Tarun Taikakakut

perjantai 9. lokakuuta 2015

Kuningatar-bebet (32kpl)

Hei!
Tein veljen tyttären synttäreille tälläisiä erilaisia bebe-leivoksia. Viimeksi kun tein bebejä, sain inspiksen käyttää marjaista kreemiä näihin. Olen tehnyt marjaisaa kreemiä vadelmasta muffinssien päälle. Tällä kertaa päädyttiin mustikkaan koska täytekakun ja pikkumakeiden mauksi päätettiin laittaa kuningatar-maku. Kreemin tein jälleen ammattimaiseen tyyliin jotta se olisi mahdollisimman sileää ja suussa sulavaa. Päällisen väriin en ollut kovin tyytyväinen... se olisi saanut olla vaaleampaa. Leivosten päälle suihkutin pyynnöstä vielä helmiäisspraytä. Tämä versio bebestä ei ole niin makea kuin perusbebe. Marjat maistui näissä kivasti ja nämä saivatkin vierailta paljon kehuja. Olivat kuulemma todella hyviä :) Itse olen huono arvostelemaan bebejä koska en näistä kauheasti piittaa ;)


Siskolta saatu muffinssiteline pääsi käyttöön ja sopi mielestäni mahtavasti bebejen tarjoiluun!


Kuningatar-bebet 32 kpl

Pohjat:
200 g voita
1 ½ dl sokeria
1 kananmuna 
4 ½ dl vehnäjauhoja 

Vaahdota voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi (tähän menee noin 5-10 minuuttia). Lisää kananmuna ja vatkaa hetki, niin kauan että muna on kunnolla sekoittunut vaahtoon. Lisää jauhot muutamassa erässä. Jaa valmis taikina puoliksi ja puolikkaat taas puoliksi. Pyörittele nämä 4 taikinan palaa pötköiksi ja jaa jokainen pötkö 8:aan palaan. Voitele muffinssipellin kolot tai alumiiniset leivosvuoat ja painele taikinan palat koloihin. Paista 175 asteessa 10 minuuttia, kunnes pohjat ovat saaneet hieman väriä. 

Mustikkakreemi: 
150 g voita 
75 g sokeria 
37,5 g vettä 
n.2 rkl mustikkasosetta 

Mittaa kattilaan vesi ja sokeri. Kiehauta seos niin, että sokeri sulaa veteen ja anna seoksen jäähtyä. Vatkaa sitten pehmeää voita noin 10 minuuttia, kunnes vaahto on todella kuohkeaa ja valkoista. Lisää sitten jäähtynyt sokerisiirappi ohuena nauhana vaahtoon ja sen jälkeen mustikkasose. Vatkaa vielä sen aikaa, että ainekset on sekaisin.
Mustikkasoseen saat sulattamalla pakastettua mustikkaa ja painelemalla sen siivilän läpi tai soseuttamalla sen sauvasekoittimella.

laita murokuppien pohjalle vadelmamarmeladia

Lusikoi kreemi pohjiin, tai laita kreemi pursotinpussiin ja pursota pohjiin sopivasti kreemiä. Tämä kreemin määrä riittää juuri täydellisesti 32 bebeen. Tasoita lastalla kreemin pinta tasaiseksi. Laita leivokset jääkaappiin kovettumaan ja kylmenemään ainakin tunniksi. 

Kuorrute: 
4 dl tomusokeria 
3 ½ - 4 rkl vettä/sitruunan mehua (mulla meni 7 rkl) 
lilaa elintarvikeväriä 
nonparelleja 

Mittaa kulhoon tomusokeri, vesi, sitruunan mehu ja elintarvikeväri ja sekoita tasaiseksi. Nestettä kannattaa lisäillä pikkuhiljaa ettei seoksesta tule liian ohutta. Kuorrute saisi olla melko paksua ettei se valu leivoksen pinnalta pois. Lusikoi valmis kuorrute kreemin päälle ja auttele lusikalla sen leviämistä. Ripottele pinnalle vähän nonparelleja ja laita leivokset kylmään jotta pinta kovettuu hieman. Säilytä kylmässä! Nämä bebet voi hyvin myös pakastaa!



Terveisin Taru

12 kommenttia:

  1. 'Bebe' on aina ollut suursuosikkini! Kahvikuppi kädessäni unelmoin näistä !
    Terkuin n-h
    http://nami-hiiri.vuodatus.net
    p.s.
    palkinto on postitettu ilman Smart-aparaattia, normaalisti !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on sellainen pikku(äkki)makea ja varmasti ihan paikassaan kahvin kaverina ;)
      Korttisi saapui eilen, kiitos siitä! Palkintoa odottelen innolla :)

      Poista
  2. Oi, on kyllä kauniita bebejä. Minäkään en juuri bebeistä piittaa, tosin en ole koskaan maistanut kuin kaupan valmiita äklömakeita.. :) Taitaa olla mulla tuo sama muffiniteline, huippu kirpparilöytöni..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Raisa! Mielestäni nämä mustikkakreemiset bebet eivät olleet niin makeita kuin tavalliset. Tuo teline on tosi nätti ja kätevä! Siinä on kiva tarjota erilaisia leivonnaisia. Joskus mulla oli tuossa hyydytetyt siikaleivokset tarjolla! Oli komean näköinen! :D

      Poista
  3. Oi miten hyviltä nuo näyttävätkään sisältä, nam! :)
    T: Serkusten suklaaunelma blogi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Roosa! Mustikasta tulee kaunis väri tuohon kreemiin :)

      Poista
  4. Nam, nam, mä sit taas olen ihan bebe-hullu!! Harmi kun en nyt voi syödä niitä. Pitää ehkä kehittää sellainen bebe jota minäkin voin syödä, tai sit kokonaan pohjaton bebe. Nimittäin se creemi siellä välissä on kaikkein parasta! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti kohta jo saat lisää vapauksia noissa ruoka-aineissa! Jotain jo olit saanutkin niin eiköhän kohta tule lisääkin :) Teet sitten itsellesi bebejä :D

      Poista
  5. Onpa ihanan näköisiä bebe-leivoksia! Itsekään en mikään suuri beben ystävä ole, mutta nämä alkoivat nyt kiinnostaa. Seuraavia vieraita varten voisi testata :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tita! :D Kokeile ihmeessä, ovat kivoja pikkumakeita! Eikä kaikesta tartte aina itse tykätä ;)

      Poista
  6. Nää oli niiiiiiin hyvii ja söpösii ;) Ja ehkä vielä parempia, kuin tavalliset bebet!! Kiitos taas paljon Taru!
    t:Teija

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Teija, ole hyvä ♥ Kiva, kun maistui! :)

      Poista

Kiitos kommentistasi 😊