Tarun Taikakakut

lauantai 4. huhtikuuta 2020

Pinaattisämpylät siemenillä (18 kpl)

Moi!
Yksi päivä tein taas perheelle sämpylöitä. Tällä kertaa sain vaihtelua niihin pinaatista. En tiedä onko jonkun mielestä vihreät sämpylät karmean näköisiä mutta meistä nämä oli ihania 😄 ja tosi hyviä! 😋😍




Pinaattisämpylät 18 kpl
5 dl vettä
50g hiivaa tai 2 pss kuivahiivaa
½ dl oliiviöljyä
1 rkl hunajaa
2 tl suolaa
4 dl kaurahiutaleita
n. 7-8 dl vehnäjauhoja
4 pinaattinappia (pakaste)
1 dl auringonkukan siemeniä
0,5 dl seesaminsiemeniä 

Sulata pinaattinapit. Lämmitä neste kädenlämpöiseksi (kuivahiivalla 42 asteiseksi) ja liota hiiva siihen. Jos käytät kuivahiivaa lisää se jauhojen joukossa. Lisää joukkoon muut aineet ja alusta taikina kimmoisaksi jauhoilla. Anna taikinan kohota liinan alla noin 15-25 minuuttia. 
Leivo taikinasta kaksi pötköä ja jaa molemmat pötköt 9 palluraan, pyörittele pyöreiksi. Laita sämpylät leivinpaperin päälle pellille kohoamaan liinan alle noin 10-15 minuutiksi. Paista sämpylät 225 asteessa 12-15 minuuttia.


Terveisin Taru

4 kommenttia:

  1. Kiitos sinulle ohjeesta menee kokeiluun. Kaikkia aineita paitsi juuri pinaattia löytyy. Tein juuri listaa mitä tuodaan kaupasta nyt pitää lisätä tämä pinaatti. Teen paljon sämpylöitä ja tämä tuo taas vaihtelua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä! 😊 Nämä oli kyllä hyviä sämpylöitä vaikkei pinaatti paljoa maistukaan 😀

      Poista
  2. Minä kans teen välillä pinaatilla sämpylöitä. En tiedä paljonko pinaattia pitäis laittaa, että maistuu. Mutta ei se varmaan haittaa vaikkei maistukaan. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä kyllä kaikki pinaattijutut kelpaa lapsille niin nämäkin kelpasi. Vaikkei kyllä maistuneet kuin tavallisilta sämpylöitä 😄

      Poista

Kiitos kommentistasi 😊