Tarun Taikakakut

sunnuntai 11. maaliskuuta 2018

Täytekakku ja jauhelihapiirakka

Hei!
Tein äidille tilauksesta herkkuja 😊
Täytekakkuun tein ∅24cm, 4 kananmunan sokerikakkupohjan jonka kostutin maidolla. Väliin tuli mansikkahilloa, mustikoita ja kermavaahtoa (4dl). Päälle pursotukset (4dl) ja paljon marjoja. Marjoina oli pensasmustikkaa, metsämustikkaa, villivadelmaa ja puutarhavadelmaa. Lehdet ovat sitruunamelissaa. Jauhelihapiirakan tein tällä ohjeella. Ohje on mahtava! Piirakka on tosi hyvää! 




Koristeitakin kasvaa taas omasta takaa! 😍💚 Ja on muuten näppärä tuollainen limupullojen kantohäkkyrä näissä kasvatushommissa! Tuossa on helppo kuljetella kuutta purkkia 😃

Instagramissa vilahtelee enemmän juttuja joita täällä touhuilen joten jos muutkin kuin leivonta kiinnostaa niin kurkkaa TÄNNE 😊 Kuvissa vilahtelee mm. kukkia ja erilaisia askartelujuttuja.
Ps. Kuvia voit katsella vaikka et kuuluisi instagramiin 😉

Terveisin Taru

13 kommenttia:

  1. Nam, kuolasin tuota kakkua jo Instan puolella! Miten voikin tuoreista marjoista tulla niin kesäinen olo! ♥
    Saako kysyä vinkkejä, että miten kasvatat nuo herneenversot(?)...? Multa ei löydy tippaakaan hortonomin eikä kotipuutarhurin vikaa. Toisaalta ois kiva kasvatella edes jotain hyötyjuttuja itseä varten, mutta tuntuu että en ikinä saa mitään kasvamaan...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En kans tiedä! Ihania marjoja! 💕
      Herneenversot on helppoja kasvattaa. Herneitä liotetaan yön yli vedessä. Seuraavana päivänä ne laitetaan johonkin astiaan jossa on multaa. Tavallinen puutarhamulta käy. Herneet painetaan varovasti mullan pintaan, peittää ei mun mielestä mullalla tarvi. Kastellaan kunnolla mut ei uiteta. Päälle laitetaan folio (pitää herneet pimeässä) johon painetaan muutama happireikä. Joka päivä sit kurkitaan tapahtuuko mitään ja sumutellaan vettä ettei herneet vaan kuivu. Sitten kun herneisiin on noussut sentin parin alut folion voi ottaa pois. Astia nostetaan valoon, vaikka keittiön ikkunalle. Herneet itää muutamassa päivässä, varmaan viikossa. Ovat muuten pienempinä herkullisimpia, jos pääsevät kukkimaan asti niin muuttuvat puiseviksi. Tälläiset kukkivat versot kannattaa muuten istuttaa ulos ja kasvattaa herneiksi asti! 😉 Mä oon kasvattanut ihan kaupan kuivista herneistä herneitä pihassa 😃 Mä voisin syödä näitä herneenversoja vaikka kuinka paljon! Leivän päälle vaan kunnon nippu ja huiviin 😋🤣

      Poista
  2. Onpas ihastuttava kakku! Niin ihanan mehevän, ja marjaisan näköinen. Tulee ihan kesäfiilis :D <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ajattelin itsekin laittaa herneenversoja tulemaan, ne kasvaa aika nopeasti ja niin hyviä vaikka salaateissa. :)

      Poista
    2. Kiitos Kaura! 😍 Marjat on ihania! ❤ Herneenversot myös! Mä laitan usein parin viikon välein pienemmän satsin niin saa kokoajan syötävää. Usein tulee silti helposti ylituotantoa niin annan noita purkkeja sukulaisille 😅 Salaattikin on monin verroin maukkaampaa ja mehevämpää kun siinä on herneenversoja 😋 Ja ovat tosi terveellisiä! 😃

      Poista
  3. Ihania! Pitääkin testata tuota jauhelihapiirakkaa.

    VastaaPoista
  4. Kaunis on täytekakku ja varmasti yhtä hyvä . Tein muuten pekoni kanttarelli piirakan ja oli hyvä teen toistekkin ja siemen näkkäri menee varmasti kokeiluun Nyt olen ostanut gluteenittomia näkkäreitä ja maksaa melkein neljä euroa pikku paketti . Kiitos sinulle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Nila! 😊 Kiva kuulla että kokeilit sitä kanttarellipiirakkaa! Se olikin hyvää! Ja siis nyt testaat tottakai sitä siemennäkkäriä! Pääset halvemmalla! Se on vielä helppo tehdä 😊 Yksi maistelija sanoi näkkärin maistuvan maissijauholta joten ajattelin testata sitä seuraavaksi perunajauholla. Vielä en uskalla sitä silti suositella kun en ole kokeillut mutta jos onnistuu niin lisään ohjeeseen senkin vinkin 👍😊 Ole hyvä, kiva että oot saanut täältä vinkkiä 😊

      Poista
  5. Kuulostaa hyvältä. Marjat on niin kauniita koristeena! Meillä juuri suli pakastin, ja mustikkaa olikin yhtäkkiä 20 litran sijaan enää 2 dl. :( Sain silleen kyllä pelastettua tilannetta että sain marjat keitettyä mehuksi, mutta kyllä se silti harmittaa... Uuteen mustikkakauteen on kuitenkin vielä melkoisen pitkä aika..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Marjoilla saa kyllä ihanan koristelun 😊
      Voi ei! Onpa sulla ollut huono tuuri! Ihan hirvee tilanne... ☹ Onneksi voi sitten keittää hilloksi tai mehuksi ne marjat mutta ei se oo ikinä sama asia kuin oikeat marjat. Kypsentämättömänä niissä on kuitenkin kaikki hyvät vitamiinit tallella.

      Poista

Kiitos kommentistasi 😊