Tarun Taikakakut

lauantai 10. huhtikuuta 2021

Limejuustokakkupiirakka (24cm)

Moi!
Tein sitruksia rakastavan ystävän kyläilyä varten tälläisen limepiirakan. Mukailin tätä ohjetta jonka olen aiemmin leiponut. Nyt varsinkin korona-aikana on tullut leivottua niistä aineksista mitä kotoa löytyy. En ole silti koskaan ollut mikään pikkuasioista kaupassa hyppääjä 😁 Mutta tämän piirakan resepti tuli nyt oikein sovellettua koska ainekset oli rajalliset 😄 Ja todella hyvää tuli, oikein limen makuista 😋 Kermavaahto sopii kirpsakan piirakan päälle mainiosti! ☺



Limejuustokakkupiirakka (24cm)

Pohja:
250 g digestive-keksiä
100 g voita

Täyte:
200 g maustamatonta tuorejuustoa
250 g maitorahkaa
2 kananmunaa
1¼-1½ dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 rkl maizenajauhoja
1 limen kuoriraaste
2 limen mehut (n.½-1dl)

Koristeeksi:
2 dl vispikermaa
1 tl vaniljasokeria
1 tl sokeria

1 lime siivuina

Murenna keksit hienoksi ja sulata voi. Sekoita murut rasvaan. Vuoraa leivinpaperilla uunivuoka tai -pelti (n. 22 x 32 cm). Painele seos pohjalle. Esipaista pohjaa 200 asteisessa uunissa 10 minuuttia. Ota pohja pois uunista ja anna sen hieman jäähtyä. Laske lämpötila 175-asteeseen.

Vatkaa sitten kulhossa tuorejuusto, maitorahka, munat ja sokerit. Lisää lopuksi maizena, limen kuoriraaste ja mehut. Kaada seos esipaistetun keksipohjan päälle. Paista piirakkaa uunin keskitasolla n. 40 minuuttia.

Anna piirakan jäähtyä kunnolla ja pidä jääkaapissa mieluummin yön yli. Näin piirakka tekeytyy hyvin. Vatkaa sitten kerma ja sokerit ja pursota vaahto kauniisti piirakan päälle. Koristele limen siivuilla.



Terveisin Taru

2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi 😊