Tarun Taikakakut

sunnuntai 21. joulukuuta 2014

Savukalasarvet voitaikinasta

Moiks!
Joulukuun alussa tuli tehtyä tälläisiä suolaisia voitaikinasarvia, kun poikapuoli toivoi näitä. Pitihän niitä sitten tehdä, kun ovat kaikkien herkkua :) Näihin ei kyllästy ihan helpolla, ovat sitten niin hyviä ;D



Savukalasarvet 24 kpl
8 voitaikinalevyä kevyesti kaulittuna 
ja jaettuna kolmeen osaan pituussuunnassa

Savukalatäyte:
250 g lämminsavulohta
300 g maustamatonta tuorejuustoa
nippu tilliä
nippu ruohosipulia
sitruunan mehua
½ dl kermaa
pippuria

Täytteen aineet sekoitetaan keskenään. (Huolehdi ettei täytteeseen jää ruotoja)

Kääri suikaleet metallisten torvien ympärille kuvan mukaisella tavalla. Voitele kananmunalla. Ripottele päälle juustoraastetta tai unikon siemeniä. Paista kauniin ruskeiksi 225 asteessa noin 13-15 minuuttia.

Laita täyte pursotinpussiin ja pursota jäähtyneet sarvet täyteen täytettä.

Täytettä tulee hieman ylimääräistä joten kannattaa varata kotiin pussillinen ruissipsejä. Tahna sopii niihin aivan ihanasti! Ovat ihanan rouskuvia ja koukuttavia pikkuherkkuja! ;D
Tahna sopii myös voileivän päälle!

Sarvimuotteja voi ostaa esimerkiksi Ullan Unelmasta.

Terveisn Taru

12 kommenttia:

  1. Pitääpä hankkia tuollaisia sarvia. Näyttävät ihan mielettömän hyviltä. Ilmeisesti foliostakin voi sellaisia taitella, mutta inhottaa jotenkin tuhlata foliota niihin, ennemmin suosiolla ostaa tuollaisia sarvia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nuo sarvet ei ole ihan halvimmasta päästä, mutta kivoja ovat :) Olen käyttänyt näitä vaikka kuinka monta kertaa! Mulla on kaksi settiä, näin saa tehtyä isompia satseja kerralla. (yhdessä paketissa on 6 sarvea) Nämä sarvet voi täyttää millä vaan! Olen laittanut joulun aikaan luumurahkaa, kesällä mansikkakermaa mansikan paloilla... Nam! :)

      Poista
  2. Voi, varmasti aivan ihania, tännekkin kelpaisi yksi, tai kaksi, tai kolme :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, ihania ovat! Näitä menee ihan huomaamatta muutama ainakin... ;D

      Poista
  3. Nämä ovat niiiin hyviä! Nuo tötteröt ovatkin unohtuneet kaappiin, joskus tuli tehtyä enemmänkin tällaisia. Pitää varmaan kaivaa ne pitkästä aikaa esille, vaikka heti ensi vuoden puolella :) Oikein ihanaa ja rauhallista Joulun aikaa teille! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo ovat ihania! Sullakin muistan useita nähneeni :) Kaiva ihmeessä tötteröt esiin!
      Ihanaa joulun aikaa sinulle ja perheellesi ♥

      Poista
  4. Näyttää tosiaan ihan mielettömän hyviltä, ihan pakko kokeilla näitä lähiaikoina! :) Mukavaa joulua sinulle ja koko perheellesi! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! Mukavaa joulua sinullekin ja perheellesi ♥

      Poista
  5. Moi!

    Vinkkinä vain muillekkin. Löysin sarvimuotteja tämän kautta http://www.iloinenkeittio.fi/

    Heillä on liike Lempäälässä, Lahdessa, Hyvinkäällä ja Helsingissä. Itse kävin Ideaparkin liikkeessä. Aika ihana leivonta- ja ruoanlaitto välinekauppa :) sieltä sai noita torvimuotteja 6kpl 10,80 €. Jos ei halua itse vääntää pahvista tai tilata verkkokaupasta.

    Kiitos ohjeesta! :) tänään lähtee eka testierä!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi! On kyllä tosi edullisia nuo sarvimuotit tuolla Iloisessa keittiössä! Kiitos tiedoista ja kommentista, nämä sarvet onkin todella hyviä! :)

      Poista
  6. Moikka, anteeksi tyhmä kysymys, mutta tuleeko kerma täytteeseen siis vaahdotettuna vai ihan juoksevana? Sain vihdoin hankittua nuo taikinasarvet ja ajattelin viikonloppuna kokeilla näitä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi Anonyymi! Ei ole yhtään tyhmä kysymys :D Kerma laitetaan juoksevana koska sillä ohennetaan muuten niin paksua täytettä. Näin täyte on helpompi pursotella sarviin. Nämä onkin sitten aikamoisia herkkuja! Nautinnollisia herkkuhetkiä! :)

      Poista

Kiitos kommentistasi 😊