Tarun Taikakakut

maanantai 4. marraskuuta 2013

Appelsiini-suklaa-kääretorttu ja kinkkuvoileipäkakku

Heips!
Tein juhannuksena eräälle tutulle tälläisen kääretortun. Hän ihastui siihen niin paljon, että nyt kun juhlan aihetta oli, hän halusi samanlaisen kahvipöytäänsä :) Ohje löytyy jo blogistani täältä. Tämä täyte on ihanan raikas ja kunnolla appelsiinin makuinen. Tekisi mieleni tehdä tästä täytekakkuversiokin! 




Mukaan lähti myös tämä kinkkuvoileipäkakku. Ohje löytyy täältä

Terveisin Taru

14 kommenttia:

  1. Olen ihastellut tätä kääretorttua täällä jo useamman kerran! Pitää ehkä ryhtyä tuumasta toimeen ja leipoa kääretorttu! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Tuo on vielä melko helppo tehdä, eikä ole pakko pursotella jos ei tykkää. Tuon voisi sivellä tuolla samalla suklaakermalla ja siihen riittäisi vain 2 dl kermaa (+2rkl tomusokeria+2rkl kaakaojauhetta). Tuo täyte on aivan ihana! Suosittelen kokeilemaan :)

      Poista
  2. Tosi tosi upean näkösiä! :))

    VastaaPoista
  3. oijoi, mikä kääretorttu! namskis. Ja on tuo voileipäkakkukin houkuttelevan näköinen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tita :) Tämä on tälläinen vähän juhlavampi yksilö, menee ihan täytekakusta :)

      Poista
  4. Siis niin kaunis tuo kääretorttu, pitäis enempikin alkaa tekemään noita torttuja kun kuitenkin melko vähällä vaivalla niistä saa niin näyttävän näköisiä...tuota pitää kyllä kopsata käyttöön :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Kaisa :) Kyllä tuosta aika vähällä saa näyttävän! Joten kopioimaan vaan :D

      Poista
  5. Tuo kääretorttu on aina vaan yhtä kauniin näköinen :) Eikä voileipäkakkukaan huono ole .) Ja kääristäyte on sen verran herkullisen kuulloinen että pitänee ottaa ohje ylös ja käyttää jossain täytekakussa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon :) Minä ajattelin sunnuntaina tehdä tuosta pienen kakun miehelle, katsotaan miltä maistuu :) Kerron sitten teillekin! :)

      Poista
  6. Minä olen raskaan viikon aikana käynyt "kuolaamassa" kääriksesi perään useammankin kerran...ollut vaan niin rätti, etten ole kommentoinut. Nyt onneksi taas helpottaa ja voi loppuviikosta keskittyä myös leipomis ja ruoanlaittopuuhiin. Upean näköisiä kumpainenkin kakku.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Mimmi :) Hyvä, että työkiireet alkaa helpottamaan, vietähän rauhallinen viikonloppu niin palaudut :)

      Poista
  7. Mä komppaan kaikkia kääretortun kommentoijia, se on niiiin hieno! Nyt tulisikin sitten ehdotus/pyyntö. Tekisitkö voileipäkääretortun? Löysin muutaman ohjeen kun haeskelin netistä, mutta haluaisin siitä taikakakku-ohjeen koristeluineen :) Luulin keksineeni jotain ainutlaatuista, mutta totesin jälleen, että kaikki on jo keksitty..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Hirmumyrsky! :) Tuo ajatus ei ole yhtään hullumpi! Olen kyllä joskus törmännyt sellaiseen käärittyyn voileipäkakkuun. Siitä on kyllä aika kauan aikaa... googlettelen ja tutustun aiheeseen ja joku kerta kun voileipäkakulle on tarvetta, voisin kokeilla sellaista :)
      Kyllä kaikki taitaa olla jo keksitty tässä maailmassa... silti vaikka kaikki leivotaan suurinpiirtein samoja asioita, on leivonta niin taiteellinen laji, että siinä näkyy todella helposti leipurin kädenjälki ja jokaisella on oma tyylinsä, siinä sitten saadaan sitä vaihtelua vanhempiinkin keksintöihin :)

      Poista

Kiitos kommentistasi 😊