Tarun Taikakakut

tiistai 16. joulukuuta 2014

Luumu-kanelijuustokakku (ø24cm)

Hei!
Sain ystäväni luona ihanaa luumu-kanelijuustokakkua ja ihastuin siihen niin paljon, että tein illalla kotona samanlaisen ;D Tässä kakussa on kyllä aineiden suhteet kohdillaan. Kakku on sairaan helppo tehdä ja todella herkullinen! Kakku maistuu lempeästi luumulta ja kanelilta, mikään maku ei hyökkää yli muiden. Kotona kaikki tykkäsivät kakusta tosi paljon ja oli kuulemma täydellistä. Kiitokset reseptin kehittelijälle ;) 
Tässä siis varteenotettava vaihtoehto jouluaaton kahvipöytäherkuksi! 


Luumu-kanelijuustokakku 24cm 

Pohja:
200 g piparkakkuja 
80 g voita 

Täyte: 
4 dl kermaa 
1 prk Valion luumu-kanelirahkaa 
1 prk (200g) maustamatonta tuorejuustoa 
½ dl sokeria 
½ tl kanelia 
2 reilua rkl luumumarmeladia 
6 liivatelehteä 
6 rkl vettä 

Koristeena tummaa suklaata, piparin paloja ja muruja, maitosuklaapisaroita ja karkkikeppi-strösseliä

Murskaa keksit ja lisää siihen sulatettu voi. Painele hellästi ø24 cm irtopohjavuoan pohjalle. Laita jääkaappiin siksi aikaa, kun teet täytteen. (Juustokakkujen tekovinkkejä löydät täältä

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma ja sokeri vaahdoksi. Lisää vaahtoon notkistettu tuorejuusto, luumu-kanelirahka, kaneli ja luumumarmeladi. Kiehauta vesi kattilassa ja sulata siihen liivatelehdet, kaada ohuena nauhana samalla sekoittaen täytteeseen. Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa ainakin 4 tuntia tai mieluummin yön yli. Koristele haluamallasi tavalla ja nauti ;) 



Terveisin Taru

24 kommenttia:

  1. Wau, tässä kakussa on taas niin kaunis koristelu!! ☺ Ja varmasti itse kakkukin on ihan mielettömän hyvää!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Nanne :) Tämä kakku pääsi yllättämään! Oli kyllä aivan ylihyvää! ;D

      Poista
  2. Vastaukset
    1. Kiitos paljon Raili! Tämä oli ihanan jouluinen kakku ja tosi herkullista :)

      Poista
  3. Tän mä kyl teen joulukahvipöytään :) Kiitos vinkistä, juuri aloin selaamaan nettiä että mitä leipois aatoksi ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin mäkin! ;D Ihastuin niin paljon tähän, että on ihan pakko tehdä tätä uudestaan! Helppo ja herkullinen juustokakku :)

      Poista
  4. Oi, kuulostaa erittäin jouluiselta ja herkulliselta:) Tuli vaan mieleen, että mitenköhän omatekoiset piparit mahtaisi passata pohjaan? Keksipohjat on tullut aina tehtyä kaupan pikkuleivistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sitä tämä kyllä oli ja sen verran jäi kakku kaivelemaan mieltä, että uudestaanhan tuota on tehtävä ;) En raaskinut käyttää omia pipareita vaan laitoin kaupan... omilla sais varmasti vielä herkullisemman pohjan!

      Poista
  5. Herkulliselta vaikuttaa ja näyttää ja eihän noista aineista voi tulla muuta kuin hyvää.... vielähän sitä uutena vuotenakin voi luumuisia leivonnaisia syödä, silloin kun meilläkin olisi enemmän porukoita syömässä herkkuja. Kyllä kotitekoisista pipareista onnistuu vallan mainiosti ja hyvää tulee. Minä teen nimenomaan joulun jölkeen monastikkin jämäpipareista hyytelökakun tai sitten piparijäädykettä....nam, sekin on ihanaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Mimmi, kyllä tämä herkullista olikin! Piparijäädyke kuulostaakin hyvältä, niin kuin sinun puolukkajäädykekin :)

      Poista
  6. Herkullisen näköinen kakku ja kun aineita kattoo niin ei takuulla voi makukaan olla kuin hyvä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitokset Taru! Luumurahka on hyvää kaikissa paikoissa, jouluksi olen tekemässä luumurahkasarvia. Nekin on aivan ihania! :)

      Poista
  7. Juuri tänään katselin Leila Leipoo-ohjelmaa, jossa luumuun yhdistettiin kanelia. En muista nähneeni tuollaista yhdistelmää aiemmin, mutta ilmeisesti se onkin aivan tuttu juttu, kun täälläkin sellainen kakku on :) Pitää kyllä itsekin kokeilla jossain vaiheessa, sen verran hyvältä kuullosta. On taas niin nätti kakku muutenkin, yksinkertainen, mutta kaunis koristelu. Hauskannäköisiä strösseleitä muuten, jos näen oikein, niin ovat aivan kuin pieniä karkkikeppejä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Suklaapossu :) Tuo kaneli tuli tuon rahkan mukana ja ystäväni sanoi lisänneensä sitä ohjeeseen, kun se ei kovin paljon lopullisessa täytteessä maistunut. Kaneli ei liikaa tässä maistunut vaan sillä tavalla sopivasti :) Nuo strösselit on pieniä karkkikeppejä ja sopivat kyllä tuohon kakkuun mainiosti :D

      Poista
  8. Mikä ihanuus kakku, nams! Luumurahka on ehdoton herkkuni näin jouluna ja juuri yhtenä päivänä ajattelin, että jospa tekiskin vaihteeksi luumurahkajuustokakun...luumuhillo on kyllä niin suurta herkkuani...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kaisa :) Luumurahka on ihan ehdoton herkku ja siitä on tulossa lisääkin ohjeita blogiin lähiaikoina. Olehan kuulolla ;)

      Poista
  9. Voi miten kaunis kakku! Jotain tämän tapaista olin ajatellut jouluksi kahvipöytään!
    Taidanpa lainata ohjetta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Sinikka! Lainaa vaan, varmasti maistuu! ;D

      Poista
  10. Hei, kuulostaa herkulliselta!;) Voinko korvata tuorejuuston maitorahkalla? Minkäverran lisään aineita jos teen 26cm vuokaan? T. Milla

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Milla! Voit korvata juuston rahkalla. Jos teet 26cm kakun laita keksipohjaan 300g keksejä ja 120g voita. Täytteeseen voisit laittaa 6dl kermaa, 2 prk luumukanelirahkaa, 1 tl kanelia, 3 rkl luumumarmeladia, 2/3 dl sokeria, 8 liivatelehteä ja 8 rkl vettä. Varmasti tulee herkullista!
      Mukavia leivontahetkiä ja ihanaa joulua sinulle :)

      Poista
  11. Onpa ihana kakku. Ihan minun makuuni, jouluhan kuuluu maistua luumulta!:) Täytyy myöntää, että minulla on pakastimessa samantyyppinen juustokakku joulua varten. Aika ihanaa tuo luumu-kanelirahka!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Mä en ole koskaan luumusta hirveästi tykännyt kunnes tein siitä ensimmäisen kerran rahkaa! Kyllä oli ihanaa! Tänä jouluna mulla onkin taas luumua leivonnaisissa ja juuri rahkana ;)
      Tämä ohje on aikalailla sellainen, että siinä kun on nuo perusainekset sellaiset, että moni varmasti rakentaa juustokakun samoin. Niin en yhtään ihmettele jos sun kakku on samanoloinen :D

      Poista
  12. Onko toi vesi 6 ruokalusikallista mitattu tarkasti sillä ruokalusikkamitalla? 90ml kuulostaa niin paljolta vettä:) Ajattelin kokeilla tätä ohjetta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oon mitannut ihan mun ruokalusikalla 😄 Se on oma asia kuinka paljon tykkää nestettä laittaa. Voit laittaa vähemmänkin jos tykkäät 😄 Tää on ihan täydellistä kakkua! Suosittelen! 👍

      Poista

Kiitos kommentistasi 😊