Tarun Taikakakut

torstai 2. huhtikuuta 2020

Jättikeksi - Pannukeksi - Keksipiirakka - Skillet cookie 24cm

Moi!
Tässä ohje kivaan herkkuun! Olen tutkinut useita ohjeita ja niitä yhdistelemällä tehnyt tämän oman. Jos tykkäät lämpimästä mutakakusta jäätelön kera niin tässä on toinen samantapainen herkku. Tämä jättimäinen keksi on reunoilta rapea ja keskeltä ihanan mutainen. Taikinan joukkoon rouhitaan erilaisia suklaita sattumiksi. Minulla oli tässä valkosuklaata, tummaa suklaata ja neljä Kinderpatukkaa. Lämpimänä tämä jättikeksi on todella hyvää jäätelön kanssa 😋



Jättikeksi - Pannukeksi - Keksipiirakka - Skillet cookie 24cm:
175 g voita
1½ dl sokeria
1½ dl fariinisokeria
1 tl vaniljasokeria
1 kananmuna
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
½ tl suolaa
n. 150 g erilaisia suklaita rouhittuna

Sulata voi kattilassa ja lisää joukkoon sokerit. Anna sokereiden sulaa sekoitellen noin 5 minuuttia.  Lisää sitten joukkoon muna hyvin sekoittaen. Sekoita kuivat aineet yhteen ja lisää ne taikinaan parissa erässä hyvin sekoittaen. Sekoita sitten huolimattomasti suklaat taikinan joukkoon. Painele taikina 24cm piirakkavuoan pohjalle ja paista 175 asteessa noin 20-25 minuuttia riippuen siitä kuinka pehmeän keksin haluat. Voit vielä paiston jälkeen lisätä keksin päälle rouhittua suklaata koristeeksi.



Terveisin Taru 

6 kommenttia:

  1. Voi ihana, kun vaikuttaa todella herkulliselta! Menee ehdottomasti kokeiluun:) Kivoja kevätpäiviä sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä oli kyllä älyttömän hyvää! Ihanan sitkeän rapea koostumus 😋 Kiitos samoin sinulle!

      Poista
  2. Onpa hauskan ja herkun kuuloinen keksi. Pitää joskus lasten kanssa testata. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä oli kyllä hyvää, varsinkin lämpimänä jäätelön kanssa 😋 Lapsille tämä on kivan helppo tehdä!

      Poista

Kiitos kommentistasi 😊