Tarun Taikakakut

lauantai 30. maaliskuuta 2013

Tyrnitäytekakku

Heips!
Tein itselle pääsiäiseksi tyrnistä täytekakun. Tämä on myös samalla testikakku koska halusin testata tyrnistä täytettä ja tuollaista suklaakoristelua. Enkä nyt kuollaksenikaan muista keneltä olen varastanut idean tähän suklaakoristeeseen... Koristeen alle sivelin tyrnihyytelöä. Ja sitten tämä kakku osoittautui aivan mahdottomaksi kuvata!! Siksi laitan useamman kuvan. Toisissa näkyy kermat paremmin ja toisissa pinta. Luonnossa pinnan oranssisuus näkyy hienosti.


Kakussa on vaalea 3 munan sokerikakkupohja ja kostutuksena on vaniljamaitoa. Pursotukset ovat 

Tyrnitäyte n.24cm täytekakkuun
2 dl kermaa
1 prk vaniljarahkaa
200 g tuorejuustoa
1 dl laimentamatonta tyrnimehua
½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
6 liivatelehteä 
4 rkl tyrnimehua

Täyte on löysää joten tarvitset kakun kasaamisen avuksi irtopohjavuoan reunat.

Laita liivatelehdet likoamaan. Vatkaa kerma ja sokerit. Vatkaa toisessa kulhossa tuorejuusto notkeaksi ja lisää siihen vaniljarahka ja tyrnimehu. Lämmitä 4 rkl tyrnimehua kiehuvaksi ja liota siihen liivatteet. Lisää ne ohuena nauhana tuorejuusto-rahka-mehu-seokseen. Nostele joukkoon lopuksi kermavaahto ja jaa täyte kakun väleihin. Anna hyytyä vähintään neljä tuntia.



Perhoset on suklaasta tehty. Tässä kuvassa näkyy hyvin tyrnihyytelön oranssisuus.

Leikkauskuva.

Tyrnitäytettä ja kermaa jäi juuri sen verran että sain meille kivat jälkkäritkin :) Välissä mandariineja ja pinnalla granaattiomenan siemeniä.

Hyvää pääsiäistä kaikille! :)

Terveisin Taru

2 kommenttia:

  1. Hieno kakku ja erityisesti kivat jälkkärit! ;) Tyrni on kyllä aika erilainen mitä on totuttu! Kiva että kokeilit taas uutta! T. Sanna

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sanna! Jälkkärit oli hyvät ja kakkukin ihana, raikas ja erilainen :) Tyrnistä saa ihania juustokakkuja niin miksei täytekakkujakin! Suunnitelmissa on tehdä tyrnistä kakkuja tulevaisuudessakin, että pääset kyllä sitten osingoille sinäkin ;D

      Poista

Kiitos kommentistasi 😊