Tarun Taikakakut

tiistai 17. maaliskuuta 2015

Mustikka-valkosuklaajuustokakku (24cm)

Moi!
Yksi ihana juustokakku josta olen kehitellyt oman versioni, on valkosuklaajuustokakku. Olen tehnyt sitä mustikalla, vadelmalla ja mansikalla, kaikki ohjeet ovat n.18cm vuokaan. Piilotinpa kerran tälläisen valkosuklaajuustokakun punaherukkajuustokakun sisäänkin! ;) Nyt ensimmäistä kertaa tein kakun 24cm vuokaan tuplaamalla alkuperäisen ohjeen. Tämä on ihanaa herkkua, sellaista mietoa, makeaa ja raikasta yhtäaikaa. Monen makuun sopivaa. Marjaa vaihtamalla tästä saa itselleen juuri sopivan. Suosittelen kokeilemaan :)


                       Valkosuklaa-Mustikkajuustokakku: 24cm vuokaan

Pohja:
200 g kaurakeksejä
80 g voita

Täyte:
4 dl kermaa
400 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
160 g valkosuklaata
8 liivatelehteä
4 rkl sitruunanmehua

Pinnalle:
3-4 dl mustikoita
3 dl vettä
1 dl hyytelösokeria

Murskaa kaurakeksit ja lisää sulatettu voi. Painele löyhästi 24cm vuoan pohjalle. Juustokakkujen tekovinkkejä löydät tästä linkistä
Laita vuoka jääkaappiin siksi aikaa, kun teet täytteen. 

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen ja vatkaa kerma. Sulata suklaa mikrossa sekoittaen 20 sekunnin välein (valkosuklaa palaa tosi helposti ja on sen jälkeen käyttökelvotonta) Anna suklaan jäähtyä muutamia minuutteja. Vatkaa kerma ja sokerit vaadoksi. Vatkaa toisessa kulhossa tuorejuusto ja sulatettu valkosuklaa. Sekoita kermavaahto ja suklaa-tuorejuustoseos yhteen. Kiehauta sitruunanmehu lasissa mikrossa tai kattilassa ja sulata liivatteet siihen. Lisää se ohuena nauhana täytteeseen ja kaada täyte vuokaan. Anna hyytyä ainakin tunti ennen kuin lisäät mustikat. Kaada hyytyneen pinnan päälle niin paljon mustikoita, että pinta peittyy. Keitä hyytelösokeri ja vesi paketin ohjeen mukaan ja kun se on hieman jäähtynyt, lusikoi mustikoiden päälle sopiva määrä hyytelöä, niin että mustikat peittyvät. Anna hyytyä jääkaapissa 4 tuntia, mieluummin yön yli.


Terveisin Taru

10 kommenttia:

  1. Taas ihana juustokakku... Onneksi meillä on viikonloppuna juhlat, niin pääsee itsekkin herkuttelemaan juustokakuilla :) Teen itsekkin hyvin samantyylistä valkosuklaatäytettä ja marjat sopii niin hyvin valkosuklaan kanssa, nam!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Meillä ei ole nyt juhlia lähiaikoina, mutta onneksi perhe/suku on sen verran iso, että saan leipoa muillekin! Ei tarvi aina itselle tehdä ;D Jään odottelemaan sun kakkuja! :)

      Poista
  2. Minä en ole ollenkaan valkosuklaan ystävä, mutta olen useamman kerran tehnyt vastaavanlaista valkosuklaajuustokakkua. Ja kyllä se vaan hyvää on! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mäkin olen ihan vähän kyllästynyt valkosuklaaseen (ainaskin pekiltään), mutta muut tykkää paljon. Kyllä tämäkin kakku silti hyvää on ;D

      Poista
  3. Namskis, mitä herkkua :) Valkosuklaa on siitä hyvä raaka-aine, että sopii makupariksi varmaan kaikkien marjojen ja hedelmien kanssa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Valkosuklaa on kyllä hyvä monen marjan kanssa :) Ehkä noista aiemmista kakuista vadelma oli paras, koska vadelma on niin pirtsakka ja taittaa siksi valkosuklaan makeuden hyvin. Nuo mustikat on suht makeita marjoja, mutta moni tykkää tästä klassisestakin yhdistelmästä.

      Poista
  4. vähän hassu kysymys mutta voiko tehdä pakastemustikoista ? :D
    - Jonna

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi Jonna! Joo pakastemustikoista minäkin tämän tein! ;) Ei niissä ole muuta eroa kuin se, että pakastettu mustikka värjää vaan vähän enemmän kuin tuore.

      Poista
  5. Moi! Tässä ohjeessa ei sanota milloin sokerit lisätään....mulla jäi sit ensin laittamatta ja lisäsin sitten sokerit vasta ihan lopuksi....ois pitäny varmaan kerman kanssa vatkata? Saas nähdä mitä tulee :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi! Varmasti tuli silti hyvä kakku! Ohje on korjattu!

      Poista

Kiitos kommentistasi 😊