Tarun Taikakakut

sunnuntai 18. lokakuuta 2015

Mansikkalikööri (1l)

Moi!
Heinäkuussa kun oli mansikka-aika, tein mansikoista likööriä. Vasta nyt kun likööri on juomakelpoista niin päivitän sen. Likööri on nimittäin paljon kivempi kuvata laseissa kuin purkissa! ;D Laitan alle silti vielä kuvan siitä miltä likööri näyttää tekeytyessään. Jätin ohjeesta sitruunan pois. Jäljelle jääneitä mansikoita en alkoholin takia uskaltanut käyttää missään. Eivätkä ne kovin houkuttelevia ollutkaan... 
Tämä likööri on aivan ihanan mansikkaista! Tosi hyvää! :) 
Ohje löytyy Dansukkerin sivuilta täältä.


Mansikkalikööri:
1 kg mansikoita
1 kg Dansukker Taloussokeria tai 
Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
(1 sitruunan raastettu kuori ja mehu)
1 l kirkasta viinaa

Viipaloi mansikat suureen kannelliseen tölkkiin. Sekoita joukkoon raastettu sitruunan kuori ja puristettu mehu sekä sokeri. Anna mehustua 2-3 tunnin ajan kylmässä. Sekoita välillä varovasti.
Kaada joukkoon alkoholi, jota tulee olla niin paljon että marjat peittyvät. Sekoita varovasti ja anna mehustua kylmässä muutaman kuukauden ajan. Kääntele astiaa viikoittain. Siivilöi marjat ja kaada likööri pulloihin. (Käytä marjat vaikka leivontaan)



Terveisin Taru

4 kommenttia:

  1. Näyttää raikkaalta! Voiskin ensi kesänä kokeilla tällaista

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on niin hyvää! Ihanan mansikkaista, kuin lasillinen kesää :D

      Poista
  2. Hyvältä näyttää, minäkin voisin ensi vuonna kokeilla :) Kauankohan säilyy ja paljonkohan siihen tulee prosentteja? En ole koskaan tehnyt, niin itselläni ei mitään hajua...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeile ihmeessä! Tämä säilyy tosi kauan, mutta mitään aikaa en uskalla sanoa. Sisko teki joskus pari vuotta sitten tätä myös ja aika kauan sitä maisteltiin, ainakin vuoden ellei ylikin. Maun mansikkaisuus hiipuu pikkuhiljaa ajan kanssa. Eli tämä on näin tuoreena parasta, mansikan maku on muutaman kuukauden vahva ja raikas! Prosentteja en uskalla sanoa, eikä tuolla dansukkerin sivuillakaan siitä puhuttu. Mutta jos tähän käyttää tuon litran 40% alkoholia ja sitä plissaa kilolla sokeria ja kilolla mansikoita niin aikalailla ne prosentit putoaa, omat arvailut sijoittuu johonkin 20% hujakoille.

      Poista

Kiitos kommentistasi 😊