Tarun Taikakakut

keskiviikko 5. helmikuuta 2020

Mansikka-pannacottakakku (26cm)

Moi!
Aloitetaanpa sitten tyttären 8-vuotissyntymäpäivien makeat herkut tällä kakulla 😋 Ihastuttiin itsenäisyyspäivänä tekemääni pannacottakakkuun jonka tein vadelmasta. Tyttö halusi nyt mauksi mansikan. Ollaan kyllä tykästytty kovasti näihin pannacottakakkuihin! Niin helppoja tehdä, maku on aivan ihana ja koostumus niin pehmoinen 😋❤ Sulatin kakkuun 500g mansikkaa ja koska kakkuun meni vain 3dl niin loput keitin kastikkeeksi kakun päälle. Kastike olikin aivan ihana lisä kakkuun, se toi niin ihanasti makua lisää. Tämä kakku on kuin pala kesää ❤



Mansikka-pannacottakakku 26cm

Pohja:
300 g Digestive-keksejä
1 tl vaniljasokeria
90 g voita

Mansikka-pannacottatäyte ja mansikkakastike:
6 dl kermaa
250 g pehmeää maitorahkaa
500 g mansikkaa
3 tl vaniljasokeria
1 dl sokeria
5-6 liivatelehteä*

Huom!
Mansikkasoseesta tulee kakkuun vain 3dl! Loput keitetään kastikkeeksi. 

*Viidellä liivatelehdellä kakusta tulee pehmoinen, kuudella jämäkämpi kuten pannacotta on. Mä tein tämän kakun viidellä liivatteella.

Laita 26cm irtopohjavuoan pohjalle pingotettu leivinpaperi ja reunoille kalvot tai öljyä reunat ja jauhota ne tomusokerilla. Murskaa keksit ja sulata voi. Sekoita nämä yhteen vaniljasokeri kanssa ja painele kevyesti vuoan pohjalle. Laita vuoka jääkaappiin täytteen teon ajaksi.

Sulata kotimaiset mansikat ja soseuta ne. (Jos sinulla on ulkomaisia mansikoita niin keitä niitä muutama minuutti ja anna jäähtyä ja sitten soseuta). 

Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Kiehauta kerma ja sokerit, mutta älä keitä. Liota liivatelehdet kermaan ja sekoittele kunnolla. Sekoita joukkoon sitten rahka ja 3 dl mansikksosetta. Laita pohjan päälle ruokalusikka ja kaada täyte sen kautta vuokaan. Laita jääkaappiin hyytymään vähintään 4 tunniksi, mielummin kuitenkin yön yli.

Mansikkakastike:
Keitä loput eli noin 2dl mansikkasoseesta ja 1,5rkl hillosokeria kastikkeeksi. Anna jäähtyä ihan jääkaappikylmäksi. 
Levitä hyytyneen kakun päälle mansikkakastiketta haluamasi määrä ja asettele päälle vaikka mansikoita tai muita marjoja.


Terveisin Taru

3 kommenttia:

  1. Voi miten ihanan oloinen kakku. Jotain herkkua voisi viikonlopuksi tehdä, niin samalla saisivat ystävätkin taas maistiaisia. Tuo kastike on kiva väriläiskäkin tuossa päällä ja tietenkin antaa lisämakua. Käytätkö 1,7 g vai 2 g liivatelehtiä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Mimmi 😊 Tätä voin kyllä suositella! Tykkään ihan hirveästi näistä pannacotta-tyyppisistä kakuista! Koostumus on minusta ihana. Yleensä käytän meiran liivatelehtiä jotka on niitä pienempiä. Nyt mulla oli Dr.Öetkerin liivatelehtiä. Tein tämän kakun viidellä liivatteella mutta ensi kerralla tekisin kuudella. Tämä oli minusta liian pehmeä pannacotaksi vaikka muuten oli kyllä kiva koostumus. Koitin sitä tuohon ohjeekseenkin selittää jotta jokainen voi sitten itse miettiä millaisesta kakusta tykkää 😄

      Poista

Kiitos kommentistasi 😊