Tarun Taikakakut

maanantai 21. marraskuuta 2016

Kinkkupiirakka rapealla sipulikuorella ∅24cm

Moiks!
Tämä iltapalapiirakka syntyi yksinkertaisista aineksista ja hetken mielijohteesta piirakan pinnalle laittamani paahdettu sipuli osoittautui napakympiksi! Paahdettu sipuli nimittäin tekee piirakan pinnalle aivan ihanan rapean kuoren! Piirakka on erittäin maukas kun satsaa hyvään savustettuun kinkkuun. Tämä on aivan ihana piirakka jossa on kermainen ja pehmeä täyte ja mukavaa suutuntumaa tuova paahdettu sipulikuori! Nam!



Kinkkupiirakka rapealla sipulikuorella ∅24cm

Pohja:
125 g voita
3 dl vehnäjauhoja
½ dl kaurahiutaleita
n. ½ dl vettä

Täyte:
125 g savupalvikinkkua
1 pieni paprika
½ dl tuoretta persiljaa silppuna
3 dl juustoraastetta
---
½ tl mustapippuria
½ tl suolaa
2 dl kermaa
1 kananmuna
2 tl Dijon sinappia
---
2 dl paahdettua sipulia

Nypi voi ja jauhot murumaiseksi seokseksi. Lisää sitten kaurahiutaleet. Lisää viimeisenä vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Painele taikina piirasvuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle. 

Pilko kinkku ja paprika. Sekoita keskenään mustapippuri, suola, kerma, kananmuna ja sinappi. Laita pohjan päälle ensin puolet juustoraasteesta, sitten kinkku, paprika ja persilja, sitten näiden päälle loput juustoraasteet ja kaada sitten päälle kerma-mausteseos. Ripottele lopuksi päälle paahdettu sipuli. Kypsennä 200 asteessa n. 30 minuuttia.



Terveisin Taru

16 kommenttia:

  1. Namskis mikä ohje!
    Tätä täytyy kokeilla jossain vaiheessa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sari! Yllätyin kyllä niin, että miten tuo pinta olikin niin ihanan rapsakka ja maukas! Kokeile ihmeessä sinäkin! ;D

      Poista
  2. Minulla on pyörinyt jo kauan paahdettu sipulipussillinen keittiön kaapissa....nytpä tiedän mihin siitä ainakin osan upotan. kiitos vinkistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä! Paahdettu sipuli oli joskus mulle vaikeasti käytettävä tuote, kun ainoa paikka johon sitä osasin käyttää oli lihapiirakat ja niitä meillä ei syödä kuin kerran vuodessa. Nyt olen keksinyt paljonkin paikkoja, mutta vieläkään en hirveästi mielellään sitä käytä kun se sisältää palmuöljyä jota kartan. Pitäis varmaan paahdettu sipuli paahtaa itse niin tietäis paremmin mitä syö! :D

      Poista
  3. Oioioi...nyt näyttää taas ihan mielettömän herkulliselta. Tulipas nälkä...:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kakkuviikari! Tämä piirakka oli kyllä todella onnistunut! :D

      Poista
  4. Tätä kyllä testaan kans, näyttää tosi herkulliselta! :P mutta tuo paahdettu sipuli on outo juttu meikäläiselle. Siis onko se sellasta kuivaa ja ruskeaa vai? :D Miten sen ite voisi tehdä, pannulla vai?, kun minäkään en haluais mitään ylimääräaineita ehdointahdoin käyttää, jos siinä valmiissa on jotain extra aineita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla jos kiinnostuit! :D Joo siis kaikenmaailman lisäaineita mäkin mielellään karttelen ja eineksiä. Tämä valmissipulirouhe on ihanaa, mutta myös vähän epäilyttävää ;D Ja kyse on juuri siitä ruskeasta ja rapeasta sipulirouheesta jota arvailitkin! Tuo käyttämäni Pirkan rouheen aineslista on tälläinen: Sipuli, kasviöljy (palmuöljy), kuorrute (vehnäjauho, vesi, suola).Saattaa sisältää pieniä määriä soijaa...
      Löysin netistä yhden todella kivan ohjeen joka myös vaikuttaa terveellisemmältä kuin muut. Ja siinä ei tarvita vehnäjauhoja. Pitääpä joku kerta kokeilla! ;)
      http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/654157/Paahdettu%20sipulirouhe/

      Poista
  5. Joo hyvä, kiitos tuosta linkistäkin! PItääpä joskus kokeilla, miten onnistuu. :) Juu, kaikki lisämömmöt on todellakin epäilyttäviä. ;D Tuskin ne ainakaan meijän terveyttä lisää. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No ei varmana lisää terveyttä! Parempi vältellä sellasia juttuja joista ei ota selvää ;D

      Poista
  6. Voi apua, kun on taas niin herkullisen näköistä :P Olisi kelvannut minullekkin palanen tai kaksi tuosta :P Ja paahdettu sipuli on kyllä niin hyvää...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia Maiju! Suolaisia piirakoita voisi kyllä vallan syödä jos ne ei olis niin tuhteja ;D

      Poista
  7. Oi mikä ihana piirakka! ♥ Mä oon niin laiska leipomaan suolasta, tosi harvoin tulee tehtyä :D Mutta tää on satavarmasti ihan mielettömän hyvää :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon :D Tämä oli kyllä hyvää ja on kyllä jännä miten suolasia leivonnaisia tuleekin tehtyä niin paljon harvemmin kuin makeaa ;)

      Poista
  8. Rrrrakastan erilaisia piiraita! Tätä on ehdottomasti kokeiltava...kuten muitakin reseptejäsi...;)

    -A-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin minäkin! ;D Kokeile ihmeessä! Tämä oli aivan mahtavan makuinen ja tuo rapsakka kuori oli todella ihana!

      Poista

Kiitos kommentistasi 😊