Tarun Taikakakut

keskiviikko 31. heinäkuuta 2013

Hunajasaippua

Terve!
Tämä hunajasaippua on ollut pitkään yksi lemppareista. Saippua sisältää 5% aitoa hunajaa ja kaurahiutaleita. Saippuan keltainen väri tulee kuitenkin saippuaväristä. Olen tehnyt tätä kahta kokoa. Isompaa voi käyttää vaikka vartalosaippuana. Olen valanut ison saippuan violan ja philadelphian tuorejuustopakkauksiin ;D Pienempi saippua painaa 60-70 grammaa ja tuo iso tuplat eli 130-140 grammaa. 
 Tein pitkään pelkkää hunajasaippuaa söpöllä Maija-etiketillä :)

Terveisin Taru

4 kommenttia:

 1. Voi, pitääköhän sitä tuotakin alkaa kokeileen, niin ihanan näköisiä saippuoita ja nuo etiketit hurjan söpöjä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saippuan teko on kyllä ihana harrastus. Ja jos vielä valmismassasta tekee niin kuin minä, niin homma käykin vielä suht äkkiä. Etikettien tekoon mulla menee kyllä aikaa, suunnitteluun, tulostamiseen, leikkaamiseen... Paketointi on myös hirmu terapeuttista :)Silikonisia muottejakaan ei tarvitse ostaa jos aloittaa kuten minä, maito- ja mehutölkeistä, niihin saa valettua kivan neliskanttisen pötkäleen josta voi sitten leikata saippuoita. Kivaa puuhaa ja kädetkin pysyy hommassa puhtaana! ;)

   Poista
 2. Kuinka paljon käytät esim. puolen kilon valmismassaan hunajaa ja kauahiutaleita?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuossa jutussani lukee että hunajaa tulee 5% saippuan painosta. Olen jostain lukenut että enempää ei suositella. Kilon massassa tämä on 50g ja siis puolen kilon massassa 25g. Kaurahiutaleita olen ripotellut vähän muottien pohjille. Määrällä ei niin ole väliä mutta hirveän paljon en laittaisi koska ne menevät kuitenkin viemäriin.

   Poista

Kiitos kommentistasi 😊