Tarun Taikakakut

perjantai 30. lokakuuta 2015

Pikkulintujen kakut

Hei!
Laitan teille ajankohtaista asiaa joka ei ole ihan leipomista, mutta kyse on kuitenkin kakuista ;D Vanhempi tyttäreni (kohta 4v) tykkää kovasti linnuista ja keksinkin meille mukavaa yhdessä tekemistä. Nimittäin päätettiin aloittaa lintujen talviruokinta. Ja kun muutenkin teen itse paljon niin oli heti selvää, että tehdään näitä lintujen kakkuja yhdessä. Ja tämä olikin kyllä mukavaa ja helppoa puuhaa lapsen kanssa :) Minä sulatin rasvan ja tyttäreni täytti vuoat pähkinä-siemensekoituksella, sitten vain sekoitus ja kakut oli tosi nopsasti valmiina. Linnut tykkäävät näistä tosi paljon!

Jos päätät alkaa ruokkia lintuja, kannattaa asiaan kunnolla perehtyä:
Täältä Birdlife-sivustolta löydät kattavan paketin vinkkejä lintujen ruokintaan.


Pikkulintujen kakut
2 kpl 1 litran kakkuja

500 g munkin paistorasvaa
500 g maapähkinää
250 g kuorittuja auringonkukan siemeniä
250 g kauraa

Tee/sekoita ensin pähkinä-siemenseos kulhoon valmiiksi. Sulata sitten rasva ja jaa se tasan kahteen vuokaan. Lisää sitten pikkuhiljaa pähkinä-siemenseosta ja sekoittele samalla lusikalla niin, että kaikki pähkinät ja siemenet uivat rasvassa. Anna jähmettyä kylmässä. Kakun saa pois vuoasta pitämällä vuoan alaosaa 3 sekunttia kuumassa vedessä.

Tärkeää!
Pikkulintujen nokat eivät kauhean hyvin riko maapähkinää, siksi suositellaan käyttämään valmiiksi rikottua pähkinää. Kaupat myy valmiiksi rouhittua maapähkinää linnuille. Jos sinulla on kokonaista maapähkinää, rouhi sitä veitsellä hienommaksi tai murskaa perunanuijalla.

Jos haluat pitää pihasi siistinä, osta valmiiksi kuorittuja auringonkukan siemeniä. Terveisin Taru

6 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Eikö! Ja nämä on niin helppo tehdäkin! Vielä kun linnut löytäisivät nuo... :)

   Poista
 2. Vois kyllä kokeilla tehdä tällaisia. Minä ruokin nyt ekaa kertaa lintuja tässä uuden kodin pihalla ja kyllä niitä siinä käykin ihan hurjasti! Koko ajan saa olla ruokaa lisäämässä :) Niitä on kiva katsella. Nämä lintujen kakut otan kyllä testiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tälläiset kakut on kivoja ja niistä saa omanlaisia laittamalla eri pähkinöitä ja siemeniä. Itse ajattelin seuraavaksi laittaa joukkoon hieman pellavan siemeniä. Lintuja on mukava katsella ja varsinkin tuo tytär tykkää siitä :)

   Poista
 3. Tosi hauskoja kakkuja.
  Hyvää Pyhäinpäivää sinulle.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi 😊