Tarun Taikakakut

perjantai 2. maaliskuuta 2018

Karhunvadelma-valkosuklaajuustokakku (22x32cm)

Heips!
Miehen 40-vuotissyntymäpäiväjuhliin tein tarjolle myös tälläisen ison juustokakun johon valikoitui mauiksi karhunvadelma ja valkosuklaa. Kakku saattaa äkkiä vaikuttaa monimutkaiselta mutta on aikas simppeli kuitenkin 😊 Tämä kakku on muuten yhdistelmä mun kahdesta aiemmasta kakusta, karhunvadelmajuustokakusta ja valkosuklaajuustokakusta. Jos et halua tälläistä isoa kakkua tehdä, mutta tämä makupari miellyttää niin puolittamalla kaikki ainekset kahtia voit tehdä yhden 24cm juustokakun. Tämä oli hyvää kakkua, marjaisaa ja makeaa kera raikkaiden marjojen 😋


Karhunvadelma-valkosuklaajuustokakku (22x32cm)

Pohja:
400 g kaurakeksejä
160 g voita

Tee pohja. Murskaa keksit ja sulata voi. Sekoita nämä yhteen ja painele kevyesti vuoan pohjalle. Laita vuoka jääkaappiin ensimmäisen täytteen teon ajaksi. Mulla oli tässä käytössä sellaiset pelkät säädettävät reunat joten tein kakun suoraan neliskanttisen kakkukuvun pohjan päälle. Ei tarvinnut sitten siirrellä kakkua mihinkään. Näiden reunojen sisäpuolella mulla oli vielä kalvot. Juustokakkujen tekovinkkejä löydät täältä.

Valkosuklaatäyte:
4 dl kermaa
400 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
160 g valkosuklaata
7 liivatelehteä
4 rkl sitruunanmehua

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen ja vatkaa kerma. Sulata suklaa mikrossa sekoittaen 20 sekunnin välein (valkosuklaa palaa tosi helposti ja on sen jälkeen käyttökelvotonta) Anna suklaan jäähtyä muutamia minuutteja. Vatkaa toisessa kulhossa tuorejuusto ja sulatettu valkosuklaa. Sekoita kermavaahto ja suklaa-tuorejuustoseos yhteen. Kiehauta sitruunanmehu lasissa mikrossa tai kattilassa ja sulata liivatteet siihen. Lisää se ohuena nauhana täytteeseen ja kaada täyte vuokaan ja tasoittele pinta. Laita jääkaappiin jähmettymään vähintään tunniksi.

Karhunvadelmatäyte:
reilu ½ litraa karhunvadelmia paseerattuna = 3dl mehua
4oo g maustamatonta tuorejuustoa
4 dl kermaa
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
8 liivatelehteä

Laita kattilaan ½ litraa karhunvadelmia ja ½dl vettä. Kiehauta niin että marjat pehmenevät (ja sulavat). Laita sitten siivilä kulhon päälle ja kaada marjat siivilään. Pyörittele ja painele massaa siivilässä niin kauan että marjoista on irronnut kaikki mehu ja liha, tätä mehua pitäisi tulla n.3 dl. Jätä liemi jäähtymään kattilaan. Käytä jäljelle jäänyt kuori- ja siemenmassa vaikka smoothien joukossa, se sopii siihen tosi hyvin!

Tee täyte kun mehu on jäähtynyt. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma ja sokerit, lisää vaahtoon notkistettu tuorejuusto. Ota karhunvadelmamehusta noin ½dl sivuun kattilaan ja kaada loput täytemassan joukkoon. Kiehauta sivuun otettu karhunvadelmamehu ja liota puristetut liivatelehdet siihen. Lisää neste ohuena nauhana täytteeseen ja kaada täyte vuokaan. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia, mielummin yön yli.

Koristele kakku haluamallasi tavalla. Mulla oli tässä kermakakuista jäänyttä kermaa, mansikoita, pensasmustikoita, karhunvadelmia ja vadelmia. Lisäksi oli vielä tummasta suklaasta tehtyjä koristeita.


Terveisin Taru

8 kommenttia:

  1. Ihanan näköinen! :) varmaan myös maukas

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! 😊 Tämä oli hyvää!

      Poista
  2. Onpas ihana kesäinen kakku! :)

    VastaaPoista
  3. Mä en oo koskaan leiponut karhunvadelmista mitään. Viime syksynä söin ekan kerran kahvilassa karhunvadelma-juustokakkua, ja se oli ihan älyttömän hyvää! Siksipä olen varma, että niin on tämäkin ja vielä valkosuklaaseen yhdistettynä, NAM! ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Karhunvadelma ei taida olla hirveän yleinen marja... tai sellaisen käsityksen olen täällä blogimaailmassa saanut vuosien varrella. Karhunvadelma on ihanan aromaattinen marja! Saan niitä aina appivanhemmilta ja viime syksynä sain heiltä karhunvadelman alkuja useamman puutarhaani. Jospa kohta sais näitä herkkuja omastakin pihasta! Jee! 😄❤

      Poista
  4. Minulla on karhunvadelmia pakkasessa olisi kiva kokeilla .Mutta hienon kakun olet tehnyt . Taitava olet.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Karhunvadelmat on ihania! Mä sain appivanhemmilta alkuja viime syksynä ja innolla odotan omaa satoa! Ostin myös keltaista vadelmaa 3 taimea kun sain 1€/kpl loppusyksystä! Halpaa oli! 👍😄

      Poista

Kiitos kommentistasi :)