Tarun Taikakakut

perjantai 12. joulukuuta 2014

Banaanijuustokakku kinuskikermalla (18cm)

Hei!

Tämä kakku olikin sellainen sattumien summa ja itsekseni vähän naureskelinkin koko ideaa ;) Minulla oli menossa päiväys vaniljatuorejuustosta ja Bonnen banaanisoseesta. Päätin tehdä niistä sitten juustokakun. Tehdessä ajattelin, että tämä on varmasti sellainen kakku jota ei tule uudelleen tehtyä... Sitten koemaistoin täytettä... se olikin melko hyvää... ;) Jätin täytteen tarkoituksella raikkaaksi, enkä laittanut sokeria kuin yhden ruokalusikallisen. Tuo vaniljatuorejuustokin sisältää sokeria ja banaani on itsessään aika makea hedelmä joten paljoa sokeria ei tarvittu. Halusin täytteen raikkautta hieman tasoitella kinuskikermalla ja yhdistelmä oli kiva. Itse tykkäsin kovasti mantelin antamasta suutuntumasta. 

Ihan kiva kakku tuli sitten loppujen lopuksi :) Vierailta sain idean ja ehdotuksen tehdä ensi kerralla kakkuun selkeät banaani- ja kinuskitäytteet joita olisi määrältään yhtä paljon. 
Hyvä idea! Laitan sen korvan taakse :)



Banaanijuustokakku 18cm

Pohja:
120 g kaurakeksejä tms
50 g voita

Täyte:
2 dl kermaa
200 g Viola vaniljatuorejuustoa 
1-3 rkl sokeria (oman maun mukaan) 
1 tl vaniljasokeria 
5 liivatelehteä 
4-5 rkl sitruunan mehua

Kinuskikerma:
2 dl kermaa
3 rkl (kondensoidusta maidosta keitettyä) kinuskia
1 tl vaniljakreemijauhetta

Koristeluun (kondensoidusta maidosta keitettyä) kinuskia ja mantelirouhetta 

Murskaa keksit ja lisää siihen sulatettu voi. Painele 18 cm irtopohjavuoan pohjalle. Laita jääkaappiin siksi aikaa, kun teet täytteen. 
Juustokakkujen tekovinkkejä löydät täältä

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma ja sokerit, lisää vaahtoon tuorejuusto ja lopuksi banaanisose. Kiehauta sitruunanmehu kattilassa ja sulata siihen liivatelehdet, kaada ohuena nauhana samalla sekoittaen täytteeseen. Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa ainakin 4 tuntia tai mieluummin yön yli.

Siirrä kakku tarjoilulautaselle. Vatkaa kerma ja lisää siihen (kondensoidusta maidosta keitetty) kinuski ja vaniljakreemijauhe. Levittele tämä kakun pinnalle. Laita kinuskia muutama ruokalusikallinen pussiin, leikkaa kulma auki ja pursottele kakun pinnalle raitoja. Ripottele koristeeksi mantelirouhetta.


Terveisin Taru

23 kommenttia:

  1. Voi slurps :P Kinuski ja banaani on taivallista yhdessä...

    VastaaPoista
  2. Nam! Näyttää ja kuulostaa uskomattoman hyvältä!

    VastaaPoista
  3. Käytätkö muuten reunakalvoa, vai miten saat nuo reunat nuin nätiksi?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo käytän! Tuossa ohjeessa on linkki juustokakkujen tekovinkkeihin jossa näkyy kuvissakin nuo kalvot. Olen leikannut ihan piirtoheitinkalvoa pituussuunnassa. Joskus kun olen tilannut sokeripaperikuvia niin olen niidenkin taustakalvot säästänyt ja leikannut. Kalvot ovat todella kätevät! Suosittelen! :)

      Poista
    2. Olet kyllä taitava. Mun reunakalvokokeilut ei ole päättyneet ihan yhtä hienosti :D Öljyätkö sä sen, tai jotain? :o

      Poista
    3. En öljyä ;D Laitat reunakalvot irtopohjavuoan reunoja vasten ja kasaat kakun sinne. Taputtelet keksimurun ja sitten kaadat täytteen. Kun kakku on hyytynyt, irrotat ensin normaalisti irtopohjavuoan reunan ja sitten vasta irrotat kalvon. Kinuskikissalla on kuva kalvon irrottamisesta:
      http://www.kinuskikissa.fi/mansikkaherkkis/
      Kyllä se siitä, kun harjottelet vaan! :D

      Poista
    4. Huoh...noin mä juuri teen, mutta lopputulos ei todellakaan ole yhtä kuvauksellinen ;) Harjoittelu jatkukoon siis...

      Poista
  4. Ei ehkä ihan ensimmäisenä tulisi mieleen tehdä banaanista juustokakkua, mutta toisaalta miksipäs ei? Tämän kakun maut ovat nimittäin aivan super ihanat esim. jäätelössä! Nami.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No sama täällä! Olen jonkun verran käyttänyt Bonnen soseita juustokakuissa ja varsinkin mangoa, se on ihan parasta juustokakkuihin verrattuna vaikka piltteihin, niin ajattelin jos tuo banaanikin menisi. Hyväähän tämä oli, vaikkakin kinuskia olisi saanut olla enemmän. Kehittämiskelpoinen kakku :)

      Poista
  5. Tätä täytyy kyllä kokeilla, jos yhtään muistuttaa banoffeetorttua niin on varmasti hyvää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tässä on samat ainekset kuin banoffeessa. banaani, kondensoidusta maidosta keitetty kinuski, kermaa... mutta vähäisen sokerin ansiosta kakku ei ole makea. Banoffeehan on tosi makeaa. Mutta sokerin määrällä tuota makua saa mukavasti muuteltua. Yllättävän hyvää kyllä oli :)

      Poista
  6. Kinuski ja banaani on todella hyvä yhdistelmä. En ole koskaan ajatellut, että banaania voisi laittaa juustokakkuun. Jotenkin jäänyt sellainen kuva, että täyte värjäytyisi tummaksi. Toisaalta eihän se makuun vaikuta:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin ajattelin, että banaani tummuu. Siksi laitoin myös reilusti sitruunanmehua ja sen vuoksi kakku olikin mukavan raikas ja hedelmäinen, eikä lainkaan liian makea. Eikä kakku tummunut vaikka useamman päivän oli jääkaapissa. Se pysyi loppuun asti kauniin keltaisena :)

      Poista
  7. ei tosiaankaan ekana tulisi mieleen käyttää banskua. kakku näyttää kuitenkin herkulliselta ja varmasti on sitä myös maultaan. täytyypä pistää resepti muistiin,josko joskus ylimääräiset banskut alkavat kummitella;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sitruuna mukavasti tasapainoitti banaanin makeutta tässä ja tuota sokerin määrää kannattaa tarkastella omaan makuun sopivaksi. Tämä onkin oiva paikka hukata ylimääräisiä banaaneja, sen iän ikuisen banaanikahvikakun sijaan ;D

      Poista
  8. Onpa herkullisen näköinen kakku! Olen muutaman kerran yrittänyt tehdä erilaisia banaanitäytteitä, mutten kertaakaan onnistunut saada aikaiseksi mitään hyvän makuista... Täytyypä kokeilla tätä! Ja hyvä idea yhdistää kinuskin kanssa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Petra :) Tykkäsin tämän täytteen mausta. Vaniljatuorejuuston tilalle sopisi varmasti vaniljarahkakin! Kinuskia voisi laittaa raitoina sinne täytteeseen! ;D

      Poista
  9. Hei! Tämä kakku tuli jotain googlettaessa vastaan. Hyvä idea ja hieno kakku. Pikapikaa selailin blogiasi läpi ja olen vaikuttunut! Upeita, todella tyylikkäitä leipomuksia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei ja kiitos ihanasta kommentistasi :) Tämä kakku olikin hassu idea joka oli loppujen lopuksi ihan hyvän makuinenkin. Kehitystä vaatii kuitenkin ollakseen tosi hyvä :) Paljon kiitoksia kauniista sanoistasi :)

      Poista
    2. Blogisi ylitti minunkin kommentointikynnyksen, ja se on muuten aika korkealla :) Etenkin juustokakkujen eleganssi on omaa luokkaansa, todella huoliteltuja ja viimeisteltyjä. Ja mautkin ovat varmasti kohdallaan. Taisit saada minusta vakiovierailijan :)

      Poista
    3. Kiitos taas kovasti ihanista sanoistasi! Tosi kiva kuulla, että tykkäät leipomuksistani ja tyylini miellyttää. Olet mielellään tervetullut tänne vierailemaan :)

      Poista

Kiitos kommentistasi 😊