Tarun Taikakakut

sunnuntai 14. kesäkuuta 2015

Kerrostäytekakku kuningatar-täytteellä

Moi!
Meillä juhlittiin eilen 1-vuotissynttäreitä. 
Tarjottavien halusin olevan sankarin näköisiä, iloisia ja hempeän värikkäitä ♥ 
Kehittelinkin sitten sellaisen kuningatar-teeman juhliin. Käytin suurimmaksi osaksi kaikissa leivonnaisissa mustikkaa ja vadelmaa. Mansikkaakin vähän lipsahti mukaan :) Kakuksi halusin tehdä kerroskakun. Olen tehnyt aikaisemmin kaksi kerroskakkua ja molemmat siskoni tyttärelle (ruusupursotettu kakku löytyy täältä). Nyt halusin tehdä sellaisen kotona, kun ei ole kuljetustakaan riesana. Tein huhtikuussa kuningatar-hyydykekakun joka oli niin hyvää, että halusin tehdä siitä täytteen kakkuun. Ja se onnistuikin todella hyvin. Täyte sopi kakkuun aivan ihanasti ja oli todella hyvää! Raikasta ja marjaisaa :)




Söpöjä veitikoita ♥ 


Kuningatar-kerroskakku

6 munan 26cm ja 2 munan 18cm vaaleat sokerikakkupohjat
kostutettu maidolla 

Täyte on suurennettu versio tästä kuningatartäytteestä
Kuningatar-täytteen esikuva, kuningatar-hyydykekakku löytyy täältä

Ruusupursotuksiin meni noin 7 dl vispikermaa

Koristeena valmiita pöllö-koristeita ja minivaahtokarkkeja (ostettu Ullan Unelmasta)
Nuo mini-minivaahtokarkit oli aivan ihanan pehmeitä! :D

Alla vaihekuvia:
Kakkujen välissä mulla oli vaan kakkupahvi ja pillit tukena. Pahvi ei toiminut kermakakussa... irrotettaessa se veti mukanaan kermaa ja kakun pintaa. Sain onneksi ylijääneellä kermalla tasoiteltua pinnan. Onko kenelläkään vinkkejä miten kerroskakku kannattaa toteuttaa kermaisena???


Terveisin Taru

20 kommenttia:

  1. Oi niin kaunis ja varmasti herkullinen ♥

    VastaaPoista
  2. Ihana, onnea 1-vuotiaalle ja perheelle :)! Maukkaankuuloinenkin kakku on ja nuo pöllöt ovat liikkiksiä. Kerroskakut on kyllä näyttäviä. Jos kermakakun tekee kerroskakuksi käyttäen tukena kakkupahvia ja pillejä, käy helposti juuri kuvailemallasi tavalla, eli kermaa ja kakkua irtoaa helposti pahvia irrotettaessa. Siihen auttaa vähän se, että jättää tukipillit hiukan korkeammalle kuin kakun pinta. Tosin silloin kyllä kakun tukevuus vähän kärsii, varsinkin, jos kerrokset ovat suht kevyitä. Lisäksi kannattaa suihkaista kakkupahvia hiukan vuokasprayllä, auttaa pikkaisen, ettei siihen tartu niin helposti kiinni, mutta kerma on kermaa kuitenkin, ei kaulittavaa massaa, josta kakkupahvi irtoaa kauniisti...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Raili ja kiitos vinkeistäsi :) Ensi kerralla voisi tuon alimmaisen kakun päällystää massalla, mutta mahtaako sokerimassa kestää paremmin kuin marsipaani? Kerran mulla oli kerroskakussa välissä marsipaani ja se oli aivan sairaan lujaa kiinni tuossa kakkupahvissa! Helpointa olisi, kun olis joku hääkakkuteline ja kakut saisivat näin olla erikseen, mutta silti päällekkäin ;D

      Poista
    2. Kyllä mulla ainakin sokerimassalla ja vaahtokarkkimassalla päällystetyt kakut on irronnut kakkupahvista helposti. Tosin laitan aina pillien kohdalle hiukan sokeikreemiä, jota mulla on massojen alla kosteuseristeenä...olisko siinä joku taika. Vakauttaa myös kakkua. Marsipaanista en ole kerroskakkua tehnyt, joten siitä en osaa sanoa. Et varmaan kuitenkaan ollut säilyttänyt marsipaanilla kuorrutettua kakkua kuvun alla, silloinhan se pehmenee kyllä (niinkuin muutkin kaulittavat massat).

      Poista
    3. Joo mulla ei ole ollut eristystä massojen alla! Ihan vaan kermalla olen kakut päällystänyt ennen massan laittoa. Ensi kerralla olen viisaampi! ;D En ole tehnyt kauheasti massakakkuja, mutta jonkun verran olen tuossa päällä massalaattoja käyttänyt. Siksi en ehkä ole tuota hoksannut. Kuvun alla massakakkuja ei voi pitää, sen tiesin :)

      Poista
    4. Kermavaahto riittää hyvin massojen alle jos kakku tarjoillaan samana päivänä massalla päällystämisen jälkeen. Voi riittää muutenkin, mutta varminta on tehdä sokeri-/voikreemi. Tärkeintä on se, ettei ainakaan kakussa mahdollisesti oleva liivatetta sisältävä täyte pääse massan kanssa tekemisiin, koska liivate sulattaa massaa. Tästähän tuli nyt pitkä viestiketju ;).

      Poista
    5. Kiitos sinulle neuvoistasi :)

      Poista
  3. Hieno kakku kerrassaan! Onnea 1 vuotiaalle

    VastaaPoista
  4. Kaunis kakku ja hyvänmakuinenkin! :) Onnea vielä kummitytölle! ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Sanna! ♥ Itsekin tykkäsin tosi paljon kakusta, se oli ihanan makuista :)

      Poista
  5. Ihana ja varmasti herkullinen! Pöllöt on kyllä söpöjä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Raisa! Noi pöllöt oli kyllä mahdottoman söpöjä! Eivät olleet liian kovia, kun lapset söivät ne! ;D

      Poista
  6. Upea kakku ja ihanat pikku pöllöt :) Tuota ruusupursotusta pitäisi kokeilla. Onnea pikku sankarille ❤

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitokset onnitteluista Kirsi ♥ Kokeile ihmeessä tuota pursotustyyliä, se on kermasyöppö, mutta kaunis :)

      Poista
  7. Todella ihana kakku. Tuo ruusupursotus on vaan niin lemppari. Ja pöllöt on ihan piste iin päälle<3

    Martta

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Martta! Tuo ruusupursotus oli musta ainoa oikea tyyli 1-vuotiaan synttärikakkuun :D Pöllöt ja minivaahtokarkit kyllä lisäävät kakun söpöyttä ;)

      Poista
  8. Aivan ihana kakku! :) Nuo pöllökoristeet ovat kyllä aivan täydelliset! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Anna ♥ Minäkin niin ihastuin noihin pöllöihin! Ihania söpöläisiä :D

      Poista

Kiitos kommentistasi 😊