Tarun Taikakakut

torstai 21. marraskuuta 2013

Porkkanamuffinssit

Heips!
Sisko tarjosi juhlissaan niin mahtavia porkkanamuffinsseja, että hetimiten niitä oli päästävä tekemään ;D Ohjetta voitte kurkata hänen blogistaan täältä, laitan sen silti myös tuonne alemmas. Sain ohjeella 13 muffinssia.
Nämä oli sitten aivan ihania! Niin pehmeitä ja kosteita ja maukkaita ja ja... ;D


Porkkanaiset kuppikakut 12 kpl

Taikina:
2-3 porkkanaa
100 g voita
2 dl sokeria
2 kananmunaa
½ dl maitoa
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
½ tl kanelia

Kuorrutus:
1 dl kuohukermaa 
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl tomusokeria

muffini- tai cupcake-vuokia sekä koristeita. 

Raasta porkkanat hienoksi raasteeksi. Sulata voi, lisää siihen sokeri ja sekoita tasaiseksi. Lisää kananmunat ja sekoita voimakkaasti. Lisää sitten porkkanaraaste. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne ja maito lopuksi taikinaan. Sekoita tasaiseksi. Jaa taikina muffinivuokiin ja paista 175 asteessa noin 25 minuuttia. 

Vatkaa kerma ja lisää siihen tuorejuusto ja tomusokeri. Pursota kuohkeaksi vatkattu kuorrute jäähtyneiden leivosten päälle. Koristele vaikka strösseleillä.

Nams! ;D

Terveisin Taru

29 kommenttia:

  1. Oi ihanan näköisiä! :) Ja varmasti kuohkeita ja maukkaita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Anna, nämä oli kyllä uskomattoman pehmoisia :) Olen joskus tehnyt (ehkä Pirkan ohjeella...) porkkanamuffinsseja ja ne olivat hirveän kuivia ja jopa kovia... siitä jäikin pieni kammo, koska en enää kokeillut yhtään ohjetta. Onneksi sisko löysi tämän ohjeen! Suosittelen! ;D

      Poista
  2. Todella herkullisen meheveän näköisiä, oikein herahtaa vesi kielelle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Liisa :) Nämä yllättivät kyllä positiivisesti! Maistuivat aivan mahtavalta :)

      Poista
  3. Ihanan muhkean ja mehevän näköisiä! Noista kun saisi palasen :) Mä tykkään tosi paljon porkkanapiirakasta (sulatejuustokuorrutteella) ja oon jo pitkään miettinyt porkkanamuffinien tekoa samaisella pohjalla. Kun vain jossain vaiheessa ehtisi :)

    On muuten tosi hyvät kuvat, tosi hyvä valaistuskin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Meilläkin tykätään kovasti porkkanapiirakasta, siihen ei koskaan kyllästy :) Nämä olisi kivoja mininäkin, vaikka juhlissa! Koristeeksi olisi sopinut pienet sokerimassa/marsipaaniporkkanat :)
      Oli ihanan valoisa päivä ja otin kuvat juuri oikeaan aikaan, oikeassa paikassa ;D

      Poista
  4. Näyttävät hyviltä! Tuo porkkana onkin hyvä idea muffinseissa, pitää ne mehevinä. Joskus kun muffinsit meinaa olla kuivakoita kun paistaa liikaa...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tita :) Porkkana on uskomaton aines leivonnassa. Porkkanapiirakkakin on niin mehevää, nams ;) Näissäkään en paistaisi yhtään yli annetun ajan, etteivät vaan kuivuisi.

      Poista
  5. Kiitos, nämä kyllä olivat ihan mahtavia :) Yllättivät iloisesti!

    VastaaPoista
  6. Nämä oli aivan JÄRETTÖMÄN herkullisia, ihania ja maukkaita! Harvoin otan mistään blogista suoraan mitään ohjeita, mutta nyt kyllä kannatti, kiitos! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia! Kunniaa en ohjeesta voi ottaa, mutta hienoa, että ohjeesta oli iloa sinulle :) Nämä on kyllä ihan sairaan ihania... näitä voisi syödä vaikka kuinka monta... ;D

      Poista
  7. Todella meheviä ja maukkaita, vei kielen mennessään. Ehdoton lisäys reseptivihkoon! Mullakin tuli kuorrutteesta löysää, mutta laitoin lusikalla ja jähmettyi ihan tasaiseksi, eikä valunut yli reunoilta, tuli aivan hyvä niinkin.
    Kiitos paljon reseptistä ja antoisaa kesää :)!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hienoa, että maistuivat! Nämä ovat kyllä aivan mahtavan makuisia :D
      Kiitos ja hyvää kesää sinullekin :)

      Poista
  8. Kokeilin tehdä näitä konvehtivuokiin lasten synttäreille. Onnistui nekin ihan superhyvin, ovat pienestä koostaan huolimatta meheviä ja odotetaan vielä kuorrutusta ja masitellaan sitten lisää! :) Tästä ohjeesta tuli 40 minimuffinssia ja 13 normaalikokoista. :) kiitos mahtavasta ohjeesta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä ja kiva kuulla, että onnistui! Yllättävää, että paistuivat meheviksi konvehtivuoissakin vaikka ovat tosi pieniä, hyvä tietää tämä :) Tuo kuorrute kyllä kruunaa koko nautinnon, ilman sitä muffinssit jäävät jotenkin vajaiksi. Ymmärrät sitten, kun maistat ;D

      Poista
  9. Vastaukset
    1. Hienoa! :D Näistä mäkin tykkään tosi paljon, kun ovat niin ihanan kosteita :)

      Poista
    2. Moikka. Kiitos taas hyvästä ohjeesta! Näistä tuli todella hyviä! Lisäsin kyllä pähkinärouhetta vielä osaan taikinaan :) ja myös koristeluun. Sinulta löytyy kyllä paljon hyviä ohjeita! :D

      Poista
    3. Moi! Ole hyvä! :) Nää onkin tosi hyviä, kosteita ja maukkaita! Kiva kuulla, että blogistani on sulle iloa :) Kiitos kommentistasi!

      Poista
  10. Moikka! Oletko kokeillut pakastaa näitä, ilman kuorrutetta tietenkin? Säilyykö hyvä maku sulatuksen jälkeen?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi! En ole pakastanut näitä, kun säilyvät aika hyvin, mutta uskon että kestävät mainiosti pakastamisen. Kuorrutus kannattaa laittaa sitten jälkikäteen.

      Poista
  11. Kiitos ohjeesta, ollaan tehty monta kertaa ja aina tulee yhtä maukkaita ja meheviä muffinsseja!!��

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ihanasta kommentista! 😊 Nämä onkin aivan mahtavan makuisia muffinsseja! 😋

      Poista
  12. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  13. Ehdoton lempiohje! Näin 10vuoden julkaisun jälkeen löytänyt ja kaikki pitänyt. 😄

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä onkin aivan paras ohje! Niin meheviä muffinsseja sillä saa 😋 Kiitos kommentistasi ❤️

      Poista
  14. Pystyykö ohjeella tekemään porkkanakakun? Jos taikinan kaataa kakkuvuokaan🤔 ihana ohje!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi 😊