Tarun Taikakakut

torstai 25. kesäkuuta 2015

Mansikkamousse jälkiruoka

Moi!
Tälläisiä pieniä mousseja oli tarjolla tyttären 1-vuotissynttäreillä. 
Tämä oli ihanan ilmavaa ja raikasta moussea :)



Mansikkamousse/vaahto
1 kananmunan valkuainen
2 dl vispikermaa
2 dl mansikkasosetta
2-3 rkl sokeria
2 liivatelehteä

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa valkuainen vaahdoksi (älä vatkaa liian kovaksi, muuten yhdistäminen on vaikeaa ja valkuainen jää rakeiseksi kerman joukkoon) ja toisessa kulhossa kerma ja sokeri vaahdoksi. Kiehauta ½ dl mansikkasosetta kattilassa ja sulata liivatelehdet siihen. Kaada kuuma mansikkasose jossa liivatteet ovat, kylmän mansikkasoseen joukkoon. Yhdistä sitten kaikki mansikkasose ja kermavaahto. Lopuksi nostele varovasti valkuaisvaahto mansikkakerman joukkoon. Kaada astioihin/laseihin ja anna hyytyä useampi tunti.

Tällä määrällä täytin 18 pientä snapsilasia
Päälle pursottelin kermasta ruusukkeita ja koristeeksi laitoin pensasmustikoita.
Jos vaahdon jakaa jälkiruoka-astioihin uskoisin tästä riittävän 8 hengelle.

Täytekakun täytettä jäi ylimääräiseksi niin pursottelin loput siitä näihin snapsilaseihin ja koristelin. 
Kiva idea jos täytettä jää ;)


Terveisin Taru

10 kommenttia:

  1. Oi voi, ihan tässä tulee vesi kielelle.. :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä oli kyllä hyviä, sopivan kokoisia herkkuja ;)

      Poista
  2. Nam, kuulostaa ihanalta. Tällaiset pikkuannokset on ihania juhlissa. Voi maistella montaa herkkua :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Pikkuannokset onkin mahtavia, kun on tälläinen leipuri, että mielellään tekisi aina montaa sorttia. Pikkuannosten avulla saa ihmiset maistelemaan kaikkea ;D

      Poista
  3. Ompas kiva idea ja näyttää niin herkulliselta :)

    VastaaPoista
  4. En kestä, miten söpöjä :) Freeshi idea tarjoilla moussea snapsilaseista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! :D Pikkuherkut on kivoja tarjottavia, voi maistella vaikka useamman ;)

      Poista
  5. Ompa kivan näkösiä pikkuherkkuja:) millaista mansikkasosetta käytit? Pakastemansikoita sulattaa ja soseuttaa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Anonyymi :) Nämä onkin suloisia! Muistaakseni mulla oli Bonnen valmista mansikkasosetta, mutta siis aivan varmasti ois parempaa jos teet omista mansikoista! Sulattaen vaan ja soseeksi :D

      Poista

Kiitos kommentistasi 😊