Tarun Taikakakut

torstai 6. marraskuuta 2014

Mehevät suklaakuppikakut maapähkinäkreemillä

Moikka!
Tein tälläisiä kuppikakkuja. Ohje on napattu Wicked sweet kitchen:stä täältä, ovat siellä nimellä Classic chocolate cupcakes. Kuorrutuksen ohje on samasta blogista ja löytyy täältä. Kuppikakun ohjetta sen verran sovelsin, että kermaviilin korvasin piimällä. Tein muutaman näistä normaalikokoisena ja loput mininä. Minit paistui 15 minuutissa ja normaalikokoiset 20 minuutissa. Nämä olivat jotenkin kovin höttöisiä ja paperia poistaessa kuppikakku hajosi käteen ja noin 1/3 kuppikakusta jäi paperivuokaan kiinni... parhaiten näitä sai syötyä lusikalla jolla sai kaavittua paperin puhtaaksi. En tiedä sitten teinkö jotain väärin, ensi kerralla jättäisin ehkä soodan pois... Maistuivat kyllä todella ihanilta ja tälläisiä mutustaessa kahvikin unohtui minulta ja siskolta kuppeihin ;D



Mehevät suklaakuppikakut 12 kpl
2 1/3 dl vehnäjauhoja
2 1/3 dl sokeria
1 1/5 dl kaakaojauhetta 
1 tl vaniljasokeria 
1 tl leivinjauhetta 
½ tl ruokasoodaa 
½ tl suolaa 
1 1/4 dl kermaviiliä (10% rasvaa) 
1 1/4 dl rypsiöljyä
1 kananmuna 
1 1/5 dl kiehuvaa vettä
1 tl pikakahvijauhetta 

Lämmitä uuni 175 asteeseen. Pue muffinssipelti vuoilla. Sekoita vehnäjauhot, sokeri, kaakaojauhe, vaniljasokeri, leivinjauhe, ruokasooda ja suola keskenään isossa kulhossa. Lisää kermaviili, rypsiöljy ja kananmuna ja vatkaa tasaiseksi sähkövatkaimella. 

Kiehauta vesi ja sekoita pikakahvijauheen kanssa, lisää taikinan sekaan ja vatkaa tasaiseksi. Taikinaa ei missään vaiheessa tarvitse vatkata kauan, vain niin että taikina on täysin sekoittunut. 

Kaada taikina vuokiin, täytä n. 2/3 koloista. Paista keskellä uunia 20-25 minuuttia tai kunnes puutikku tulee puhtaana ulos. Anna jäähtyä n. 5 min pellissä ja siirrä sitten ritilälle jäähtymään kokonaan. 

Maapähkinäkreemi:
120g voita, huoneenlämpöistä 
1 dl pehmeää maapähkinävoita 
6 dl tomusokeria 
1-3 rkl maitoa/kermaa (tarpeen mukaan) 

Vatkaa pehmeä voi ja maapähkinävoi pehmeäksi, n. 2 min sähkövatkaimella. Lisää tomusokeri erissä siivilän läpi sekaan, vatkaa koko ajan. 

Lisää maitoa/kermaa tarpeen mukaan (lisää 1 tl kerrallaan) kunnes kuorrutus on pehmeää mutta silti paksua. Vatkaa kunnes kuorrutus on ilmavaa, n. 3-5 min.

Minä ostin meidän pienestä lähikaupasta luomu-maapähkinävoita ja siinä oli aika paljon pähkinän paloja joukossa! Syödessä nämä eivät häirinneet, kivasti rouskuivat hampaissa ja toivat suutuntumaa. Eikä ne näy pahemmin tuossa pursotuksessakaan, mutta pidin tätä silti omituisena juttuna... ja tyllan piti tietysti olla kunnolla avoin ettei tukoksia tullut.

Terveisin Taru

2 kommenttia:

  1. Kuulostaa ja näyttää todella hyvältä, maapähkinäkreemi varsinkin:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Nämä olivat aivan ihania! Ja kreemiä vatkatessa koko talo tuoksui ihanasti maapähkinävoilta! ;D

      Poista

Kiitos kommentistasi 😊