Tarun Taikakakut

keskiviikko 30. elokuuta 2017

Nopea vadelmaleivoskakku

Moi!
Sain tehtävän tehdä nopeassa aikataulussa kakun. Jäähdyttelyyn ei siis ollut liiemmin aikaa. Kääretorttupohja jäähtyy äkkiä joten siitä päätin tehdä pohjan. Pihasta hain vadelmia ja ihana vadelmakakku valmistui tuotapikaa 😊 Kuvissa on pursoteltu versio kakusta, mutta kun sen homman jättää pois niin kakku on vielä nopeampi. Vadelmia ei myöskään tarvitse asetella vaan ne voi nakata kakun päälle ihanaksi sekamelskaksi! Jokatapauksessa kakku oli sairaan herkullista! Ihan suussa sulavaa, pehmeän makuista ja kuitenkin pirteän vadelmaista. Varmasti teen kohta toisen samanlaisen jos vaan kakun tarvetta ilmenee! 😃
 Juhlittiin kakulla veljen kiihdytyskilpailun voittoa ja muita tämän kesän saavutuksia, onnea Eero! 💖



Nopea vadelmaleivoskakku

Kääretorttupohja:
4 munaa
1 ½ dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 ½ tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri hyväksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet ja lisää ne vaahtoon sihdin läpi varovasti sekoittaen. Levitä taikina uunipellille jossa on leivinpaperi. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla 6-8 minuuttia.
Anna jäähtyä vähintään huoneenlämpöiseksi ja tee sillä aikaa täyte. 

Vadelmatäyte:
2 dl kermaa
1 prk (n.150g) ranskankermaa
1 prk (250g) maitorahkaa
2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 dl vadelmia soseena
1 dl vaniljakreemijauhetta

Vatkaa kerma ja sokerit, yhdistä sitten joukkoon ranskankerma ja rahka. Painele sitten lusikalla vadelmista sose ja lisää täytteeseen. Lisää lopuksi muutamassa erässä vatkaten joukkoon vaniljakreemijauhe. Jätä täyte odottamaan siksi aikaa kun valmistelet pohjan.

Kostutukseen 2 x 1 dl maitoa tai muuta nestettä.

Leikkaa pohja keskeltä kahtia ja aseta toinen pohja tarjoilulautaselle. Kostuta pohja maidolla (1dl) ja levitä päälle vadelmatäyte. Aseta sitten täytteen päälle toinen pohja ja kostuta taas maidolla (1dl). 

Vatkaa sitten päälle 2 dl kermaa + 2 tl vaniljasokeria ja levitä vaahto kakun päälle.
Koristele kakku vielä ½ litralla vadelmia ja halutessasi voit sulattaa 5 palaa valkosuklaata ja spritsata vadelmien päälle raitoja.
 

Terveisin Taru

2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi 😊