Tarun Taikakakut

torstai 18. joulukuuta 2014

Jouluhalko puolukkarahkatäytteellä

Moi!
Tämä ihana jouluhalko on varsin varteenotettava vaihtoehto joulun kahvipöytäherkuksi! Tuo täyte on nimittäin aivan ihanaa! Suklaan makeus ja puolukan raikkaus sopivat ihanasti yhteen :) Tästä tein gluteenittoman, mutta aivan hyvin voit vaihtaa jauhot vehnäjauhoihin. Alempana on kuva kuorruttamattomasta kääretortusta jossa näkyy hyvin tuo täyte. Pahoittelut kamalista keinovalossa otetuista kuvista...




Gluteeniton suklaakääretorttupohja:
4 munaa
1 ½ dl sokeria
1 dl vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta
1 dl perunajauhoja
1 ½ tl leivinjauhetta
3 rkl kaakaojauhetta

Vatkaa munat ja sokeri hyväksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet ja lisää ne vaahtoon sihdin läpi varovasti sekoittaen. (voit tehdä kääretorttupohjan myös vehnäjauhoista)
Paista 200 asteessa uunin keskitasolla 6-8 minuuttia

Puolukkarahkatäyte:
2 dl kermaa
200 g (1 prk) Valion vaniljarahkaa
½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 dl puolukkasosetta
½ dl vaniljakreemijauhetta

Vatkaa kerma ja sokerit vaahdoksi. Lisää joukkoon rahka ja puolukkasose. Lisää lopuksi muutamassa erässä vaniljakreemijauhe. Täytä jäähtynyt kääretorttupohja puolukkarahkalla, rullaa ja laita jääkaappiin tekeytymään 1-2 tunniksi. 
Leikkaa kääretortun päistä palat ja asettele sivuille oksanhaaroiksi. Käytä kreemiä "liimana". Kuorruta koko halko kaakao-tuorejuustokreemillä.

Kaakao-tuorejuustokreemi:
120 g voita
300 g tomusokeria
45 g kaakaojauhetta
200 g tuorejuustoa

Sekoita/vatkaa pehmeä voi, tomusokeri ja kaakaojauhe tasaiseksi. Lisää tuorejuusto kylmänä ja anna vatkaantua 5 minuuttia kunnes kuorrute on kuohkeaa ja pehmeää. Levitä halon päälle. (tätä jää hieman yli)

Ohje joulutähtiin löytyy Kinuskikissalta täältä.

Terveisin Taru

8 kommenttia:

  1. Ihana halko!! Mullakin on ollut tapana tehdä jouluksi aina halko, mutta tänä vuonna se on jäänyt väliin. Tosin vielä ehtisi! ☺ Sit kokeilen kyllä tehdä tällä ohjeella.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia Nanne :) Halot on kivan juhlavia! Tämä täyte onnistui tosi hyvin, suosittelen! :D

      Poista
  2. Ihana jouluhalko! Minä en ole ikinä tehnyt halkoa, ehkäpä ensi jouluna. Nyt on jo kaikki suunnilleen tehtynä tai ainakin suunniteltuna valmiiksi.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Heidi :) Hyvä jos kaikki on valmiina! Mulla on kaikki leipomukset sitten taas vielä ihan kesken... meinaa jo stressiä pukata. Eilen sain vasta piparkakkutalon osat paistettua, enkä tiedä kerkeänkö niitä tänäänkään koristelemaan, että pääsisin joskus kasaamaan sen... huh! Ja monta juttua on vielä tekemättä. Kai se tästä alkaa helpottamaan :)

      Poista
  3. Voih,ihanuus! halkoa ei ole tullut koskaan tehtyä mutta nyt vähän mielenpäällä olis, josko tekis.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kaisa :) Jos ei jaksa askarrella niin voihan tuon jättää ihan kääretortuksikin, eikä sitä ole pakko edes kuorruttaa. Ja jos oikein laiskottaa voi tarjota tuon pelkän rahkan jälkkärinä! Heh! ;D

      Poista
  4. Moi! Tämmöinen halko päätyi meidän joulupöytään. Maku oli oikein ihana, kiitos ohjeesta.

    Tämä oli toinen kääretorttuni, ja valitettavasti levy halkeili jälleen kerran rullausvaiheessa. Onneksi sitä ei lopputuloksesta huomannut, kuorrutteen ansiosta. Mutta olisiko tähän antaa mitään vinkkejä :) Terv. Anni

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi Anni! Hienoa, että halko maistui :) Tuolle levyn halkeamiselle ei kovin hyviä vinkkejä ole. Tämä gluteenitonpohja halkeilee aina koska on niin haperaa. Itse kumoan kuuman pohjan aina puhtaan keittiöpyyhkeen päälle ja käärin heti rullalle ja kun pohja on jäähtynyt, avaan ja täytän sen. Tavallinen pohja pysyy suht ehjänä näin, mutta gluteeniton on mulla aina haljennut. Onneksi kuorrute peittää pienet viat ja maku on aina ihana :) Mukavaa viikonloppua!

      Poista

Kiitos kommentistasi 😊