Tarun Taikakakut

tiistai 27. helmikuuta 2018

Pellillinen maukasta jauhelihapiirakkaa

Moi!
Tein mieheni juhliin kahta erilaista suolaista piirakkaa ja tässä toinen niistä. Heitin vähän hatusta molemmat piirakat, mutta kun hyviä aineksia yhdistelee niin eihän siitä helposti ainakaan huonoa voi tulla! Ja vielä oman maun mukaisia täytteitä laitoin niin totta kai ihania piirakoita tuli! 😄 Käytin pohjassa osittain grahamjauhoja jotta pohja olisi maukkaampi ja ruokaisempi. Pohjan päälle laitoin ensin nestemäisen täytteen tuorejuustosta, ranskankermasta ja kananmunasta jonka maustoin sinapilla ja tomaattipyreellä. Päälle vielä jauhelihaa jonka maustoin ihanilla yrteillä ja päälle vielä mehukasta tomaattia, nam!!! 😋


Pellillinen maukasta jauhelihapiirakkaa

Täysjyväinen rahkavoitaikina:
250 g maitorahkaa
250 g voita
3½ dl vehnäjauhoja
1 dl grahamjauhoja
1 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa

Sekoita/nypi keskenään pehmeä voi, jauhot ja suola. Lisää lopuksi rahka. Käytä käsittelyssä jauhoja. Kaulitse ja painele uunipellille.
Pohja onnistuu myös gluteenittomista jauhoista!

Täyte 1.
200 g ruohosipulituorejuustoa
150 g ranskankermaa
2 kananmunaa
2 reilua tl sinappia
2 reilua tl tomaattipyrettä
2 dl juustoraastetta

Sekoita vispilällä kaikki nestemäiset ainekset sekaisin ja lisää lopuksi juustoraaste.
Levitä täyte pohjan päälle.

Täyte 2.
400 g jauhelihaa
1 iso sipuli
1 iso kynsi valkosipulia
1 tl suolaa
1 tl viispippuria
1 tl timjamia
1 tl oreganoa
kourallinen basilikaa 
---
3 tomaattia
2 dl juustoraastetta

Pilko sipuli ja laita paistinpannulle oliiviöljyn kanssa. Purista mukaan vielä valkosipulin kynsi. Paista sipulit pehmeiksi. Lisää sitten mukaan jauheliha ja paista kypsäksi. Mausta suolalla, pippurilla ja yrteillä. Laita jauhelihaseos edellisen täyteen päälle. Pilko sitten kolme tomaattia (poista kannat!) ja asettele piirakan päälle. Laita lopuksi päälle juustoraaste. Paista 200 asteessa alatasolla n.30 minuuttia.

Terveisin Taru

10 kommenttia:

  1. Ihanalta kuulostaa ja näyttää! ♥ En oo koskaan vielä löytäny sellasta jauhelihapiirakkaa, joka olis ollut tarpeeks hyvä omaan makuun. Ne on monesti jääny aika mauttomiks. Tässä sen sijaan kuulostais olevan paljon enemmän herkullisia aineksia ja ihan satavarmasti on herkullista, pitääpä laittaa resepti talteen! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! 😊 Tätä vois sanoo vaikka pitsapiirakaksi! Oli ihanan maukas kyllä 😋 Kokeile ihmeessä!

      Poista
    2. Oli ehdottomasti kaikkien odotusteni arvoista tämä piirakka, kun nyt vihdoin kerkesin tekemään 😍 Kiitos huippureseptistä, oli todella hyvää! ❤👍🏻

      Poista
    3. Kiva kuulla että tykkäsit! 😄 Tämä hupeni miehen juhlissa paljon nopeampaa kuin sienipiirakka vaikka sekin oli tosi ihanaa. Ihmiset hakivat tätä lisää niin siitä tietää että hyvää oli 😃 Ole hyvä ❤

      Poista
  2. Vastaukset
    1. Kiva kuulla! 😄 Ja hyvä kun kommentoit niin hoksasin etten oo kirjoittanut ohjeeseen että tää onnistuu myös gluteenittomana! 😃

      Poista
  3. Ehdottomasti kokeiluun, ainesosaluettelo vaikuttaa hyvältä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla Arja! 😊 Tämä oli meidän vieraiden keskuudessa tosi suosittu herkku!

      Poista
  4. Tää niin menee testaukseen! Meiän isännän herkkua on vain ja ainostaan kaikki jauhelihapizzat/piirakat ja pakkohan tällä on häntä ihastuttaa. Ehkä jo huomenna! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan mahtava kuulla, että innostuit! 😄 Tämä oli tosi hyvää! Jää meillä kyllä vakiokäyttöön 👍😍

      Poista

Kiitos kommentistasi 😊