Tarun Taikakakut

torstai 17. maaliskuuta 2016

Pikainen mustaherukkakakku

Heippa!
Tein yksi päivä tälläisen pikaisen kakun ihan omaksi iloksi. Kakussa on kääretorttupohja jaettu kahtia ja välissä mustaherukasta tehty täyte. Täytteeseen laitoin vain 1dl sokeria ja kakku oli tällä sokerimäärällä vielä raikas. Jos olet kovasti makean perään niin laita sokeria enemmän. Kakku oli hyvää ja piristi kyllä päivää mukavasti :)



Kääretorttupohja: 
4 munaa 
1 ½ dl sokeria 
1 dl vehnäjauhoja 
1 dl perunajauhoja 
1 ½ tl leivinjauhetta 

Vatkaa munat ja sokeri hyväksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet ja lisää ne vaahtoon sihdin läpi varovasti sekoittaen. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla 6-8 minuuttia. 

Leikkaa jäähtynyt pohja keskeltä kahtia. 

Mustaherukkatäyte: 
4 dl vispikermaa 
1-2 dl sokeria (laitoin 1dl) 
2 tl vaniljasokeria 
200 g (1 prk) Valion vaniljarahkaa 
4 dl kokonaisia mustaherukoita (3½dl soseena) 
1 dl vaniljakreemijauhetta 

Kakkupohjien kostutukseen:
2 dl maitoa + 1 tl vaniljasokeria 

Soseuta (sulatetut) mustaherukat. Vatkaa kerma ja sokerit. Lisää vaniljarahka ja mustaherukkasose ja sekoita hyvin. Lisää lopuksi vaniljakreemijauhe muutamassa erässä hyvin sekoittaen. Lusikoi tai pursottele täyte kostutettujen kakkupohjien väliin ja päälle. Koristele halutessasi marjoilla.



Terveisin Taru

10 kommenttia:

  1. Voi nam, kuinka kaunis. Onkin varmasti raikas, kun on mustaherukka täytteellä ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Kirsti! Mustaherukka on ihanan makuinen kakkujen täytteissä! :)

      Poista
  2. Kaunis kakku ja varmasti ihanan raikas! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Raisa! Herukat helposti unohtuu leivonnassa, mutta niistä saa kyllä mahtavan makuisia juttuja loihdittua :D

      Poista
  3. Nam, ihana, kelpasi taatusti herkutella tällä! Enpä olekaan varmaan koskaan käyttänyt mustaherukkaa kakun täytteena, mutta ihanaa juustokakkua siitä saa (http://suklaapossu.blogspot.fi/2015/08/ihana-mustaherukka-juustokakku.html). Voih, kunpa itselläkin olisi enemmän aikaa (ja energiaa) leivoskella muuten vaan. Noh, eiköhän se pian helpota ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kelpasi kyllä ja hyvää oli! :) Tämä käy hyvin täytekakun täytteeksi. Mulla on aiemmin julkaistu hieman erilainen mustaherukkatäyte:
      http://taikakakut.blogspot.fi/2014/05/mustaherukkatayte-24-26cm-taytekakkuun.html?m=0
      Juusto-/hyydykekakku on mustaherukasta vielä testaamatta! Pitäis kyllä kokeilla! Punaherukkakin on niin hyvää juustokakussa! ;P
      Toivottavasti kohta pääset kunnolla touhuamaan ♡

      Poista
  4. Hyvänkuuloinen kakku, kun on paljon marjoja täytteessä ja koristeena. Mustaherukka on kyllä hyvää myös leivonnassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, tämä oli kyllä makua täynnä ja niin helppokin tehdä! :) Kovasti olisi vielä kaikenlaisia marjoja pakkasessa ja kesän uutta satoa jo odotan innolla. Pitää käytellä vanhat pois uusien alta ;D

      Poista
    2. Välillä ihmettelen, paljonko sun pakkanen oikein vetää marjoja, kun niitä edelleen sulla tuntuu riittävän, vaikka leivonnassakin niitä käytät aika paljon ;). Aurinkoista viikonjatkoa!

      Poista
    3. Mulla on 300 litran arkkupakastin johon mahtuu huimat määrät kaikkea! Eikä mulla paljon muuta siellä ole kuin marjoja ;D Kiitos samoin!

      Poista

Kiitos kommentistasi 😊