon. Kun päätät tehdä kakun, lue ohje ensin huolellisesti :) Jos ei jaksa lusikoida niin onhan yksi vaihtoehto laittaa taikinat pusseihin ja pursotella sama määrä aina vuoan keskelle :) Minäkin teen tätä kyllä vielä uudestaan :)

   Poista

Kiitos kommentistasi 😊