Tarun Taikakakut

keskiviikko 9. maaliskuuta 2016

Siemenlimput (3 kpl)

Moikka!
Tein ihan mahtavaa siemenlimppua! Ohje on uusimmasta Leivotaan-lehdestä (2/2016). Ohje oli muuten tosi hyvä, mutta jauhojen määrä oli mielestäni aivan liian iso. Ohjeessa laitettiin  ruisjauhojen (5dl) lisäksi vehnäjauhoja 9-10dl, mutta vähensin määrän seitsemään. En käyttänyt myöskään karkeita ruisjauhoja vaan ihan tavallisia ruisjauhoja. Ohje oli kahteen 1½ litran leipään, mutta minä tein kolme leipää kaupan pahvisiin vuokiin. Mielestäni nämä olikin kivan kokoiset leivät! Ihanan pehmeissä leivissä maistui kunnolla ruis ja siemenet! Tämä leipä oli myös mielestäni parempaa seuraavana päivänä kuin mitä tuoreena. Lapsetkin tykkäsivät tästä paljon! :)


        Siemenlimput 3 kpl
50 g hiivaa
6 dl vettä
3/4 dl pellavansiemeniä
3/4 dl auringonkukansiemeniä
½ dl chia-siemeniä
2 tl suolaa
2 rkl rypsiöljyä
5 dl karkeita ruisjauhoja (laitoin tavallisia)
9-10 dl vehnäjauhoja (laitoin 7 dl)

Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Sekoita siemenet keskenään ja ota siitä noin 2 rkl sivuun koristelua varten. Lisää sitten nesteeseen öljy, suola ja siemenet. Lisää ruisjauhot ja sekoita taikina tasaiseksi. Lisää vehnäjauhoja vähitellen taikinaan ja alusta taikina kimmoisaksi. Anna taikinan kohota liinan alla noin tunti.

Leivo taikinasta 3 limppua ja laita ne 1 litran vetoisiin vuokiin (käytin kaupan pahvisia vuokia). Tee leipien pintaan viillot, voitele leivät vedellä ja ripottele leipien pintaan sivuun otettu siemensekoitus. Anna kohota liinan alla noin 30 minuuttia. Kuumenna uuni 230 asteeseen. Laske lämpö 200 asteeseen samalla kun laitat leivät uuniin alatasolle. Paista leipiä 40-45 minuuttia.

Terveisin Taru

2 kommenttia:

  1. Meillä ei lapset suostu syömään leipää missä on siemeniä.. Mutta mulle kyllä maistuis!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onpa harmi! Mä tykkään myös ihan hirveesti siemenistä :)

      Poista

Kiitos kommentistasi 😊