Tarun Taikakakut

tiistai 24. maaliskuuta 2015

Mustikka-suklaawhoopies

Moi!
Joskus aikanaan ihan villiinnyin näistä monipuolisista whoopie-leivoksista ja kaiken makuisia ja kokoisia versioita tuli kehiteltyä.  Kehittelin silloin oman pohjaohjeen ja monia täytteitä. Ja julkaisin blogissa mukavan reseptipaketin erilaisista whoopieseista, se löytyy täältä. Tämä ohje onkin ollut jo kauan yksi suosituimmista resepteistäni ja on tällä hetkellä suosituimpien ohjeiden listalla sijalla 5. Kaikki tekemäni Whoopiesit löytyvät täältä.

Nyt on muutammassa blogissa vilahdellut mustikan ja suklaan yhdistelmä ja se on kiinnostanut minuakin. Yleensä mustikka yhdistetään valkosuklaaseen, mutta hyvin se meni tumman suklaankin kanssa. Nämä ei nyt räjäyttänyt tajuntaa, mutta olivat kuitenkin ihan hyviä. Melko miedon makuisia, ehkä siksi lapset tykkäsivät näistä kovasti :)




Whoopies-pohjat 25-35kpl täytettynä

125g pehmeää voita tai margariinia
1 ½-2 dl sokeria
1 muna
4 dl jauhoja
1 dl kaakaojauhetta
½ tl soodaa
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa
150g ranskankermaa
1 dl maitoa

Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna voimakkaasti vatkaten joukkoon. Sekoita kuivat aineet keskenään. Hitaasti sekoittaen lisää muna-sokerivaahtoon vuorotellen kuivia aineita ja nesteitä.
Pursottele pellille haluamasi kokoisia kasoja tai tee lusikalla nokareita. Kasat muuttuvat noin puolitoista kertaisiksi. Yhdelle pellille tulee noin 25 kakkusta ja taikinasta tulee reilu 2 pellillistä. Taikinakasat leviävät uunissa tasaisiksi kakuiksi.

Paista  180'c  keskitasolla   n.11 minuuttia.

Mustikka-suklaatäyte:
250 g mascarpone-tuorejuustoa
2 dl kermaa
1 tl sokeria
1 tl vaniljasokeria
65 g maitosuklaata
65 g tummaa suklaata
1 rkl vaniljakreemijauhetta

jäisiä mustikoita

Vatkaa kerma ja sokerit. Sulata suklaat ja lisää hieman jäähtyneenä vatkaten mascarponen joukkoon. Yhdistä vaahdot ja lisää vaniljakreemijauhe. Pursota täytettä kuoren päälle, ripottele siihen mustikoita ja paina toinen kuori päälle. Koristele haluamallasi tavalla.

Täytettä kannattaa laittaa reilusti, että se maistuu. Pohja vie helposti makua täytteeltä. Whoopie maistuu parhaimmalta seuraavana päivänä, kun pohja ja täyte ovat saaneet vetäytyä ja täyte on pehmentänyt kivasti kuorta.


Terveisin Taru

10 kommenttia:

  1. Hihhih! Sä olet ollut ihan samoissa hommissa :D Nättejä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos samoin :) Joo mä kans katoin, et 10 minuuttia oli väliä meidän päivityksillä ja ihan samat hommat on ollut! ;D

      Poista
  2. Nämä on kyllä niin hienoja! Viime viikolla kävinkin noita sun aikaisempia ohjeita tutkimassa, kun suunnittelin muksujen synttäritarjoiluja. Vielä en näitä tehnyt, mutta ehdottomasti täytyy jossain vaiheessa kokeilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Anu :) Nämä ovat melkoisen helppoja tehdä. Mielestäni ovat parempia yön yli tekeydyttyään joten ovat siinäkin mielessä mukava leivonnainen, kun ne voi etukäteen tehdä :) Kokeile ihmeessä joku kerta jos tulee tarvetta :)

      Poista
  3. Onpas komeita Whoopieseja :) Tuoreet mustikat tuovat varmasti mukavaa vastapainoa täyteläiselle suklaatäytteelle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon :) Mulla nuo mustikat on pakkasesta, mutta ovat kyllä laadukkaita :) Taitavat olla oikeaan aikaan poimittuja. Mustikka on kovin mieto marja ja niiden maku meinasi pikkuisen peittyä suklaaseen, mutta ihanan raikkaita sattumia olivat :)

      Poista
  4. Mielenkiintoinen yhdistelmä kyllä tuo mustikka ja suklaa. Pitäisikin joskus kokeilla. Paljon tätä yhdistelmää onkin viime aikoina näkynyt blogeissa, että varmaan on toimiva.. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan hyviä herkkuja oli! Pikkusen meinas tuo tumma suklaa peittää alleen tuota mustikkaa. Laitoin mustikkaa kyllä melko vähän, sitä olis saanut olla paljon enemmän. Joku täytekakku olis kiva kokeilla näillä aineilla, voisi laittaa paljon mustikkaa :)

      Poista
  5. Nää on ihan yhtä ihanan näköisiä kun sun kaikki edellisetkin leipomukset, kyllä mustikka ja tumma suklaa hyvin yhteen sopii, yhdistän niitä usein leivonnaisissa!☺

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Eija! Kun maistoin tälläistä totesin ääneen vanhan sanonnan: ennemmi näit syä ku selkääs ottaa ;D

      Poista

Kiitos kommentistasi 😊