Tarun Taikakakut

maanantai 2. marraskuuta 2020

Voileipäkakkurulla / Voileipäkääretorttu kylmäsavulohesta

Moi!
Tein viime viikonloppuna Halloween-juhliin aikuisille näin ihanan näköisiä herkkukääretorttuja 😋 Perinteisen voileipäkakun teko tuntui liian vaivalloiselta niin tein tälläiset hieman nopeammin valmistuvat kääretortut. Tekeytymisaika on kyllä yhtä pitkä, että maku olisi paras mahdollinen. Me haluttiin syödä jotain ihanaa kalaherkkua niin päädyin täyttämään kääretortut ihanalla savukalatäytteellä jota olen tehnyt monesti aiemminkin. Ohje siihen löytyy täältä. Muutin ohjetta vaihtamalla lämminsavulohen kylmäsavuloheen, sitruunan limeen ja yhden maustamattoman tuorejuuston savukalatuorejuustoon. Näistä tuli aivan älyttömän hyviä! Tämän kanssa sopi ihanasti pirskahteleva valkoviini! Voi ihanuutta! 😋❤



Voileipäkakkurulla / Voileipäkääretorttu kylmäsavulohesta (Ohje on yhteen rullaan)

Pohja:
12 siivua paahtoleipää
1½ dl maitoa

Täyte:
200 g kylmäsavulohituorejuustoa (Viola)
200 g maustamatonta tuorejuustoa
120 g smetanaa
1 dl tilliä
1 dl ruohosipulia
300 g kylmäsavulohta (säästä vähän koristeluun)
ripaus valkopippuria
ripaus suolaa
2-4 rkl limen mehua

Kuorrutus:
1 dl vispikermaa
100 g tuorejuustoa
ripaus suolaa ja valkopippuria

Koristeeksi:
salaattia / rukolaa
kurkkua
tomaattia
viinirypäleitä
katkarapuja
limen siivuja
kylmäsavulohta
pippuria myllystä lopuksi päälle

Levitä pöydälle tuorekelmua niin että siihen menee päälle 3x4 paahtoleipäsiivut ja niin että kelmua jää hyvin vielä reunoillekin. Kauli leipiä hieman läjään ja kostuta tasaisesti maidolla. Tee sitten täyte pilkkomalla kala ja yrtit ja sekoittamalla kaikki ainekset lopuksi yhteen. Jaa täyte leipien päälle pieniksi kasoiksi ja levitä se varovasti tasaiseksi koko alalle. Rullaa leivät varovasti rullalle ja lopuksi kieputtaen kiristä kelmun päät. Laita rulla vielä lopuksi folioon niin se pysty kunnolla kasassa. Anna tekeytyä kylmässä vähintään 4 tuntia, mielummin yön yli.

Vatkaa vispikerma vaahdoksi ja lisää joukkoon notkistettu tuorejuusto ja mausteet. Levitä ja tasoittele kuorrute kääretortun päälle. Koristele lopuksi haluamillasi koristeilla.


Lapsille (ja tietysti aikuisillekin😄) tein hasselpähkinäpikkuleipiä joiden ohje löytyy täältä. Päälle tein suklaasta ja suklaakarkeista hassuja hämähäkkejä 😄🕷

Terveisin Taru

8 kommenttia:

  1. No onpas kätevä kääretorttu! Täytyykin joskus kokeilla..

    VastaaPoista
  2. Nam, täytyy ehdottomasti kokeilla! Kivaa vaihtelua tavalliseen voileipäkakkuun. Meillä on parin viikon päästä pojan 2v synttärit ja ajattelin yhtenä tarjoiluna tehdä mansikkapannacottakakkuasi. Olisinkin kysynyt kestääkö se pakastamista? Tai säilyykö jääkaapissa ennen juhlia parikin päivää? Tajusin nimittäin olevani itse yövuoroissa juhlia edeltävinä arkipäivinä, joten järjestelyjen aikatauluttaminen vaatii vähän tavallista tarkempaa suunnittelua.. -Elli

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti Elli! Kokeile vaan tälläistä! On tosi herkullista! 😊 Mansikkapannacottakakku on ihan mahtavaa! Mä en sitä kyllä pakastaisi parista syystä. Ensin on ne mansikat. Niitä ei saa tähän aikaan tuoreina joten joudut käyttämään pakastettuja ja kerran pakastettua ei voi pakastaa uudestaan. Enkä tiedä millaiseksi pannacotta menee pakastimessa... mutta kakku säilyy kyllä kylmässä useamman päivän, ehkä neljä päivää on aika realistinen aika. Voit siis hyvin tehdä kakun ajoissa kunhan suojaat sen hyvin ettei se ota jääkaapissa itseensä hajuja tai makuja. Itse teen niin että jos kakkukupu vie liikaa tilaa jääkaapissa niin säilytän kakun siinä irtopohjavuoassa johon olen sen tehnyt. Päälle vaan vaikka pari pussia mutta niin ettei ne osu kakun pintaan. Jaksamista juhlien järjestämiseen! 😊

      Poista
  3. Kauniit kakut/rullat olet tehnyt, kuten aina. Minä tekaisen usein ihan 2 paahtoleivän pituisen pienen kakun meille itelle. Rullaversio valmistuu itsestä paljon nopeammin mitä muun malliset. Minä en leikkaile paahtoleivän kuoria pois, saksilla vaaan suoristan ne. Itse tykkään kalakakusta, vaan monasti menen miehen maun mukaan ja teen kinkiusta tai kypsästä broilerista (kalan jälkeen oma lemppari).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Mimmi 😊 Minäkään en leikkele reunoja pois. Siinä tulee aivan turhaa hävikkiä helposti kun niitä reunoja on hankala käyttää. Näissä rullissa tasoitin leivän pyöreän pään pois että sain pohjasta tiiviimmän. Broileri kuulostaa hyvältä, pitäisipä kehitellä siitäkin joku ihana täyte 😄😋

      Poista
  4. Kuule tämä kääretorttu menee kokeiluun mutta tekisi mieli laittaa jotain muuta kuin kermavaahtoa päälle, mutta mitä ❓

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei hieno juttu! 😍 Sitten voit laittaa ihan vaan tuorejuustoa. Vatkaa 200g tuorejuustoa hetki ja lisää joukkoon ruokalusikallinen tai pari maitoa, jotta juusto hieman löystyy helposti levitettäväksi. Voit käyttää mitä tahansa tuorejuustoa josta itse pidät. Jos käytät maustamatonta niin voit lisätä siihen vaikka yrttejä ja pippuria. Toivottavasti pidätte tästä 😊

      Poista

Kiitos kommentistasi :)