Tarun Taikakakut

sunnuntai 5. helmikuuta 2017

Nutella-suklaajuustokakku 2.

Moi!
Tyttäreni syntymäpäivillä tarjosin myös tätä ihanan samettista nutella-suklaajuustokakkua. Olen aiemminkin tehnyt nutellasta juustokakun ja silloin kakku sisälsi rahkaa jonka hapan maku häiritsi hieman. Rahkan pois jääminen mahdollisti myös suuren sokerimäärän pois jättämisen. Nyt tein siis kakusta parannellun version ja suurensin ohjetta hieman. Nyt kakku onnistui aivan mahtavasti! Se ihan suli suuhun, koostumus oli niin samettinen! 😋


Nutella-suklaajuustokakku (ø26cm)

Pohja:
240 g Digestive-keksejä
1½ dl hasselpähkinärouhetta
70 g voita
1 rkl kaakaojauhetta
1 rkl kaakaojuomajauhetta

Täyte:
100 g tummaa suklaata
100 g maitosuklaata
200 g Nutella-hasselpähkinäsuklaalevitettä
600 g maustamatonta tuorejuustoa
4 dl kermaa
1 rkl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
4 liivatelehteä
2 rkl vettä

Koristeluun:
Nutellaa, helmiä tai hasselpähkinärouhetta 

Murskaa keksit ja lisää sitten joukkoon hasselpähkinärouhe, sulatettu voi ja kaakaojauheet. Painele 26cm irtopohjavuoan pohjalle. Laita jääkaappiin siksi aikaa, kun teet täytteen. Juustokakkujen tekovinkkejä löydät täältä

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sulata suklaat miedolla lämmöllä mikrossa lautasella ja sekoita lopuksi joukkoon Nutella. Nutellaa ei tarvitse laittaa mikroon vaan se sulaa lämpimän suklaan sekaan nopeasi. Vatkaa kerma ja sokerit. Vatkaa toisessa kulhossa tuorejuuston rakenne rikki ja vatkaa joukkoon jäähtynyt suklaa-nutella-seos. Kiehauta vesi ja sulata siihen liivatelehdet, kaada ohuena nauhana samalla vatkaten tuorejuusto-suklaaseokseen. Yhdistä sitten lopuksi kermavaahto ja tuorejuustoseos keskenään. Kaada täyte vuokaan. Ota pari ruokalusikallista Nutellaa lasiin ja lämmitä sitä sen verran mikrossa, että se on pehmeää. Lusikoi kakun pinnalle Nutellaa raitoina ja kasoina ja vetele nuolijalla sikinsokin siitä kauniita marmorikuvioita. Anna kakun hyytyä jääkaapissa ainakin neljä tuntia, mutta mieluummin yön yli. Koristele halutessasi hasselpähkinärouheella tai helmillä.


Terveisin Taru

4 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kiitos Maiju! Tämä on hirrrmuisen herkullista! ;D

      Poista
  2. Uskon, että oli herkkua, niiiin hyvännäköinen. Niin ja onnittelut näin jälkikäteen neljävuotiaalle! Onnittelut myös mahtavasta kävijämäärästä! En yhtään ihmettele tuota, blogisi on ihana ja täynnä herkkuohjeita <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Suklaapossu ♥ Kakku oli kyllä nyt aikas täydellistä! Tykkään tuosta pähkinästä tuolla pohjassa, se vie kakun suutuntuman uudelle tasolle. Kakun täyte on älyttömän silkkistä ja pohja rapeaa ;)

      Poista

Kiitos kommentistasi 😊