Tarun Taikakakut

keskiviikko 3. joulukuuta 2014

Rapeat hasselpähkinä-pikkuleivät

Moi!
Leivotaan-lehden mukana tuli pieni pikkuleipä-lehtinen. Yksi päivä sitten tuli sopivasti tarvis pikkuleiville, kun oli vieraita tulossa. Valitsin lehtisestä pähkinäkeksit joihin tuli rouhittua suolapähkinää, vaihdoin kuitenkin suolapähkinän hasselpähkinään. Ohje oli mahtavan helppo! Oikeita pikapikkuleipiä! Nämä olivat aivan ihanan makuisia, rapsakoita ja kunnolla hasselpähkinän makuisia keksejä, nam! :)


Hasselpähkinä-pikkuleivät n.40 kpl
200 g pehmeää voita
2 dl sokeria
2 dl kaurahiutaleita
2 dl hasselpähkinärouhetta
1 tl leivinjauhetta
3 dl vehnäjauhoja

Vatkaa pehmeä voi ja sokeri valkeaksi vaahdoksi. Lisää muut ainekset ja sekoita tasaiseksi. Pyörittele taikinasta pieniä palloja ja laita uunipellille leivinpaperin päälle. 

Paista 175 asteessa 12-15 minuuttia.



Terveisin Taru

8 kommenttia:

  1. Just lopettelin ison määrän piparpähkinöiden tekoa ja jäi hasselpähkonöitä tähteeksi....niiden käyttökähde taitaa olla tällaiset pikkuleivät, kunhan saan parit muut sortit tehtyä Paistelen tämän ja huomisen päivän pikkuleipiä ihan urakalla, kun lähes kaikki ystäväperheet halua joulukukkaset pikkuleipien muodossa... apinoinpa sinua tämän ohjeen suhteen... vaikuttavat hyviltä. Kattelin kans samaista lehteä ja taittelin muutamia ohjeita testattavaksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On sulla ollut iso urakka! Mullakin oli suunnitelmissa tehdä pikkuleipä-lajitelma jouluksi. Ajattelin tehdä siihen näitä hasselpähkinä-pikkuleipiä, suklaaruusuja ja sitten niitä pursotinpikkuleipiä: isoäidin vaniljavannikkeita vadelmamarmeladilla. Nuo vaniljavannikkeet oli myös aivan ihania, ihan suussa sulavia :) Uskoisin, että tälläinen setti maistuu monelle!

      Poista
  2. Vaikuttaa helpoilta. Minäkin voisin saada tällaisia aikaiseksi, kun muotilla otettavien kanssa meinaa aina mennä hermot.;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä oli tosi helppoja! Ja siksi näitä päädyin tekemäänkin ;) Ei tarvinnut kaulita tai mitään. Nopeasti sai pallot pyöriteltyä ja uunissa muuttuivat kauniiksi pikkuleiviksi. Kokeile ihmeessä! :)

      Poista
  3. Nämä olivat tosi helppoja ja hyvin tekivät kauppansa :) Seuraavaksi testiin suklaaruususi :)

    VastaaPoista
  4. Hei. Nyt tuli tehtyä näitä ja oli ihan mahtavia kaikin puolin :) teen kyllä toistekkin ja aion korvata toisen desin pähkinöistä suklaahipuilla :) kiitos ohjeesta ja hyvää joulua :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei ihan mahtava kuulla! Nämä on kyllä älyttömän hyviä ja luulen, että suklaahiput vaan parantaa makua! Hasselpähkinä ja suklaa sopii täydellisesti yhteen! :D Hyvää joulua myös sinulle! :)

      Poista

Kiitos kommentistasi 😊