Tarun Taikakakut

keskiviikko 10. kesäkuuta 2015

Jäädytetyt banaanipuikot

Heips!
Näin viime keväänä Railin Celebration Treats 4U-blogissa ihastuttavia banaanipuikkoja, täällä. Meni yli vuosi, että näitä kokeilin... ;) Itse tykkäsin tosi paljon banaanin koostumuksesta jäisenä! Pitäisi vielä kokeilla soseuttaa kohmeista banaania, kun kehuvat sen olevan aivan ihanaa jätskin kaltaista herkkua. Lapset tykkäsivät näistä tosi paljon, mutta luulen, että tuo suklaa vaikutti siihen aika paljon! Itse olisin voinut jättää sen suklaan kokonaan pois ja syödä vain jäistä banaania ;DTähän tarvitaan siis vain banaanin paloja tikuissa ja suklaata sulatettuna. Kannattaa tehdä banaanin paloista pienempiä kuin mulla, näissä oli lapsille aika paljon syömistä vaikkakaan kenelläkään ei mitään jäänyt tähteeksi! Ja sitten suosittelen dippaamaan banskut suklaaseen heti eikä pakastamisen jälkeen... Mulla tuo dippaaminen ei nimittäin onnistunut ja jouduin sivelemään näihin suklaan. Itse kokeilen ensi kerralla dipata banaanit ensin suklaaseen ja annan jähmettyä jääkaapissa jonka jälkeen kerään banaanit rasiaan ja sitten vasta pakastan. Terveisin Taru

14 kommenttia:

 1. Oiii nam mikä ihana herkku! Ei ole koskaan tullut mieleen tehdä tällaisia, mutta varsinkin lastenkutsuilla varmasti suosikki!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tita! Ja kuinka helppoja nämä olisi tehdä etukäteen valmiiksi! Ja kun vielä tekisi pieniä näistä niin oliskin siinä kivat pikku herkut lapsille :D

   Poista
 2. Oi nam.. olen tainnut kokeilla banaania paistettuna versiona mutten koskaan jäädytettynä.. vois olla hyvää..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en ole sitten taas koskaan kokeillut banaania paistettuna. Ja taitavat sitä toiset grillatakin :) Tässä oli ihana koostumus ja banaani ei ollut kovaa vaikka luulisi. Siitä sai ihan helpolla purtua ja leikattua paloja :)

   Poista
 3. Sinähän olet nyt kunnostautunut näissä jäisissä jutuissa! :) Nämä näyttävät todella houkuttelevilta. Voin kuvitella, miten lapset ovat olleet innoissaan. :) Ja aikuisetkin. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on kaikki lapset olleet tosi innoissaan näistä kaikista itsetehdyistä "jätskeistä". Pienin lapsi, joka täyttää muuten tänään 1-vuotta, tykkää näistä myös tosi paljon, kun ollaan annettu makupaloja :) Lapsia on silti helppo pitää tyytyväisenä, pelkkä jäädytetty mehujääkin on niiden mielestä ihanaa. Muistan itse tykänneeni jääpuikoistakin joita siskon kanssa lumipalloilla pudoteltiin isän autotallin räystäästä irti! Hui! ;D

   Poista
 4. Kiva, että teillä tykättiin näistä :). Hmm, outoa, ettet pystynyt dipaamaan banaaneja suklaaseen...laitoitko suklaan sekaan kuitenkin ohjeessa mainitsemaani kookosöljyä? MInulla ainakin kuorrutus oli juoksevaa sen ansiosta ja banaaninpalat oli tosi helppo dipata siihen nimenomaan jäisinä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla meni näiden teko ihan (huonosta) ulkomuistista, eli en edes käynyt kurkkaamassa ohjetta, kun vasta jälkikäteen. Siksi näistä tuli noin isojakin. Eli sulatin mukiin vain pelkkää tummaa suklaata ja se jähmettyi välittömästi höyryävän kylmään banaaniin kiinni. Nonparellien laittokin oli ihan mahdotonta ;D Mahtaisikohan näihin käydä ihan rypsiöljy? Jos ensi kerralla kokeilen öljylisällä :)

   Poista
 5. Tosi ihanan näkösiä...maistuisivat mullekkin. Mulla on lähes aina nykysellään pakastimessa banaania viipaleina ja sieltä niitä napsin aina sopivan hetken tullen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Olin kyllä tosi yllättynyt millainen koostumus jäisessä banaanissa on. Ja kiinnostaa kyllä sekin, kun ihmiset soseuttaa kohmeista banaania ja se kuulemma muistuttaa jäätelöä. Varmasti on hyvää niin :)

   Poista
 6. Herkullinen idea! :) Hmm täytyy kyllä kokeilla miltä maistuu jäinen banaani, ihan mielenkiinnon johdosta! :D Varmasti hyviä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anna :) Jäinen banaani on hyvää! Kokeile ihmeessä!

   Poista
 7. Nam! Mää tein näitä viime kesänä ja ovat kyllä ihan älyttömän hyviä! Tein muistaakseni myös banaani-maapähkinävoijäätelöitä, nyt kun vielä löytäisi sen reseptin uudelleen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen kuullut tuosta banaani-maapähkinävoijäätelöstä, on kuulemma tosi hyvää! Varmasti sitäkin tulee kokeiltua tänä kesänä :)

   Poista

Kiitos kommentistasi 😊