Tarun Taikakakut

keskiviikko 24. huhtikuuta 2019

Prinsessakääretorttu

Moi!
Tein ennen pääsiäistä tälläisen prinsessakääretortun. Tämä ei jäänyt itselle, mutta pääsin kyllä maistamaan tätä silti. Tämä oli oikein mehevää ja herkullista! 😋 Kääretorttu oli helppo tehdäkin! Ja minusta marsipaani on paremman makuista kuin sokerimassa. Jos jotain massaa nyt on syötävä 😆 Koristeeksi laitoin massakoristeiden sijaan pelargonian kukkia koska niitä mulla nyt riittää 😃🌸



Prinsessakääretorttu

Kääretorttupohja:
4 munaa
1 ½ dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 ½ tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri hyväksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet ja lisää ne vaahtoon sihdin läpi varovasti sekoittaen. Levitä taikina uunipellille jossa on leivinpaperi. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla noin 8 minuuttia. Laita sillä aikaa pöydälle uusi leivinpaperi johon ripotellaan sokeria. Kumoa hieman jäähtynyt kääretorttupohja sokerin päälle varovasti ja anna jäähtyä sen ajan kun teet täytteen.

Täyte:
1½ dl vaniljakreemijauhetta
2 dl vettä
2 dl kermaa
noin 200 g vadelmahilloa

Vatkaa vaniljakreemijauhe ja vesi yhteen ja laita jääkaappiin tekeytymään siksi aikaa kun vatkaat kerman vaahdoksi. Yhdistä sitten kermavaahto ja vaniljakreemi hyvin sekoittaen yhteen.

Levitä jäähtyneen pohjan päälle vadelmahilloa tarvittava määrä. Lisää sitten vaniljatäyte kuvan mukaisella tavalla pieniin kasoihin. Täyte on paksua ja hillo liukasta mutta pikkuhiljaa edeten täytteen saa siististi levitettyä.

Kääri torttu sitten rullaksi ja laita jääkaappiin tekeytymään siksi aikaa kun kaulit marsipaanin.

Päälle:
250 g vihreää marsipaania

Kauli marsipaani suorakaiteen muotoiseksi ja aseta se sitten kääretortun päälle. Tasoittele käsillä tasaiseksi. Työnnä marsipaanin helmat kääretortun alle ja ripsauta tomusokeria pintaan. Koristele kukkasin. Minulla oli tässä pelargonian kukkia.


Terveisin Taru

5 kommenttia:

  1. Ihanan näköinen ja varmasti hyvä itse tykkään marsipaanista paljon. Voiko pelargonian kukkia käyttää eikö ne ole myrkyllisiä ? Voiko ne myös syödä ?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Nila! :) Joo siis pelargonian kukat ovat syötäviä! En ikinä käyttäisi myrkyllisiä kukkia koristeena. Pelargonian kukat ovat itseasiassa ihan hyviäkin :D Itse syön vain terälehdet, en vihreitä osia. Maistuvat hieman kirpsakalta :)

      Poista
    2. Kiitos pitää joskus kokeilla.

      Poista
  2. Kaunis koristelu. Ihanaa, kun kohta alkaa taas löytämään kakun koristeet kukkamaalta.. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon :) Älä muuta sano! Mä en malta odottaa kaikkea! ;D Tein 5-6 metriä pitkän kukkapenkin 1-vuotisille kukille ja tänään laitan siihen siemenet. Toivottavasti siitä tulee oikein runsas! :D

      Poista

Kiitos kommentistasi 😊