Tarun Taikakakut

tiistai 30. huhtikuuta 2019

Hauskaa vappua!

Hauskaa vappua kaikille!
Tässä meidän munkkikarkeloista kuva 😋
Munkit teen tällä ohjeella ja 


Tässä meidän pihan ensimmäiset kukkijat, kevätkurjenmiekka ja helmililja 😊 Helmililjat on vanhoja ruukkukukkia jotka olen istuttanut maahan. Ovat kukkineet maassa jo monta vuotta! 😄


Terveisin Taru

sunnuntai 28. huhtikuuta 2019

Voileipäkääretorttu tonnikalatäytteellä

Heippa!
Tästä voileipäkääretortusta laitoin instagramiin kyselynkin että vaikka kääretortussa on kehittelemistä niin kiinnostaisiko silti ohje ihmisiä. No kiinnostihan se 😃 Kääretortun leipä on tässä liian paksu ja siksi rullaus oli vaikeaa ja se näkyykin tuossa kuvassa ettei torttu ole rullautunut kauniisti. Tämän täytteen kehittelin aiemmin tekemieni tonnikalapatonkien ohjeesta koska se oli niin älyttömän hyvää. Tässä nyt siis ohje sellasenaan kuin tämän nyt tein. Kääretorttu oli älyttömän maukasta ja parani vanhetessaan. Pitää vielä testata uudestaan tehdä ohuempi leipä, kunhan kerkeän...


Voileipäkääretorttu tonnikalatäytteellä:

(Lehtikaali)Leipä:
3 dl vettä
50 g hiivaa
2 rkl oliiviöljyä
2 rkl hunajaa
2 tl suolaa
(2 rkl kuivattua lehtikaalia)
5 dl hiivaleipäjauhoja
3 dl vehnäjauhoja

Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen, lisää öljy, hunaja ja suola. Lisää sitten jauhot ja alusta taikina kimmoisaksi. Anna kohota liinan alla noin 30 minuuttia. Painele sitten taikina öljytylle leivinpaperille pellille. Anna kohota liinan alla noin 20 minuuttia. Paista 200 asteessa noin 10-15 minuuttia. Kumoa kuuma leipä heti toiselle leivinpaperille ja irrota leivinpaperi pohjasta. Jätä paperi silti leivän päälle suojaksi ja vaikka peltikin ettei leipä pääse kuivumaan.

Kostutukseen 2 dl kasvislientä. 2 dl vettä + ½ kasvisliemikuutio

Tonnikalatäyte:
2 prk tonnikalaa (paloja öljyssä)
200 g maustamatonta tuorejuustoa
100 g aurinkokuivattu tomaatti tuorejuustoa
1 dl majoneesia
3 kevätsipulia
1 pienehkö suolakurkku
1 paprika
3 rkl tomaattipyrettä
mustapippuria
suolaa
3 rkl sitruunan mehua

Pilko kevätsipulit, suolakurkku ja paprika pieniksi. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Maista täytettä että vaatiiko se suolaa.

Pistele leipää haarukalla ja lusikoi sitten kasvisliemi leivän päälle. Anna imeytyä hetken.
Levitä sitten täyte leivän päälle ja rullaa leivinpaperin avulla rullaksi. Laita jääkaappiin tekeytymään vähintään tunniksi. Avaa sitten leivinpaperi ja laita kääretorttu tarjoiluastialle.

Sivele pintaan tuorejuustoa ja koristele haluamallasi tavalla vaikka erilaisilla kasviksilla ja hedelmillä.

Kääretorttu paranee vanhetessaan!

Terveisin Taru

keskiviikko 24. huhtikuuta 2019

Prinsessakääretorttu

Moi!
Tein ennen pääsiäistä tälläisen prinsessakääretortun. Tämä ei jäänyt itselle, mutta pääsin kyllä maistamaan tätä silti. Tämä oli oikein mehevää ja herkullista! 😋 Kääretorttu oli helppo tehdäkin! Ja minusta marsipaani on paremman makuista kuin sokerimassa. Jos jotain massaa nyt on syötävä 😆 Koristeeksi laitoin massakoristeiden sijaan pelargonian kukkia koska niitä mulla nyt riittää 😃🌸



Prinsessakääretorttu

Kääretorttupohja:
4 munaa
1 ½ dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 ½ tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri hyväksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet ja lisää ne vaahtoon sihdin läpi varovasti sekoittaen. Levitä taikina uunipellille jossa on leivinpaperi. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla noin 8 minuuttia. Laita sillä aikaa pöydälle uusi leivinpaperi johon ripotellaan sokeria. Kumoa hieman jäähtynyt kääretorttupohja sokerin päälle varovasti ja anna jäähtyä sen ajan kun teet täytteen.

Täyte:
1½ dl vaniljakreemijauhetta
2 dl vettä
2 dl kermaa
noin 200 g vadelmahilloa

Vatkaa vaniljakreemijauhe ja vesi yhteen ja laita jääkaappiin tekeytymään siksi aikaa kun vatkaat kerman vaahdoksi. Yhdistä sitten kermavaahto ja vaniljakreemi hyvin sekoittaen yhteen.

Levitä jäähtyneen pohjan päälle vadelmahilloa tarvittava määrä. Lisää sitten vaniljatäyte kuvan mukaisella tavalla pieniin kasoihin. Täyte on paksua ja hillo liukasta mutta pikkuhiljaa edeten täytteen saa siististi levitettyä.

Kääri torttu sitten rullaksi ja laita jääkaappiin tekeytymään siksi aikaa kun kaulit marsipaanin.

Päälle:
250 g vihreää marsipaania

Kauli marsipaani suorakaiteen muotoiseksi ja aseta se sitten kääretortun päälle. Tasoittele käsillä tasaiseksi. Työnnä marsipaanin helmat kääretortun alle ja ripsauta tomusokeria pintaan. Koristele kukkasin. Minulla oli tässä pelargonian kukkia.


Terveisin Taru

lauantai 20. huhtikuuta 2019

Omenapullapitko, voisilmäpullia, leipiä ja sämpylöitä...

Moi!
Olen leiponut tosi paljon lähiaikoina 😃 Olen tehnyt paljon taas kaikenlaista mihin löytyy jo ohje blogista niin teen näistä kaikista tälläisen yhteisen postauksen teille vaikka inspiraatioksi. Loppuun laitoin vielä pelargonioiden kukinnasta kuvan ja meidän pupusta Annelista ♥ Pihahommissa on kyllä mennyt myös paljon aikaa. Ollaan perustettu uusi kukkapenkki jonka meinaan pyhittää pörriäisten iloksi yksivuotisille kukille. Laitan sinne unikkoja, ruiskaunokkeja, malvikkeja, kosmoskukkia, leijonankitoja, kehäkukkia, silkkikukkia, yms yms 😍 Kasvihuone on jo täynnä orvokkeja joita tuli aivan liikaa taas 😅 Onpahan taas kaikki paikat täynnä kukkailoa ensi kesänä! Seuraavaksi pitäisi koulia samettikukat ja tsinniat ja idättää päivänsini ja tuoksuherneet 😁♥

Pitkot tein tällä ohjeella. Näissä on vaniljakreemiä sisällä ja päällä. Lisäksi itsetehtyä omena-punaherukkahilloa ja omenan lohkoja. Päällä vielä stroisselimurua johon ohje löytyy täältä. Oli ihanaa pitkoa! 


Porkkanaleipien ohje löytyy täältä.
Nämä on ihanan helppoja leipiä tehdä.
Kuori on rapea ja leipä säilyy oikein hyvänä pari päivää.


Kaurasämpylät tein tällä ohjeella.
Näissä oli ekstrana 3 rkl lehtikaalijauhetta ja ½dl chia-siemeniä.
Pelargonioiden kukintaa kuistilla 🌸

Anneli ♥

Terveisin Taru

tiistai 9. huhtikuuta 2019

Valkosipulipatongit valkosipulin nupuista 3 kpl

Moi!
Tein viime kesänä aivan ihanaa tahnaa valkosipulin nupuista. Jos joku ei tiedä, niin valkosipuleista pitää poistaa nuput jotta itse valkosipuli kasvaisi mahdollisimman isoksi eikä energiaa menisi turhaan kukkien kasvatteluun. Ja nämä nuput ovat aivan ihanaa herkkua! 😃 Keksin tässä joku kerta sitten että sose sopisi älyttömän hyvin leipään! Nuput ovat miedompia kuin itse kynnet. Valkosipulin määrä ohjeessa on siis vain arvio, voit laittaa sitä mielesi mukaan. Sanomattakin on selvää että nämä patongit ovat tuoreena aivan taivaallisia! Rapeita päältä ja ihanan pehmoisia sisältä. Aijai miten hyviä! 😍 Ja tuo patonkien tekoon tarkoitettu pelti on loistava! 👍


Valkosipulipatongit valkosipulin nupuista 3 kpl
4 dl vettä
½ pkt hiivaa
2 tl suolaa
2 rkl hunajaa
4 rkl oliiviöljyä
2 rkl valkosipulin nupuista tehtyä sosetta tai 4 valkosipulin kynttä
n. 9 dl vehnäjauhoja

Lämmitä kattilassa kädenlämpöiseksi vesi ja valkosipulinnuppusose tai puristetut valkosipulinkynnet. Liota joukkoon hiiva. Lisää hunaja, oliiviöljy ja suola. Lisää sitten vehnäjauhot ja alusta taikina kimmoisaksi. Anna kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin 20 minuuttia.
Leivo sitten taikinasta kolme patonkia ja laita ne uunipellille tai patonkipellille. Tee halutessasi patonkeihin viiltoja. Jätä sitten kohoamaan liinan alle noin 15 minuutiksi. Paista patonkeja 225 asteessa noin 15 minuuttia.

Valkosipulin nupuista tehty tahna on helppo tehdä tehosekoittimessa niin että laitat nuppujen (mulla n. 30kpl) joukkoon sen verran öljyä (½-1dl) että saat nuput pyörimään ja saostumaan tahnaksi. Voit pakastaa tahnan pieninä annoksina. Tahna sopii kaikkiin ruokiin joihin valkosipulikin sopii!



Terveisin Taru

maanantai 25. maaliskuuta 2019

Nutellajuustokakku browniespohjalla (24cm)

Moi!
Piti toteuttaa tälläinen suklainen pommi kun sain sellaisesta idean! Olikin aikas makoisaa! 😁 Jätin täytteen nyt oikein ihanan pehmeäksi. Jos tykkäät jämäkämmästä juustokakusta voit nostaa liivatteiden määrää kuuteen. Nyt täyte tuntui ihanalta nutellavaahdolta. Tuorejuusto maistui jonkun verran läpi ja ajattelinkin että ensi kerralla kakun voisi tehdä laittamalla täytteeseen vain yhden tuorejuuston. Mutta jos rakastat Nutellaa niin tämä kakku maistuu kunnolla Nutellalta! 😋



Browniespohja:
200 g voita
200 g tummaa suklaata
4 kananmunaa
2 dl sokeria
2 ½ dl vehnäjauhoja
ripaus suolaa

Voitele kunnolla pyöreä 24cm irtopohjavuoka. Aloita sulattamalla voi kulhossa mikrossa. Paloittele suklaa pieniksi ja lisää lämpimään voihin ja sulata varoen (voit käyttää seosta välillä mikrossa 10-20 sekuntia kerrallaan jos suklaa ei meinaa sulaa). Sekoita suklaa ja voi tasaiseksi seokseksi ja jäähdytä hieman. Lisää kananmunat yksitellen sekoittaen kunnolla ja lisää sitten sokeri. Sekoita keskenään jauhot ja suola ja sekoita nämä taikinaan. Kaada vuokaan ja kypsennä 200-asteisen uunin alatasolla 14-15 minuuttia (kakku jää raa'aksi ja taikina "heiluu" vuoassa, mutta se kuuluu asiaan). Jäähdytä kakku kunnolla ja pidä sitä mielellään yön yli jääkaapissa.

Irrota kakku vuoasta. Kun kakkuvuoka on voideltu kunnolla niin kakku irtoaa suht kivasti pois metalliselta pinnalta. (älä käytä vuoassa leivinpaperia tms! Paperi saattaa jäädä kiinni tahmeaan kakkuun) Voit myös isolla veitsellä irrottaa pohjan vuoasta varovasti naarmuttamatta vuokaa. 

Tee sitten täyte: 

Nutellatäyte:
4 dl kermaa
400 g maustamatonta tuorejuustoa
1 prk Nutellaa
2 rkl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
4 liivatelehteä
2-3 rkl vettä

Laita täytteen liivatelehdet likoamaan. Vaahdota kerma ja sokerit kulhossa ja lisää joukkoon notkistettu tuorejuusto ja Nutella. Kiehauta vesi kattilassa ja sulata pehmenneet liivatelehdet siihen, kaada ohuena nauhana vatkaten täytteeseen. Kaada pohjan päälle, tasoittele ja laita jääkaappiin jähmettymään vähintään 4 tunniksi. 

Koristeeksi laitoin pieniä suklaamunia, hasselpähkinäsuklaita, pelargonian kukkia ja vaaleanpunaisia sokerihelmiä. 



Terveisin Taru

lauantai 9. maaliskuuta 2019

Toscakakku (26cm)

Moi!
Tämä ohje on taas sieltä äidin reseptivihkosta jota kuvasin muutama viikko sitten. Multa puuttuu blogista toscakakun ja -piirakan ohje, enkä ole sellaisia koskaan leiponutkaan. Nyt halusin vihdoin kokeilla sellaista. Äiti tekee niin rutiinilla kaiken, että tässäkin ohjeessa oli vain ainesosat kirjoitettu vihkoon eikä lainkaan teko-ohjetta 😄 Sain suulliset ohjeet mutta kotona vielä tehdessä lisäsin ohjeeseen tuon märän pyyhkeen käytön. Tämä on oikein kosteaa ja maukasta kakkua ja tuo päällinen kyllä on ihan mahdottoman hyvää 😋 Sen verran kehitysideaa syntyikin että pitäiskö tuon kakun osuutta pienentää... Tai sitten pidän tämän kakun kakkuna ja kehitän ohjeesta suoraan piirakan! 😉


Toscakakku 26cm

Pohja:
100 g voita
2 dl maitoa
4 kananmunaa
3 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta

Sulata voi kattilassa, nosta kattila sivuun ja lisää joukkoon maito. Vatkaa munat ja sokeri hyväksi vaahdoksi. Yhdistä vehnäjauhot ja leivinjauhe. Lisää sitten vaahtoon vuorotellen nesteitä ja jauhoja niin että aloitat ja lopetat jauhoihin. Kaada taikina 26cm vuokaan jonka pohjalla ja reunoilla on leivinpaperi. Voit myös voidella ja jauhottaa vuoan. Ja jos on mahdollista niin käytä vuoan ympärillä kylmällä vedellä kasteltua pyyhekaistaletta. Tämän ansiosta kakku paistuu tasaisemmin eikä reunat kuivu. Jos pyyhettä ei ole, kakku kohoaa keskeltä hieman ja ennen päällisen lisäämistä voit painaa kakkua keskeltä tasaisemmaksi.
Paista pohjaa 175 asteessa 30 minuuttia.

Tee kakun paistumisen aikana toscapäällinen ja huomaa että pohjan ja päällisen paistolämpötilat ovat erilaiset.

Toscapäällinen:
150 g voita
150 g sokeria (1½dl)
150 g mantelilastuja
3 rkl vehnäjauhoja
3 rkl maitoa

Mittaa kaikki ainekset kattilaan niin että voi jää alimmaiseksi ja anna kiehua hiljalleen sekoitellen 5-10 minuuttia kunnes seos hieman sakenee. Kaada sitten valmiin kakkupohjan päälle ja paista uunissa 200 asteessa 10 minuuttia kunnes tosca on kauniin värinen. Anna jäähtyä.


Terveisin Taru