Tarun Taikakakut

tiistai 26. marraskuuta 2013

Vadelma-joulutortut

Moikka!
Ensimmäiset joulutortut on tehty, paitsi etten tehnyt näitä luumumarmeladista vaan vadelmamarmeladista, kun siitä tykätään meillä enemmän. Nannen innoittamana tein myös ihan pieniä torttuja lapsille, suloisia :) Itsellekin tuo pieni oli kyllä kivan kokoinen, ehkä jos kahvipöydässä on useampaa sorttia, voisi tortuista tehdä tälläisiä ihan pieniä. Pienempi torttu on neljäsosan tuosta isosta, eli yksi torttutaikinalevy laitetaan kahdeksaan osaan ja taitellaan tähdeksi normaalisti. Hyviä olivat pitkästä aikaa :)


Jouluvalojakin olen jo laitellut pikkuhiljaa ja suurin osa lahjoista on jo hankittu. Näin joulun odotus pysyy himpun verran rauhallisempana, siivous ja ruoanlaitto vievät sitten varmasti lähempänä joulua ihan tarpeeksi aikaa. Mukavaa joulun odotusta kaikille ;)

Terveisin Taru

8 kommenttia:

  1. Hyvä idea vaihtaa hilloa! Minusta ei ainakaan perinnettä haittaa. Ja muoto se on ihan kohdallaan ilman sivuajatuksia.
    ...olipa hiiri kauhuissaan, kun luki lehdestä, mitä sakaratortusta kirjoitettiin??

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi noita marmeladeja on vielä montaa sorttia, niin ei pääse kyllästymään mihinkään :) Omenakin on ihanaa ja taitavat jouluna myydä omena-kaneli-marmeladiakin :)

      Sivuajatukset puuttuu kyllä minun tortuista... Ihan outoja on ihmisten ajatukset siellä naapurimaassa, joulutähteähän tuo TÄHTItorttu esittää eikä muuta.

      Poista
  2. Söpöläisiä nuo pikkuiset...minä myös tein eilen ekat tortut...peräti 4 kpl. 2 luumulla ja aprikoosilla. Vadelmasta tykättään, joten matkinpa minäkin ens keralla ja laitan sitä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin tein vaan 6 isoa ja yhdestä levystä tein pieniä, eli niitä tuli 8 kappaletta. Parhaimpia ovat kuitenkin tuoreena, niin mitä niitä varastoon paistelemaan :) Aprikoosi sopii varmasti myös näihin!

      Poista
  3. Kivoja torttuja nuo pienet, söpöjä suupaloja :) Tuo kakkulautanen on muuten aivan ihana! Katselin sellaista itselleni Vispilänkaupasta, mutten saanut vielä aikaiseksi tilata :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nuo pienet oli kyllä kivoja! Teen ensi kerrallakin! Kiva oli tytöllekin antaa yksi oma, kuin ruveta puolittelemaan isompaa torttua :)

      Tuo kakkulautanen on tilattu Vispilänkaupasta, se on sillä kakkukilpailun voitolla ostettu :) Tykkään siitä hirmuisesti, vaikka se on vähän vino... ;D

      Poista
  4. Ensimmäiset joulutortut on täälläkin jo paisteltu ja maisteltu muutama viikko sitten. Tein omena-kanelimarmeladista, mutta eniten meillä pidetään perinteisestä luumusta. Omena-kanelimarmeladi oli aika makeaa, joten pikkaisen pienempikin nokare olisi tortun päällä riittänyt. Joskus olen joulutorttuihin keittänyt itse hillon myös punajuurista. Ainakin tulee joulun väreihin sopivaa.;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaikkia marmeladeja on täälläkin kokeiltu ja kaikki kyllä toimii. Ainoa jota en käytä on appelsiinimarmeladi, kun en tykkää niistä kuoren siivuista... Kyllä kuulostaa mielenkiintoiselta tuo punajuurihillo, sitä olis kiva maistaa :)

      Poista

Kiitos kommentistasi 😊