Tarun Taikakakut

keskiviikko 26. helmikuuta 2020

Kasipallokakku ja minilaskiaispullat

Heips!
Tälläinen setti meni tänä vuonna veljeni pojan syntymäpäiville ❤ Tein hänelle kasipallon näköisen täytekakun ja 40 minilaskiaispullaa. Täytekakkuun tein 6 kananmunan 26cm sokerikakkupohjan. Kostutin pohjan maidolla. Väliin tuli pojan toiveesta raikas mansikkatäyte. Yön yli tekeytymisen jälkeen kumosin kakun tarjoilualustalle ja kuorrutin kakun mansikkavoikreemillä ja sokerimassalla. Hyviä oli kaikki! 😋
Onnea vielä 8-vuotiaalle! ❤❤❤Mansikkavoikreemi: 
150 g voita 
2 1/4 dl mansikkatomusokeria 

Vatkaa pehmeä voi ja mansikkatomusokeri ilmavaksi vaahdoksi, noin 5-10 minuuttia. 

Kasipallon kuorruttamiseen tarvitset:
n. 500 g mustaa sokerimassaa 
n. 100-200 g valkoista sokerimassaa

Kaulitse tomusokeroidulla pöydällä ensin musta massa paljon isommaksi ympyräksi kuin mitä kakku on. Huolehdi että massa on kokoajan irti pöydästä, että massan alla on tarpeeksi tomusokeria. Nosta kaulittu massa varovasti kakun päälle joko käsin tai kaulimen avulla. Tasoittele pinta tiiviisti kakkuun kiinni käsin tai kakkutasoittajalla. Leikkaa lopuksi ylimääräinen massa pois kakun reunaa myöden.

Kaulitse sitten valkoinen massa samalla tavalla pöydällä ja leikkaa pienen lautasen tai kupin avulla pyöreä pala ja liimaa se hyvin pienellä vesi määrällä esim sudin avulla kakun päälle. Tee sitten vielä mustasta massasta numero 8 ja liimaa se pienellä vesi määrällä valkoisen pallon sisään. Voit halutessasi värjätä valkoista massaa keltaiseksi ja oranssiksi ja tehdä siitä liekit kakun päälle.

Tein kakun isoon Ikean salaattikulhoon jonka pohjalle laitoin ensin tuorekelmua.
Terveisin Taru

2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi 😊