Tarun Taikakakut

maanantai 25. maaliskuuta 2019

Nutellajuustokakku browniespohjalla (24cm)

Moi!
Piti toteuttaa tälläinen suklainen pommi kun sain sellaisesta idean! Olikin aikas makoisaa! 😁 Jätin täytteen nyt oikein ihanan pehmeäksi. Jos tykkäät jämäkämmästä juustokakusta voit nostaa liivatteiden määrää kuuteen. Nyt täyte tuntui ihanalta nutellavaahdolta. Tuorejuusto maistui jonkun verran läpi ja ajattelinkin että ensi kerralla kakun voisi tehdä laittamalla täytteeseen vain yhden tuorejuuston. Mutta jos rakastat Nutellaa niin tämä kakku maistuu kunnolla Nutellalta! 😋



Browniespohja:
200 g voita
200 g tummaa suklaata
4 kananmunaa
2 dl sokeria
2 ½ dl vehnäjauhoja
ripaus suolaa

Voitele kunnolla pyöreä 24cm irtopohjavuoka. Aloita sulattamalla voi kulhossa mikrossa. Paloittele suklaa pieniksi ja lisää lämpimään voihin ja sulata varoen (voit käyttää seosta välillä mikrossa 10-20 sekuntia kerrallaan jos suklaa ei meinaa sulaa). Sekoita suklaa ja voi tasaiseksi seokseksi ja jäähdytä hieman. Lisää kananmunat yksitellen sekoittaen kunnolla ja lisää sitten sokeri. Sekoita keskenään jauhot ja suola ja sekoita nämä taikinaan. Kaada vuokaan ja kypsennä 200-asteisen uunin alatasolla 14-15 minuuttia (kakku jää raa'aksi ja taikina "heiluu" vuoassa, mutta se kuuluu asiaan). Jäähdytä kakku kunnolla ja pidä sitä mielellään yön yli jääkaapissa.

Irrota kakku vuoasta. Kun kakkuvuoka on voideltu kunnolla niin kakku irtoaa suht kivasti pois metalliselta pinnalta. (älä käytä vuoassa leivinpaperia tms! Paperi saattaa jäädä kiinni tahmeaan kakkuun) Voit myös isolla veitsellä irrottaa pohjan vuoasta varovasti naarmuttamatta vuokaa. 

Tee sitten täyte: 

Nutellatäyte:
4 dl kermaa
400 g maustamatonta tuorejuustoa
1 prk Nutellaa
2 rkl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
4 liivatelehteä
2-3 rkl vettä

Laita täytteen liivatelehdet likoamaan. Vaahdota kerma ja sokerit kulhossa ja lisää joukkoon notkistettu tuorejuusto ja Nutella. Kiehauta vesi kattilassa ja sulata pehmenneet liivatelehdet siihen, kaada ohuena nauhana vatkaten täytteeseen. Kaada pohjan päälle, tasoittele ja laita jääkaappiin jähmettymään vähintään 4 tunniksi. 

Koristeeksi laitoin pieniä suklaamunia, hasselpähkinäsuklaita, pelargonian kukkia ja vaaleanpunaisia sokerihelmiä. 



Terveisin Taru

10 kommenttia:

  1. Onpa ihana ohje! Tätä vois tehdä pääsiäiseksi! 😉🐣 Purkillinen Nutellaa 🤩

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon 😍 Siitä Nutellasta se ajatus lähti 😁😋

      Poista
  2. Vastaukset
    1. Kiitos Mimmi ja ihana saada sinulla viesti ❤

      Poista
    2. Olen kyllä hengissä, vaikka blogissani joku toisin väittääkin. Palailen blogin äärelle, kunhan vielä keräilen hieman voimia.

      Poista
    3. Ohhoh onpa jollakin pokkaa! Sinä palaat sitten kun itsestäsi hyvältä tuntuu. Mukavaa kevättä Mimmi 😊

      Poista
  3. Oi nam, tämän on pakko olla hyvää!! Laitan kirjanmerkkeihin, ja teen kun iskee järjetön makeanhimo!! ;)

    VastaaPoista
  4. Kun osais edes juustokakun tehdä, kaksi kertaa kokeilin ja kummallakin kerralla epäonnistui, en ymmärrä, tykkäisin niin juustokakusta, suututtaa kun mulla ei onnistu kakkujen teko.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi ei! Onpa harmi juttu! Mikähän on mennyt pieleen... Älä nyt kokonaan lannistu. Harjoitus tekee mestarin joten toivottavasti jaksat vielä yrittää.

      Poista

Kiitos kommentistasi 😊