Tarun Taikakakut

tiistai 31. heinäkuuta 2018

Suklaa-majoneesikakku (18cm)

Moi!
Näin instagramissa Katjan tekemän suklaakakun joka jäi heti kiusaamaan mieltä 😃 Eikä tainnut mennä kuin pari päivää kun jo leivoin kakun! 😂 Kopioin ohjeen Katjan Maistuis varmaan sullekin-blogista täältä. Olen vaan muuttanut kakkuvuoan koon ohjeeseen. Kakku oli todella hyvää, tykättiin siitä kaikki tosi paljon! Oikein maukasta, suklaista, makeaa ja kosteaa. Ja vielä todella helppo tehdä! 😋 Mä jouduin hieman lisäämään punaherukoita vadelmien lisäksi koska vadelmapuskissa ei pysty olemaan. Ne on täynnä ampiaisia. Ja tosi iso osa marjoista roikkuu puoliksi syötyinä pensaissa... kyllä on harmittanut! Mahtaako mennä marjat tänä vuonna vääriin suihin... 😲
 


Suklaa-majoneesikakku (18cm)

Pohja:
3,5 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
0,6 dl sokeroimatonta kaakaojauhetta
1 tl ruokasoodaa
1,8 dl hyvää majoneesia (ei kevytversioita)
1,8 dl vahvaa kahvia
(maun mukaan rommiaromia)

Kuorrutus:
100 g suklaata
125 g voita
130 g tomusokeria
1,5 tl vaniljauutetta

Lisäksi:
vadelmia
suklaarouhetta

Mittaa kulhoon vehnäjauhot, sokeri, kaakaojauhe ja ruokasooda. Sekoita ne keskenään. Lisää joukkoon majoneesi ja kahvi, ja sekoita taikina tasaiseksi. Mausta taikina rommiaromilla. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan (halkaisija 18 cm). Paista kakkua 175 asteessa n. 30 - 60 min, kunnes taikina ei enää tartu tikkuun kokeiltaessa. Anna kakun jäähtyä. Valmista kuorrutus. Paloittele suklaa ja sulata vesihauteessa. Anna jäähtyä. Vaahdota huoneenlämpöinen voi. Lisää joukkoon tomusokeri ja vatkaa pari minuuttia. Sekoita joukkoon vaniljauute. Lisää sulatettu suklaa ja vatkaa vielä pari kolme minuuttia. Levitä kuorrutetta kakun reunoille ja päälle. Pursota loppu koristeeksi. Lisää päälle vadelmia ja reunoille suklaarouhetta.

Kakku paistui mulla 50 minuutissa. Tikutin kakkua 30 minuutin jälkeen 10 minuutin välein. 

Kopioin ohjeen Katjan Maistuis varmaan sullekin-blogista täältä


Terveisin Taru

12 kommenttia:

  1. Vähänkö alkaa taas tekemään tätä mieli, kun näitä kuvia katselee!:) Ihanan helppo kakku leipoa. Varmasti tulee joskus toistekin tehtyä. Meidän uunissa kakun paistuminen vei lähes tunnin, ja alkuperäisessä ohjeessa vain 30 min. Aloitin myös tikuttamisen puolen tunnin jälkeen. Kai uuneissakin vain on aikamoisia eroja.

    Vadelmasato menee meilläkin suurimmaksi osaksi ampiaisille. Siinä mielessä ei haittaa, kun en ollut aikeissa pakastaa ollenkaan. Viime vuotisia on vielä niin paljon pakastimessa, että ne syödään ensin pois. Tuoreena olisi kyllä voinut enemmänkin vadelmia syödä, mutta ei tuolta pensaista nyt kovin paljon noukittua saa. Paljon on puoliksi syötyjä ja ampiaisia pörrää niin paljon, ettei kauaa uskalla olla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kakku oli kyllä ihanan helppo! Herkullisuudesta puhumattakaan! 😄 Kiitokset sulle ohjeesta!

      Meillä ei se vesipussikikka toiminut... Tänään vein ulos uuden ansan. Astiaan vettä ja astianpesuainetta. Keskelle pieni keittiösieni johon luruttelin hunajaa ja omenaviinietikkaa. Tunnissa vedessä oli 5 kuollutta ampparia ja useampi pyöri ympärillä. Vähän samanlainen ansa kuin teen aina banaanikärpäsille. Mulla on vadelmat ollut loppu jo kauan... Mietin jo että lähdenkö ostoksille Saaren luomutilalle 😅

      Poista
  2. Mä kiinnitin huomion tähän samaiseen ohjeeseen! :) Tätä pitää ehdottomasti joskus kokeilla. Ensin pitää kuitenkin tehdä sitä sun kesäkurpitsa-suklaakakkua! ;) Eilen leivoin kesäkurpitsa-muffinsseja ja ne oli ihan sairaan hyviä!
    Meillä taas meni kirsikat parempiin suihin - onneksi kylläkin oman perheen sisäisesti, kun Viski söi lähes kaikki! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei testaa sitäkin! Se on myös hyvää! Kesäkurpitsa mehevöittää taikinaa ihanasti 😊 Tämäkin oli aivan mahtava kakku! Helppo ja herkullinen 😋
      Viski sai vitamiinit 😍🤣❤

      Poista
  3. Näyttää kyllä herkulta! 😋 On kyllä surkee juttu, että niitä ampiaisia on nyt niin paljon.. Vaikka meillä niitä ei onneksi vattupuskissa niin paljon ole etteikö siellä uskaltaisi olla, mutta olen minäkin yhden osuman tänä kesänä saanut..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Raisa 😊 Meillä kun puskaan katsoo niin monessa vatussa roikkuu ampiainen syömässä. Ei sinne uskalla käsiänsä työntää... ja lisäksi puoliksi syötyjä marjoja putoilee maahan 😕

      Poista
  4. Tätä täytyy itsekin kokeilla. Olen jo aikaisemmin nähnyt eri blogeissa leivonnaisia, joissa käytetty majoneesia. Näyttää niin mehevältä, ja nuo tuoreet marjat koristavat kauniisti. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeile vaan Kaura! Kakku on helppo tehdä ja maistuukin ihanalta! 😋 Tuo kuorrute on aika makea ja jos tykkää niin sopii tuohon päälle moni muukin kuorrute 👌 Marjat on kyllä niin ihania! ❤

      Poista
  5. Voi taju mikä kakku! Voisko enää herkullisemman näköistä olla!? Pitää laittaa muistiin.

    Mies mietti, että onkohan ampparit yöllä myös niissä vatuissa... :) Aika ikävä ongelma kyllä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti Leena 😄 Tämä on sopivan pienikin niin ei jää nurkkiin liiaksi pyörimään!
      Mä laitoin tänään uuden ansan ha se tuntuu vetävän niitä puoleensa. Ehkä teen sellaisen marjapensaiden lähimaastoon niin saan olla rauhassa 😅 Yöihminen olen kyllä, niin voishan sitä sillonkin poimia. Vai mahtaisko sitten hyttyset syödä 😄

      Poista
  6. Onpas herkullisen näköistä! Tosi houkuttelevat kuvat... nyt täytyy lähteä hakemaan jotain hyvää keittiöstä, niin alkoi tehdä mieli makeaa ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sari! :) Tämä olikin maukasta kakkua. Ihanan kostea tuo pohja!

      Poista

Kiitos kommentistasi 😊