Moi!
Tein viime viikolla äidille syntymäpäivälahjaksi nämä munkit. Oli ihan pakko päästä kokeilemaan Kakkutaikurin kinuskikuorrutetta joka näytti niin herkulliselta! Valkosuklaa antoi kinuskiin kivan koostumuksen, sellaisen, että se oli hieman kovempaa kuin mitä normaalisti tahmea kinuski on. Nämä oli superhyviä ja säästin tietysti öljyn joten "joudun" varmaan tekemään lähiaikoina lisää munkkeja! ;D
Onnea vielä äidille! ♥
Kuvassa munkit on juuri kuorrutettu, mutta jäähtyessään kinuskista tuli hieman sameaa.
Ohje on kopioitu Leena-muori leipoo-blogista täältä.
Munkit n.30 kpl
5 dl vettä
50 g hiivaa
12 g suolaa
100 g sokeria
1 muna
850-900 g vehnäjauhoja
100 g voita sulatettuna
Vaivaa normaalin pullataikinan tapaan taikinaksi. Anna levätä muovin alla 10-15 min. Pyörittele pullia ja laita nousemaan öljyllä voidellulle leivinpaperille n. ½ tuntia. Paista 180 asteisessa rypsiöljyssä kattilassa kauniin ruskeiksi. Reikämunkit saat helposti, kun teet pyöreään nousseeseen pullaan reiän sormilla ja pyöräytät muutaman kerran reikää sormen ympäri.
Kinuskikuorrutteen ohjeen kopioin Kakkutaikurin blogista täältä.
Kinuskikuorrute:
125 g fariinisokeria
125 g kidesokeria
250 g kermaa
6 palaa Pandan valkosuklaata
nonparelleja
-Keitä kattilassa miedolla lämmöllä kermaa ja sokereita, kunnes seos on selkeästi sakeampaa ja kinuskimaista.
-Lisää joukkoon valkosuklaa ja sekoita varovasti kunnes suklaa on sulanut sekaan.
-Kuorruta välittömästi dippaamalla donitsin sileämpi puoli kinuskiin.
-Jos haluat päälle nonparelleja, tulee nekin laittaa heti kuorrutteen jälkeen, sillä tämä kuorrute kovettuu nopsaan.
-Koristele halutessasi suklaaraidoilla tai nonparelleilla
-Käytä kylmässä jotta kuorrute ja suklaa kovettuu
Tein puolesta taikinasta tavallisia sokerimunkkeja ja toisesta kinuskikuorrutteisia. Tämä satsi ei kahvipöydässä kauaa vanhentunut, kun meitä syöjiä on nimittäin aika monta! :D
Terveisin Taru
Oi oi.. Mun on vapusta lähtien pitänyt tehdä munkkeja uudemman kerran.. Näitä on varmaan ihan pakko kokeilla, kuulostaa niiin herkulta!
VastaaPoistaNiin minunkin on pitänyt! Nyt vihdoin sain tehtyä. Munkkien teko tuntuu aina aluksi työläältä vaikkei se sitä ole ollenkaan! Niin hyviä nämäkin oli taas! ;D
PoistaTaisi tulla joku ennätys kun.sain jo tänään näitä kokeiltua! ;) Miten kauan keitit kinuskia? Mä.keittelin noin 10 min ja kuvittelin sen olevan riittävän sakeaa. Mutta kinuski ei jähmettynyt oikeastaan ollenkaan ja arvelin ettei se ollut sittenkään vielä valmista.. valkosuklaata laitoin sen 2 riviä eli n. 40g.. Hyviä kyllä olivat vaikkeivät täydellisesti onnistuneetkaan! Minäkin säästin öljyn. Ja ne hillomunkit on edelleen kokeilematta joten josko kokeilis vielä niitäkin.. :)
PoistaIhan mahtavaa, että niinkin paljon nyt innostuit! :D Mä keitin kinuskia varmaan 20 minuuttia, niin että se selvästi paksuuntui. Tein kyllä varoiksi vesilasi-testin. Eli tiputin lastalla pisaran kinuskia kylmään veteen lasiin ja kun kinuski jähmettyi pisaraksi niin tiesin sen olevan valmista. Sitten vasta sulatin sekaan valkosuklaan.
PoistaKinuskin keittämiseen löytyy hyvät ohjeet Kinuskikissalta täältä:
http://www.kinuskikissa.fi/kinuski/?hakusivu=1
Pitääpäs siis kokeilla joskus vielä uudemman kerran.. :) Mä en jotenkin osaa tuota vesilasitestiä, kakun päällekin tulevan kinuskin valmiutta kokeilen tiputtamalla pisaran kakun päälle - jos se jää pisaraksi kakun pinnalle, kinuski on valmis.. Mutta harjoitukset jatkukoon.. (Eri asia sitten että milloin.. ;))
PoistaOii nams, ihanalta näyttää! <3
VastaaPoistaT: Serkusten suklaaunelma blogi
Kiitos paljon Roosa! :D
PoistaOi, mitä kerkkuja ♥
VastaaPoistaKiitos paljon Kirsti! :)
PoistaVoi nam mitä herkkuja! Ihana lahja ja varmasti mieleinen! :)
VastaaPoistaSiis munkit on kyllä ihan parhaita! Onneksi niitä tulee harvoin tehtyä! Ja näin lahjaksi niitä on kiva viedä, kun sitten ei tule itse syötyä kaikkia! ;D
PoistaVoi taju, kieli meni jo! Lurps! :D
VastaaPoistaKiitokset vaan ohjeesta, ollaan tykätty tosi paljon! Ohjeella tulee ihan parhaita munkkeja! :D
PoistaSiis ei saa Taru tuollaisia herkkumunkkeja näytellä täällä keskellä viikkoa, kuola valuut toisesta suupielestä :) Iloa ja valoa viikkoosi
VastaaPoistaKiitos Kaisa ;D Ihan kiusallani nämä päivitin tänne, heh! ;D
PoistaEn kestä, miten herkullisen näköisiä. :P Liian harvoin tulee tehtyä munkkeja.
VastaaPoistaKiitos Jack! Älä muuta sano! Ja niin helppoja ja herkullisia ovat kuitenkin. Toisaalta silti, ehkä on ihan hyvä ettei näitä tule kauhean usein tehtyä... ;D
PoistaUu, nam :). Tuoreet munkit on kyllä hyviä. Ja eihän kinuskikuorrutus koskaan ainakaan mitään leivonnaista huononna. Minulla on blogissa omena-kinuskidonitsien (uunissa paistettavien) ohje, jossa on kinuskikuorrutus, mutta niissä on tuon peruskinuskin lisäksi tomusokeria, joka jähmettää kuorrutusta...aika vinkee tämän kinuskikuorrutteen ohje tuon valkosuklaan ansiosta.
VastaaPoistaJoo harvemmin kinuski mitään pilaa! Heh! ;D Tuo valkosuklaa oli kyllä hauska, se ei kuitenkaan nimittäin maistunut! Kyselin porukalta, että miltäs se kinuski maistuu niin yksi siskoista sanoi et sellaselta vanhan ajan kinuskilta :D Kukaan ei huomannut valkosuklaan makua.
PoistaTosi herkullisen näköisiä munkkeja! :)
VastaaPoistaKinuskikuorrutteella pitäis itekkin kokeilla näitä joku päivä! Viimestään ens vappuna! :D
Kiitos Anna :) Kokeile ihmeessä! Ovat superrrherkullisia! :D
PoistaOnpahan hyvännäköisiä, kuola vaan valuu! Täältä löytyy niin paljon kaikkea hyvää että linkkaan sut omaan blogiini niin muistan tulla toistekkin :)
VastaaPoistaKiitos Mari ja mukava kuulla sun kuolaamisesta! ;D Tänne blogiin on kyllä aika paljon kerennyt kertymään näitä leipomuksia :) Olet sydämellisesti tervetullut takaisin! :)
PoistaKiitos Heidi! Nämä oli kyllä parhaita munkkeja mitä olen tehnyt! En edes viitsinyt maistaa noita sokerisia... ;D
VastaaPoistaJo pelkästään munkit ovat niin älyttömän herkkuja, mutta vielä kinuskia päälle... nams :)
VastaaPoistaNiinpä! Ei ne kyllä tuolla kinuskilla yhtään huonontuneet! ;D
Poista