Tarun Taikakakut

tiistai 25. lokakuuta 2016

Salmiakkijäätelö

Moi!
Sain jo kesällä syntymäpäivälahjaksi apteekin salmiakkimixeriä ja jo silloin halusin kokeilla sitä jäätelöön. Nyt vasta sain jätskiä tehtyä. Jäätelöstä tulikin hyvää, joskin vahvan makuista. Laitoin jäätelöön 1 dl salmiakkimixeriä ja sillä jätskistä tuli kunnolla salmiakin makuista. Jos haluat miedompaa makua niin laita ensin vähemmän salmiakkia ja maistele massasta itsellesi sopivan makuinen. Lakritsikastike täytteen seassa antaa kivaa ulkonäköä jäätelölle tekemällä siihen raitoja. Mun mielestä tämä muistutti hyvin paljon jätskikioskien salmiakkijäätelöä. Ja tämähän sopisi hyvin vaikka halloweenin herkuksi! 


Salmiakkijäätelö
6 dl kuohu- tai vispikermaa
140 g (1 tuubi) glukoosisiirappia
1-2 tl vaniljaa myllystä
250 g mascarpone-tuorejuustoa
½-1 dl apteekin salmiakkimixeriä
lakritsikastiketta

Mittaa kerma, glukoosisiirappi ja vanilja kulhoon ja vatkaa vaahdoksi. Lisää lopuksi joukkoon notkistettu mascarpone ja salmiakkimixer. Kaada noin 2 litran vetoiseen astiaan vuorotellen jäätelömassaa ja lakritsikastiketta raitoina. Koristele haluamallasi tavalla. Pakasta vähintään 8 tunnin ajan.


Viime postauksessa kerroinkin teille surkeista sattumuksistani ja on kerrottava, että vaikka kamerani objektiivi menikin rikki niin saan onneksi kuitenkin otettua kuvia! Objektiivi helisee koska sisällä on jotain muovin paloja eikä automaattinen tarkennus toimi. Huomasin kuitenkin, että saan tarkennettua manuaalisesti. Se vaatii vaan vähän enemmän vaivaa, mutta ainakin saan kuvattua! Käsivatkaimen ostin jo ja kohta saan postissa uuden yleiskoneen! Leipomisetkin sujuvat sitten taas mukavammin! Jee! :D Kissan ikäväkin helpottaa päivä päivältä enemmän, mutta aikalailla on ollut outoa kunnei ole enää lainkaan lemmikkiä talossa. Nyt saa kuitenkin olla vähän aikaa näin.

Terveisin Taru

2 kommenttia:

  1. Tätä testaan heti kunhan saan tuota salmiakkimixeriä hommattua jostain...pitää yrittää syödä kaikenlaista salmiaakkkijuttuja, jotta saisi verenpaineet hiemaan kohoamaan...eikös olekkin hyvä syy...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla! Ja ehdottomasti terveydellisistä syistä sinun on tätä tehtävä, että saat verenpaineesi kuntoon ;D

      Poista

Kiitos kommentistasi 😊