Tarun Taikakakut

tiistai 28. huhtikuuta 2020

Omena-pähkinäleipä 2 kpl

Moi!
Mulla on pakkasessa paljon omenasoseita ja tällä kertaa tein siitä leipää. Tästä tuli kyllä ihan älyttömän maukasta! Mehevä sisus, rapea kuori, omenainen maku ja ihania rouskuvia pähkinäsattumia! Täydellistä! ❤


Omena-pähkinäleipä 2 kpl
3 dl omenasosetta
3 dl vettä
50 g hiivaa (2 pss kuivahiivaa)
2 rkl juoksevaa luomuhunajaa
2 rkl oliiviöljyä
1½ - 2 tl suolaa
9½ dl vehnäjauhoja
1 dl rouhittua mantelia ja cashewpähkinää
½ dl auringonkukan siemeniä 

Lämmitä omenasose ja vesi kädenlämpöiseksi ja liota tuorehiiva siihen (kuivahiivassa noudata pakkauksen ohjetta). Lisää öljy, juokseva hunaja ja suola. Lisää lähes kaikki jauhot ja samalla pähkinät ja siemenet ja alusta taikina kimmoisaksi. Anna kohota kaksinkertaiseksi eli noin 20 minuuttia. 

Vaivaa sitten taikinasta ilmat pois ja leivo kaksi leipää. Aseta leivät pellille ja ripottele päälle jauhoja ja tee leipien pintaan terävällä veitsellä viillot. Anna kohota liinan alla noin 20-30 minuuttia. Lämmitä tällä aikaa uuni 250 asteeseen ja aseta uunin pohjalle vesiastia. Paista leipiä tässä lämmössä keskitasolla 10 minuuttia ja laske sitten lämpö 180 asteeseen ja jatka paistamista vielä noin 20 minuuttia.


Terveisin Taru

7 kommenttia:

  1. Kuulostaa hyvältä. Meillä ei siemenet ja pähkinät leivässä tee kovin hyvin kauppaansa, mutta voisi kai sitä vain itselleenkin leipoa.. :) Omppusoseita on mullakin vielä paljon pakkasessa..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä sitten taas asuu oikeita pähkinä- ja siemenhirmuja 😄 Niitä saisi olla joka paikassa 😁 Joskus laitoin omenaleipään pienen ripauksen kanelia ja sekin oli hauskan makuinen ☺

      Poista
  2. Kiitos minä innostun aina leipäohjeista. Leipää meillä kuluu paljon ja se on aika kallista kaupassa vähän erikoisemmat leivät ainakin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin niin tykkään leivistä ja niiden tekemisestä 😊 On ihana laittaa taikinaan kaikkea terveellistä. Eniten tykkään porkkanasoseeseen tehdystä leivästä.

      Poista
  3. Rakas Taru!
    Saanko käyttää tätä sun reseptiä mun sadonkorjuureseptien joukossa?
    (Olen tekemässä työpaikalleni Sadonkorjuu-reseptejä, ja mun Kurpitsakeittoresepti suorastaan huutaa tätä leipää rinnalleen.
    Toki mainitsen reseptin alkuperän ja sun blokin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Käytä vaan 😊 Kuulostaa hyvältä yhdistelmältä, keittosi ja leipäni 😋

      Poista

Kiitos kommentistasi 😊