Tarun Taikakakut

torstai 22. maaliskuuta 2018

Kinderjuustokakku (24cm)

Moi!
Teinpäs minäkin tälläisen superherkun! 😜 Näitä erilaisia kinderkakkuja on pyörinyt jo jonkin aikaa blogeissa ja lehdissä, eikä ihme! Ihania överisuklaakakkuja! Nyt kun tyttöjen serkut oli tulossa kylään niin mietin että tälläisestä lapset pitää varmasti! Tein tämän kakun omalla ohjeellani, kolmen suklaan juustokakun ohjeella, yhdistämällä tummasuklaatäytteen ja maitosuklaatäytteen yhdeksi täytteeksi. Tykkäsin tuosta kolmen suklaan juustokakun koostumuksesta joka on superpehmoinen mascarponen ansiosta. Ganache ja koristeet tuovat kakkuun suklaisuutta rutkasti, kun kakku itsessään ei ole lainkaan liian makea. Kakkupalan ja muutaman suklaakoristeherkun jälkeen oli kyllä sokerihampaan kolotus hoidettu! 😃 Aikuiset tykkäsivät kaikki kakusta, mutta osa lapsista ei oikein tykännyt. Nuo päällä olevat herkut veivät kyllä silti kaikkien lapsien huomion! 😍 Ihanaa oli, NAM! ♥



Kinderjuustokakku 24cm 

Pohja:
200 g Oreo-keksejä (Brownie)
60 g voita

Suklaatäyte:
2 dl vispikermaa
250 g Mascarpone-tuorejuustoa
75 g tummaa suklaata
75 g maitosuklaata
1 tl vaniljasokeria
2 liivatelehteä
2 rkl vettä

Valkosuklaatäyte:
2 dl vispikermaa
250 g Mascarpone-tuorejuustoa
150 g valkosuklaata
1 tl vaniljasokeria
2 liivatelehteä
2 rkl vettä

Murskaa keksit ja sulata voi. Sekoita nämä yhteen ja painele 24cm irtopohjavuoan pohjalle. Laita vuoka jääkaappiin täytteiden teon ajaksi. Juustokakkujen tekovinkkejä löydät täältä.

Tee ensin suklaatäyte.
Sulata ensin suklaat mikrossa ja jätä pöydälle jäähtymään. Vatkaa kerma ja vaniljasokeri vaahdoksi. Vatkaa toisessa kulhossa mascarponen koostumus pehmeäksi. Lisää mascarponen joukkoon sulatetut suklaat ja vatkaa kunnolla sekaisin. Kiehauta sitten vesi ja sulata pehmenneet liivatteet siihen. Lisää ohuena nauhana mascarpone-suklaavaahtoon. Yhdistä sitten joukkoon kermavaahto. Kaada täyte vuokaan ja tasoittele pinta. Anna hyytyä sen aikaa, kun teet toisen täytteen.

Tee valkosuklaatäyte samalla tavalla kuin suklaatäytekin. 

Anna kakun hyytyä vähintään 4 tuntia, mutta mieluummin yön yli.

Suklaaganache:
1 dl kermaa
150 g maitosuklaata
50 g tummaa suklaata

Lämmitä kerma kattilassa höyryävän kuumaksi mutta älä keitä. Ota kattila hellalta lisää pilkottu suklaa joukkoon. Anna olla hetki. Sekoittele sitten varovasti niin kauan, että suklaat sulavat. Jos ganache tuntuu kovin juoksevalta anna sen hetki jäähtyä. Kaada sitten varovasti kakun päälle ja levitä ensin ganachea koko kakun päälle ja sitten vasta anna valua reunojen yli. 

Koristele kaikilla ihanilla kindersuklailla ja pääsiäismunilla! ♥


Terveisin Taru

10 kommenttia:

  1. Kinderkakku on niiiiiin hyvää! Olen itsekin tehnyt parikin eri versiota ja molemmista tykännyt. Pitää kai tämä sunkin versio testata. Uskon että meillä myös tykättään tästä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo siis tämä oli tosi hyvää! Tämä on sellaista tosi pehmeää koostumukseltaan 😋

      Poista
  2. Moi! Ompa valloittavan ihana kakku. Taas kerran��. Seurailen aktiivisesti blogiasi ja jo monet herkut on tullut kokeiltua. Kiitos mahtavista ohjeista! Mistä muuten olet ostanut kakun alla olevan pahvin?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi Liisa! Ja kiitos ihanasta kommentista! Tosi kiva kuulla että tykkäät 😄 Muistaisin että oon tilannut sen netistä leivontatarvikekaupasta Ullan Unelmasta. Mutta isommat marketit myy myös vastaavia pahveja.

      Poista
  3. Ohoh, mikä kakku. Itsekin oon näitä Kinder-kakkuohjeita katsellut pidemmän aikaa, vaan vielä en oo tehnyt. Voisi pääsiäiseksi kokeilla. :) Näyttää ihanalta, ja nuo koristukset upeat <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kaura! ❤ Tämä oli kyllä hyvää! Ja paljon vaan erilaisia herkkuja päälle! 😉

      Poista
  4. Voi mikä herkku taasen! Näitä Kinder-kakkuja on kyllä tullut ihasteltua, mutta itse en ole vielä tehnyt. Ehkäpä nyt pääsiäiseksi voisi testata.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos SariM! 😊 Kyllähän tälläinen suklaaherkku on aina joskus paikallaan! 😃

      Poista
  5. No namskis! Jopas näyttää herkulta! PAKKO TEHDÄ! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tita! No on tämä kyllä aikamoinen herkku joten testaa ihmeessä 😄

      Poista

Kiitos kommentistasi 😊