Tarun Taikakakut

sunnuntai 28. huhtikuuta 2019

Voileipäkääretorttu tonnikalatäytteellä

Heippa!
Tästä voileipäkääretortusta laitoin instagramiin kyselynkin että vaikka kääretortussa on kehittelemistä niin kiinnostaisiko silti ohje ihmisiä. No kiinnostihan se 😃 Kääretortun leipä on tässä liian paksu ja siksi rullaus oli vaikeaa ja se näkyykin tuossa kuvassa ettei torttu ole rullautunut kauniisti. Tämän täytteen kehittelin aiemmin tekemieni tonnikalapatonkien ohjeesta koska se oli niin älyttömän hyvää. Tässä nyt siis ohje sellasenaan kuin tämän nyt tein. Kääretorttu oli älyttömän maukasta ja parani vanhetessaan. Pitää vielä testata uudestaan tehdä ohuempi leipä, kunhan kerkeän...


Voileipäkääretorttu tonnikalatäytteellä:

(Lehtikaali)Leipä:
3 dl vettä
50 g hiivaa
2 rkl oliiviöljyä
2 rkl hunajaa
2 tl suolaa
(2 rkl kuivattua lehtikaalia)
5 dl hiivaleipäjauhoja
3 dl vehnäjauhoja

Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen, lisää öljy, hunaja ja suola. Lisää sitten jauhot ja alusta taikina kimmoisaksi. Anna kohota liinan alla noin 30 minuuttia. Painele sitten taikina öljytylle leivinpaperille pellille. Anna kohota liinan alla noin 20 minuuttia. Paista 200 asteessa noin 10-15 minuuttia. Kumoa kuuma leipä heti toiselle leivinpaperille ja irrota leivinpaperi pohjasta. Jätä paperi silti leivän päälle suojaksi ja vaikka peltikin ettei leipä pääse kuivumaan.

Kostutukseen 2 dl kasvislientä. 2 dl vettä + ½ kasvisliemikuutio

Tonnikalatäyte:
2 prk tonnikalaa (paloja öljyssä)
200 g maustamatonta tuorejuustoa
100 g aurinkokuivattu tomaatti tuorejuustoa
1 dl majoneesia
3 kevätsipulia
1 pienehkö suolakurkku
1 paprika
3 rkl tomaattipyrettä
mustapippuria
suolaa
3 rkl sitruunan mehua

Pilko kevätsipulit, suolakurkku ja paprika pieniksi. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Maista täytettä että vaatiiko se suolaa.

Pistele leipää haarukalla ja lusikoi sitten kasvisliemi leivän päälle. Anna imeytyä hetken.
Levitä sitten täyte leivän päälle ja rullaa leivinpaperin avulla rullaksi. Laita jääkaappiin tekeytymään vähintään tunniksi. Avaa sitten leivinpaperi ja laita kääretorttu tarjoiluastialle.

Sivele pintaan tuorejuustoa ja koristele haluamallasi tavalla vaikka erilaisilla kasviksilla ja hedelmillä.

Kääretorttu paranee vanhetessaan!

Terveisin Taru

4 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Joo voileipäkääretortut ovat kivan näköisiä! Ja tähän keksin hyvän makuisen täytteenkin 😋

      Poista
  2. Jaahas tämä on myös sitten taas tekolistalla .Ilmoitan sitten taas miten meillä meni .Hurjan kiinnostava ohje kiitos sinulle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana kuulla että innostuit! 😃 Tässä vaan tuo leipä on liian paksu mutta jos se ei haittaa niin lupaan että on herkullista 😋👍

      Poista

Kiitos kommentistasi 😊