Moikka!
Raparperisadon kunniaksi oli pakko tehdä yksi rahkapiirakka. Omasta sadosta ei vielä ole tietoakaan, kun raparperini siirtelyn takia vaan kituuttaa... Nämä raparperit sain tutultani. Tein piirakan ohjeella jonka olen saanut joskus äidiltäni. Samankaltaisia ohjeita on paljon liikkeellä, taitaa olla todella vanha ohje. Jätin alkuperäisestä ohjeesta vain sitruunan mehun pois ja lisäsin raparperin palat. Sitruunarahkapiirakan ohje löytyy blogistani täältä. Molemmat on tosi hyviä, mutta sitruunainen piirakka on vieläkin parasta, vaikkei tämäkään huonoa ollut. Tämä oli mehukasta ja maukasta piirakkaa, ihanilla kirpeillä sattumilla :)
Raparperirahkapiirakka (pellillinen)
Pohja ja murupäällinen:
250 g voita
8 dl vehnäjauhoja
4 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl soodaa
2 tl vaniljasokeria
2 dl piimää
1 kananmuna
½ litraa raparperin paloja
Rahka:
2 prk (500g) maitorahkaa
2 kananmunaa
2-2½ dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
Sulata voi kattilassa. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää niihin sulatettu voi. Ota seoksesta 1/3 osaa sivuun ja lisää loppuosaan piimä ja muna. Kaada ja tasoittele tämä taikina uunipellille leivinpaperin päälle. Tee rahka: sekoita rahkat, sokerit ja munat yhteen ja kaada seos pohjataikinan päälle tasaiseksi kerrokseksi. Ripottele päälle raparperin palat ja lopuksi päälle sivuun ottamasi muruseos. Paista 200 asteessa 30 minuuttia. Älä paista yhtään yli ajan ettei piirakka menetä mehevyyttään.
250 g voita
8 dl vehnäjauhoja
4 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl soodaa
2 tl vaniljasokeria
2 dl piimää
1 kananmuna
½ litraa raparperin paloja
Rahka:
2 prk (500g) maitorahkaa
2 kananmunaa
2-2½ dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
Sulata voi kattilassa. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää niihin sulatettu voi. Ota seoksesta 1/3 osaa sivuun ja lisää loppuosaan piimä ja muna. Kaada ja tasoittele tämä taikina uunipellille leivinpaperin päälle. Tee rahka: sekoita rahkat, sokerit ja munat yhteen ja kaada seos pohjataikinan päälle tasaiseksi kerrokseksi. Ripottele päälle raparperin palat ja lopuksi päälle sivuun ottamasi muruseos. Paista 200 asteessa 30 minuuttia. Älä paista yhtään yli ajan ettei piirakka menetä mehevyyttään.
Nam! Tää on yks parhaista rahkapiirakoista! :)
VastaaPoistaJep! Niin on! :)
PoistaMullakin on samanmoinen vanha vanha resepti joka kulkee nimellä Rupikonna...nimestä huolimatta niiiin hyvää
VastaaPoistaIhan mahtava tuo nimi! Ja ymmärrän hyvin mistä on sen saanut ;D
PoistaNam nam! Nämä piirakat kaikkine täytteineen on aina vaan hyviä ja hyviä... nyt tosin alkoi houkuttaa tuo raparperi. :) Itse en ole vuosiin tehnyt raparperista mitään,johtuen lähinnä taas siitä, että mies ei välitä siitä, ja toisaalta ei omia raparperejäkään ole. Ois kai aika ostaa kaupasta ja tehdä itselle tuhti raparperiherkku. :D
VastaaPoistaTämä on kyllä hyvää! Sun täytyy ehdottomasti tehdä yksi raparperiherkku! Eihän sitä tiedä vaikka miehesi makutottumukset olisi muuttuneet. Aikuisena ne muuttuvat ja kaikkeen tottuu ;D
PoistaNam nam! Hyvältä näyttää... Pitäisi itselläkin leipasta raparperipiirakkaa..
VastaaPoistaKiitos Maiju! Tee ihmeessä, raparperipiirakka on niin ihanaa! :D
PoistaAi, kun näyttää hyvältä. Alkoi tehdä välittömästi mieli raparperipiirakkaa ja siihen ehkä vielä pala jäätelöä kyytipojaksi :)
VastaaPoistaKiitos! Joo jätski olis kyllä tähän sopiva kaveri :D
PoistaOih, tämä on hyvää! Itsekin olen perinyt hyvinkin samanlaisen ohjeen äidiltäni, ja tehnyt siitä myös raparperiversion. Molemmat tosi hyviä, mutta liputan myös sitruunaisen puolesta ;)
VastaaPoistaTämä on kyllä hyvää, sellaista perusherkkua. Ja ohje voi olla vaikka kuinka vanha! Sitruunainen on aivan ihanaa :)
PoistaTätä raparperipiirakkaa tuli tehtyä yhdessä miehen kanssa omista raparpereista. Oli tosi maukasta ja mies otti sitä töihin työkavereillekin maistiaiseksi! :) Korvattiin piimä ranskankermalla kun muuta ei ollut ja raparperiakin laitettiin runsammalla kädellä! Hyvää tuli! :) Kiitos ohjeesta!
VastaaPoistaHienoa, että ohjeesta oli iloa! Tämä on tosi hyvää ja varsin mainio paikka käyttää raparperia. Musta tuntuu, että tämä on parasta mitä raparperista voi tehdä :D Tämä vanha ohje ei turhaan pysy suosittuna!
PoistaRupesin etsimaan raparperipiirakan ohjetta ja tietoa, taytyyko raparperit keittaa ennen leipomiseen kayttamista. Tormasin sattumalta google -haun kautta bloggiisi. Blogin nimi viehatti :) Sisalto on hieno ja erittain makoisa. Olet nahnnyt paljon vaivaa. Kiitos, etta jaat reseptisi myos meille muille kotileipojille! Piirakan tuoksuisin terveisin Bodensee -jarvelta, Saksa.
VastaaPoistaKiitos kauniista sanoistasi! Aivan ihana saada tälläistä palautetta :) Toivottavasti piirakka maistui ja poikkeat täällä blogissani toistekkin! Terveisiä keväisestä Porista! :)
PoistaTuli muuten hyvää ja maukasta teen toisekin kerran ulko mäkö hyvä.��
VastaaPoistaMahtava kuulla, että olet tykännyt! Itsekin tätä juuri viime viikolla tein. Tämä on aina yhtä ihanaa! :D
PoistaTaas tuli tehtyä tällä ihanalla ja toimivalla perinnereseptillä 😋
VastaaPoistaTämä on parasta kyllä ❤️
Poista